Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Kerstboom gemaakt van klatergoud en sieraden
Aan de vooravond van het nieuwe jaar laten de eigenaren van appartementen de gedachte niet achter hoe interessant en ongewoon om woningen te decoreren voor de vakantie. Natuurlijk staat er in het midden van de kamer een kerstboom met gekocht en zelfgemaakt speelgoed; op de ramen trekken papieren sneeuwvlokken de aandacht van voorbijgangers. En hoe meubelsets en eigenlijk een feestelijke tafel te versieren?
Om de kasten, dressoirs en huisglijbanen te versieren, zijn dergelijke kerstbomen gemaakt van klatergoud en oude sieraden geschikt. Kerstambachten vereisen geen speciale vaardigheden. Alle meesters, zelfs kinderen, zullen het werk aankunnen.
Dus om een ​​kerstboom te maken, heb je nodig:
- kartonnen kegel (vooraf gemaakt)
- een deel van groen klatergoud (diameter 2 mm)
- schaar
- nietmachine
- oude (onnodige) sieraden.
Kerstboom gemaakt van klatergoud en sieraden

In de eerste fase is het noodzakelijk om de kegel met klatergoud te wikkelen. We besloten te gebruiken voor wervend tape 3 m lang, 2 cm in diameter met uitgesproken witte randen. Om een ​​kerstboom te maken, kunt u bredere opties gebruiken, bijvoorbeeld met een diameter van 3 of 5 cm.
U kunt beginnen met werken vanaf de bovenkant van de kegel en vanaf de basis. De rand van het groene lint is bevestigd met een metalen beugel met behulp van een nietmachine. Vervolgens blijven we het klatergoud in een spiraal wikkelen en drukken we elke volgende draai naar de vorige rij strak. Aan het einde van het werk op karton mag er geen enkele opening zijn.
Kerstboom gemaakt van klatergoud en sieraden

Nu zullen we onze schatten analyseren - sieraden voor kinderen en volwassenen. In het arsenaal zijn er verschillende kralen van verschillende stenen en glas, ringen, evenals een paar pailletten. Laten we beginnen met het decoreren van een kunstmatige kerstboom met veelkleurige slingers.
Kerstboom gemaakt van klatergoud en sieraden

Leg een paar draden met kleine nepparels erop. Het lijkt erop dat zoveel slingers voldoende zijn. Anders lopen we het risico groene naalden volledig met sieraden op te hangen. Trouwens, je kunt de kralen eenvoudig aan de kerstboom hangen, of je kunt voorzichtig, probeer de sieraden niet te beschadigen, de positie van de draden met een nietmachine fixeren.
Kerstboom gemaakt van klatergoud en sieraden

En wat te hechten aan de kroon van de kerstboom? Natuurlijk zou u hier idealiter het symbool van het jaar moeten plaatsen - de rode trotse haan. Tussen de kralen, oorbellen en ringen bewaren we de beeldjes echter niet. We besloten te kiezen voor een vlinder.
Kerstboom gemaakt van klatergoud en sieraden

En hier is een optie met een groot monster pailletten in de vorm van een bloem.
DIY-kerstboom gemaakt van klatergoud en sieraden

Onze kerstboom gemaakt van klatergoud en sieraden is klaar om feest in elke kamer te geven. Bij de vervaardiging van ambachten hadden we geen ballen, lijm en vele andere materialen en gereedschappen nodig, meestal gebruikt in het werk.
Allemaal met de komende feestdagen! Moge het jaar genereus zijn in goed nieuws en geschenken. Tot gauw!
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines