Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Decoupage een glazen fles
Zoals u weet, is het voor alle soorten alcoholgeneesmiddelen (bijvoorbeeld tincturen) gebruikelijk om donker keukengerei te gebruiken (ze worden precies in verduisterde kleine blaasjes in de apotheek verkocht). Dus in ons huis was het nodig om verschillende op alcohol gebaseerde tincturen te combineren voor de bereiding van medicijnen. Maar er is geen geschikte verpakking gevonden. Ik moest kansen vinden om het te verwerven. We hebben namelijk besloten om gewoon een wodkaschaal te nemen en deze donkerder te maken met een ornament in de techniek decoupage.
Decoupage glazen fles

Van bijzonder moeilijkheid bij het vervaardigen daarvan wervend Nee, maar het resultaat kan aangenaam en nuttig zijn.
Voorheen behandelden we het oppervlak van de glazen container op de juiste manier door de stickers te verwijderen en af ​​te vegen met wodka (elke alcoholhoudende oplossing is hiervoor geschikt), dat wil zeggen het "werkveld" ontvetten.
Benodigde materialen:
benodigde materialen

• schone platte glazen fles;
• servetten met een patroon;
• schaar:
• PVA-lijm;
• zachte borstel;
• witte acrylverf;
• bronzen gouache;
• matte acrylvernis;
• vernis met glitters;
• een kleine kom (voor het mengen van verf en lijm);
• houten stok van ijslolly.

Werkorder:
Giet een kleine hoeveelheid acrylverf in een kleine container, voeg gouache toe en roer tot een gladde massa. Het is voldoende voor ons om het grijs te maken.
Decoupage glazen fles

Nu wapenen we onszelf met een borstel en schilderen we de hele fles zorgvuldig met de resulterende verf naar de ring onder de dop.
Decoupage glazen fles

Decoupage glazen fles

Zodra de verf droogt (het stopt met het vervuilen van uw handen en plakken), herhalen we de procedure door de tweede laag aan te brengen - we moeten voorkomen dat er licht in de fles lekt.
Decoupage glazen fles

Na het grondig drogen van de verf van een papieren handdoek, knippen we de fragmenten van de afbeelding die we nodig hebben en scheiden de extra lagen (er kunnen een tot drie zijn).
Decoupage glazen fles

We gieten een beetje lijm in de kom (voor het gemak) en met de eerste penseelstreek schetsen we de exacte locatie van de afbeelding op de fles en brengen deze aan op het geverfde oppervlak.
Decoupage glazen fles

Vervolgens, met vloeiende bewegingen in verschillende richtingen (van het midden naar de randen), borstelen we met het volgende deel lijm op een papieren handdoek, proberen alle bellen los te laten en de gevormde vouwen glad te strijken. Lijm aan de achterkant van de fles het tweede patroon en laat de container rechtop staan ​​totdat de lijm volledig droogt.
Decoupage glazen fles

Wanneer het oppervlak van de container droog wordt, bedek het met een dubbele laag acrylvernis en droog het opnieuw.
Decoupage glazen fles

Decoupage glazen fles

Nu hoeven we de foto met vernis met glitters slechts op verschillende plaatsen slechts een klein beetje te 'bewerken' en onze medicijncontainer is klaar voor gebruik.
Decoupage glazen fles

Decoupage glazen fles

Wanneer het buitenoppervlak van de fles volledig droog is, kan elke vloeistof er veilig in worden gegoten.
Decoupage glazen fles

Geniet van je werk!
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines