Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Sneeuwvlok van geïmproviseerde materialen
Buiten het raam draait er sneeuw. Vanwege de witte lijkwade op straat is deze aanzienlijk opgehelderd. De lucht lijkt niet meer zo grijs, maar de sfeer is somber. De winter is gekomen - het is tijd om je voor te bereiden op het nieuwe jaar en Kerstmis.
Overal geen papierambachten. Kinderen snijden opengewerkte sneeuwvlokken, foto's - stencils met het beeld van dennen of klokken, lijm kleurrijke slingers. Zelfgemaakte decoraties versieren kamers in een kleuterschool of kamers thuis. Van glanzend klatergoud worden prachtige decoratieve elementen, zoals sterren, sneeuwvlokken of ballen, helemaal verkregen. Het onbetwiste voordeel van ambachten uit geïmproviseerde materialen is dat ze hun vorm goed behouden.
Vandaag bieden we aan om een ​​sneeuwvlok te maken met een maximale grootte van 15 cm.
- klatergoud zilver of blauw
- een plastic beker yoghurt
- schaar.
Als het klatergoud is gebaseerd op een draad die niet goed vasthoudt, is het ook de moeite waard om lijm of een nietmachine voor te bereiden om de randen te bevestigen wervend.
Handgemaakte sneeuwvlok

We hebben geen draad om een ​​sneeuwvlokframe in te kaderen, dus besloten we te experimenteren met yoghurtglazen. Ik moet zeggen, met succes.
Dus wapenen we onszelf met een schaar. De taak in de eerste fase is om de harde bovenkant van het glas te verwijderen en acht stralen van plastic te snijden, waarvan vier met twee takken. Raak de bodem niet aan.
Handgemaakte sneeuwvlok

De afbeelding toont duidelijk het resultaat van de juiste uitvoering van acties.
Handgemaakte sneeuwvlok

Dientengevolge zouden we zo'n frame van ambachten moeten krijgen - een rond centrum met stralen in het aantal van 8 stuks.
Handgemaakte sneeuwvlok

Vervolgens nemen we klatergoud in onze handen en wikkelen de plastic delen in een spiraal. Het is beter om het werk vanaf de basis (cirkel) van het vaartuig te starten, geleidelijk naar de bovenkant van de eerste straal te verplaatsen en vervolgens terug naar het midden.
Handgemaakte sneeuwvlok

In de volgende fase gaan we verder naar de tweede straal.
Handgemaakte sneeuwvlok

Opgemerkt moet worden dat de richting en frequentie van het klatergoud op het plastic doet er niet toe. Het belangrijkste is dat de rijen goed tegen elkaar passen.
Handgemaakte sneeuwvlok

Indien nodig kan klatergoud worden gebogen en aan de bovenkant van de stralen worden bevestigd met een nietmachine. Ik herhaal echter dat het hart van de tape een zachte draad is die perfect buigplaatsen vasthoudt zonder extra bevestigingsmiddelen.
Handgemaakte sneeuwvlok

Om één sneeuwvlok te maken, hadden we één lint van klatergoud nodig met een lengte van 3 m zonder een spoor na te laten.
Handgemaakte sneeuwvlok

Handgemaakte sneeuwvlok

Het einde van het werk viel midden in het vaartuig. En nogmaals, we hoefden geen lijm te gebruiken. We verborgen de rand van klatergoud onder een van de stralen.
Handgemaakte sneeuwvlok

Om het evenement samen te vatten - een grote achtpuntige sneeuwvlok werd gemaakt van een plastic beker en klatergoud.
Handgemaakte sneeuwvlok

Een dergelijke decoratie kan niet worden gebruikt als speelgoed voor een kerstboom (het product is te groot). Maar een sneeuwvlok aan de muur hangen is de juiste beslissing.
Het is tijd om afscheid te nemen. We wensen jullie allemaal frisse nieuwjaarsideeën, creativiteit en creatieve inspiratie!
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines