Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Workshop over het naaien van een hoes voor een kindertafel
Veel moeders met kleine kinderen hebben een dergelijk probleem ondervonden, het kind is nog niet uit het babyzitje gegroeid om te voeden en de hoes erop is al in verval geraakt. Gebruik voor veelvuldige fabrikanten van kindertafels tafelzeil voor hoezen. Het is praktisch, het is gemakkelijk om het af te vegen, maar het is onmogelijk om te wassen, omdat het materiaal na verschillende wasbeurten begint te barsten en onbruikbaar wordt. Ja, en het kind is niet erg blij om op een koel tafelzeil te zitten en moet constant iets in de regel leggen, dit alles glijdt en veroorzaakt veel ongemak. Daarom is deze masterclass gewijd aan het naaien van een hoes voor een kinderzitje voor het voeren van een van de beroemde merken.

Gebruikt materiaal en gereedschap voor het naaien van een hoes


1) 1 meter stof (in dit geval crêpe),
2) 0,5 meter synthetische wintermachine,
3) draden van een geschikte kleur,
4) een franje tape,
5) schaar, krijt of potlood, meetlint,
6) patroon of oude behuizing.
kussenhoezen

Patronen maken en materiaal snijden


Eerst moet je beginnen met de keuze van de stof. Dit is voor jouw smaak. Je kunt een regenjasstof nemen - het is gemakkelijk te onderhouden, duurzaam, slijtvast en gemakkelijk te dragen. Maar het zal niet erg prettig zijn voor het kind om erop te zitten, omdat het glijdt en koel aanvoelt. Fluweel - ziet er erg duur uit en het kind zal er aangenaam en comfortabel op zitten, maar schoonmaken is al een probleem. In dit geval wordt crêpe gebruikt. Het is minder duurzaam dan regenjasstof, maar aangenamer voor het lichaam, het wordt gemakkelijk gewist en kreukt niet.
Ga om te beginnen verder met het patroon van de toekomstige dekking voor de tafel. Voor deze doeleinden kunt u de oude hoes gebruiken, of als deze niet wordt bewaard, kunt u een patroon van tafelzeil maken. Neem hiervoor een geschikt stuk washandje en bevestig dit aan de stoel. We tekenen een marker met alle onderdelen en de details van de stoel waar de toekomstige hoes wordt bevestigd. Vervolgens snijden we het sjabloon uit en brengen het opnieuw op de stoel aan en controleren we of alle onderdelen goed passen en met elkaar samenvallen. Vervolgens nemen we de stof en vouwen deze in de helft. We bevestigen de oude hoes van de stoel en beginnen deze over de stof te draaien. Vervolgens snijden we het patroon uit met een kleine marge voor de synthetische winterizer en toelagen voor de naden.
kussenhoezen

We doen hetzelfde met sintepon, alleen snijden we het strikt volgens het patroon.
kussenhoezen

We maken ook patronen van de achterkant (1 deel) en zijbevestiging van de hoes (2 delen aan elke kant).
kussenhoezen

Op maat maken van een hoes voor een kindertafel om te voeren


Begin met het naaien van kleine delen van de hoes. Laten we beginnen met zijbevestigingen te naaien. We hebben de klinknagelknopen van de oude kast afgesneden (of nieuwe gebruikt). We maken een gat in twee werkstukken, we knippen ze af met een zigzagzoom of als er een overlock is. We steken de knopen in het resulterende gat en naaien ze. Vervolgens voegen we twee delen toe: een zonder knop en de andere met de verkeerde kant van de knop naar binnen. We flitsen en uiteindelijk krijgen we zulke zijsteunen.
kussenhoezen

Vervolgens bereiden we de bevestiging van de achterklep voor. We maken een rand voor de uitsparing voor de stoelhandgreep en het onderste voorste deel van het deel.
kussenhoezen

We gaan door met het naaien van de hoes voor de tafel zelf. Om te beginnen bevestigen we op een deel van de hoes en aan de zijbevestigingen, knoppen voor bevestiging aan de stoel onderaan. Vouw beide delen met de voorkant naar binnen, speld de afgewerkte zijbevestigingen op de plaats van hun verbinding met de stoel. We naaien een gewone naad van de ene kant van de stoel naar de andere, het bovenste deel hoeft niet te worden genaaid.Na een zigzagzoom verwerken we zeker de genaaide randen van de stof.
kussenhoezen

We draaien het deksel aan de voorkant, maken het goed glad. We voegen het patroon van de synthetische winterizer binnenin en naaien we langs de zijkanten en onderkant van de stoelzitting. Details zijn te zien in de onderstaande foto. En snijd ook een gat voor de beschermende bumper van de stoel.
kussenhoezen

Vervolgens maken we de rand van de uitsparing voor de bumper en laten we de behuizing knipperen met een synthetische winterizer aan de bovenkant (zoals bij de oude behuizing). Vervolgens maken we de markeringen op het deksel onder de veiligheidsgordels en naaien met behulp van de knoopsgatvoet de labels onder de gordels. Daarna is het alleen nog om de stof te knippen.
kussenhoezen

We gaan naar het laatste deel van het naaien van een hoes voor een kindertafel om te voeren. We naaien twee randen aan elkaar, verwerken de randen voor een grotere nauwkeurigheid van de naad met behulp van de kanttape. Dit is wat er zou moeten gebeuren.
kussenhoezen

kussenhoezen

Naai vervolgens de sluiting van de achtercover. We vouwen de hoes en het bevestigingspatroon aan elkaar met de voorkant en naaien het, verwerken de naden met een zigzagsteek of overlock. We tonen de resulterende afdekking aan de voorkant.
kussenhoezen

Het blijft alleen om onze dekking glad te maken en op een stoel te zetten. Hier is het resultaat.

Conclusie over de masterclass


In deze masterclass werd het naaien van een omslag voor een voedertafel in detail beschreven. Het kost heel weinig tijd om het te naaien en de kosten van de stof zijn niet groot. Een dergelijke hoes op bestelling maken is een kostbaar genoegen. Daarom kunnen al degenen die weten hoe ze op zijn minst een beetje moeten naaien en van handwerken houden, hun kind gemakkelijk kunnen behagen met een nieuwe en comfortabele stoelbekleding. Veel succes in de creatieve processen.
kussenhoezen
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines