Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
Hallo lieve bezoekers van de site. Het nieuwe jaar 2017 nadert, waarvan de patroon volgens de oostelijke kalender Kip is. Je kunt je voorbereiden op deze vakantie en een zacht stuk speelgoed kopen of naaien in de vorm van deze vogel.
We hebben twee dergelijke speelgoedkippen:

Speelgoed Kip


Om dit speelgoed te maken, hadden we nodig: gele stof (van viscose), witte stof (niet verkruimelend na het snijden), gele en witte draden met een naald, schaar, een kartonnen monster, een vulmiddel (katoen of synthetische winterizer), vier medium bruine kralen , kartonnen vellen rood en geel papier, plakband, pincet en naalden voor steken.

Speelgoed Kip


Beginnend met het werk, lijmen we van drie lagen wit papier een dichte figuur van het monster, iets groter wordend:

Speelgoed Kip


Vervolgens nemen we een gele viscose stof en vouwen deze in tweeën, spelden dit monster erop met behulp van naalden:

Speelgoed Kip


Na twee details van het toekomstige speelgoed uit de stof te hebben gesneden met een lichte indruk van het monster, naaien (afwerken) deze delen aan de voorkant, van de nek tot de onderkant. Om één vleugel te maken, hebben we twee stukken stof nodig, de bovenste en de onderste, en daartussen kunnen we een kartonnen monster plaatsen dat bedekt is met tape (als er geen witte stof is). Om het voltooide speelgoed in een staande positie te houden, snijden we een extra ovaal stuk met puntige uiteinden:

Speelgoed Kip


Vervolgens snijden we opengewerkte patronen in de gebieden van de nek, vleugels en staart op de details van het toekomstige speelgoed. Je kunt een sint-jakobsschelp uit rood karton snijden en er aan beide kanten met plakband over plakken (als er geen rode stof is) en vervolgens naaien. In eerste instantie wilden we een rode "kin" (oorringen) maken voor toekomstig speelgoed, en dus hebben we ze van tevoren gemaakt; maar even later bleek het speelgoed zonder hen er goed uit te zien.

Speelgoed Kip


Van het gele gelijmde karton bedekt met plakband snijden we een snavel:

Speelgoed Kip


We moeten deze bek aan de figuur naaien samen met een kam en ogen - kralen; en het is handiger om ze in te naaien terwijl deze niet is gevuld met katoen. In gebieden met een halslijn moet u een witte doek bevestigen en twee delen van het speelgoed naaien (rechts en links):

Speelgoed Kip


Vervolgens naaien we de vleugels en maken we naden in het longitudinale gedeelte tussen de staart en de romp van het toekomstige speelgoed, zodat wanneer het speelgoed gevuld is met katoen, het niet door de snijranden kan komen. Daarna vullen we het speelgoed met behulp van een pincet:

Speelgoed Kip


Vervolgens nemen we een ovaal deel met puntige uiteinden en naaien het aan de onderkant, terwijl we naden aan de binnenkant doen:

Speelgoed Kip


Daarna is ons eerste speeltje klaar:

Speelgoed Kip


Nu zijn we begonnen met het maken van het tweede speelgoed van witte en gele stof. Eerst nemen we de gele stof en vouwen we deze in tweeën en spelden er kartonnen monsters op:

Speelgoed Kip


Vervolgens snijden we deze monsters uit de stof met een lichte inkeping:

Speelgoed Kip


Daarna spelden we de uitgesneden monsters op een witte doek, ook in tweeën gevouwen, en uitgesneden:

Speelgoed Kip

Speelgoed Kip


We leggen de gesneden delen aan twee kanten neer, vormen twee delen van het toekomstige speelgoed en snijden opengewerkte patronen erop:

Speelgoed Kip


Vervolgens naaien we aan de bovenkant van elke kant een kraaloog, waardoor we aan elke kant twee lagen stof aan elkaar naaien, waarna we deze kanten langs de rand moeten bedekken en een sint-jakobsschelp met een bek bevestigen:

Speelgoed Kip


Daarna behandelen we de details van de vleugels.Wanneer ze klaar zijn, moeten ze worden genaaid:

Speelgoed Kip


Nu wikkelen we de details van het lichaam vooraan, waardoor alleen het langwerpige gedeelte van de onderkant niet wordt genaaid om het speelgoed met katoen te vullen.
Wanneer u katoen vult met zeer smalle delen van het speelgoed, kunt u een pincet gebruiken:

Speelgoed Kip


Vervolgens snijden we twee ovale figuren met puntige uiteinden, die van onder moeten worden genaaid om het voltooide vaartuig de mogelijkheid te geven om in een staande positie te blijven:

Speelgoed Kip


Deze twee ovale details, geel en wit, moeten we op elkaar vouwen en zo naaien dat de naden binnen blijven:

Speelgoed Kip


Nadat het werk aan deze twee delen is voltooid, is ons tweede speeltje klaar:

Speelgoed Kip


Net als het eerste speeltje, heeft het de mogelijkheid om rechtop te blijven:

Speelgoed Kip


Het lijkt ons dat ze mooier bleek te zijn dan de eerste. Hier zijn allebei van ons speelgoed. Daarna is alles, ons speelgoed klaar:

Speelgoed Kip


Met vriendelijke groet, Vorobyov Dinara.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines