Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »We maken een bloempot voor bloemen
Na de reparatie blijven er bouwmaterialen in de badkamer, inclusief stukjes keramische tegels. Het is jammer om ze weg te gooien, maar ik heb geen zin om hun plek in het appartement op te slaan en in te nemen.
Trimmen tegels kunnen worden gebruikt in decoratie, bijvoorbeeld bij het maken van een bloempot voor tuinbloemen. Tegelijkertijd is het niet langer nodig om iets te kopen, omdat de restanten van materialen zullen worden gebruikt. Het kost maar een beetje tijd en geduld.
Om een ​​bloempot te maken, heb je nodig:
- een oude container voor decoratie (metaal of plastic);
- de overblijfselen van keramische tegels;
- tegellijm;
- Primer "Betocontact" (indien nodig);
- gereedschap en hulpmaterialen (spatel, hamer, een stuk schuurpapier, een container voor het bereiden van de oplossing).
Beschrijving van de masterclass:
Voordat u begint met het versieren van de oude container, moet u het materiaal zelf voorbereiden voor decoratie. In dit geval hebben we de overblijfselen van keramische tegels in twee kleuren. Ze moeten in kleine stukjes van 2-4 cm worden gebroken.
bloempot voor bloemen

bloempot voor bloemen

bloempot voor bloemen

bloempot voor bloemen

bloempot voor bloemen

Het oppervlak van de container is vooraf geschuurd met schuurpapier, dat wil zeggen geruwd voor een betere hechting op stukjes tegel. U kunt een speciale primer "Betocontact" gebruiken, die lijm en fijn zand bevat. Wanneer de primer hard wordt, wordt een ruw oppervlak op het oppervlak gevormd, wat de hechting op het materiaal verbetert.
Tegellijm wordt verdund volgens de instructies: een droog mengsel wordt in de container gegoten, waarin warm water in een kleine stroom wordt gegoten. Het mengsel moet grondig worden gemengd en mag geen klontjes bevatten.
Breng de oplossing met een spatel aan op het oppervlak van de toekomstige bloempot, maak deze waterpas. We leggen de bakjes neer en verdrinken lichtjes in de tegellijmstukken van keramische tegels en proberen tegelijkertijd het contrast van kleuren te creëren. Op plaatsen waar kleine ruimtes overblijven, gebruiken we kleine fragmenten van keramiek. Zo versieren we het hele oppervlak van de pot.
bloempot voor bloemen

bloempot voor bloemen

bloempot voor bloemen

bloempot voor bloemen

bloempot voor bloemen

In warme omstandigheden hardt tegellijm snel uit, letterlijk in een uur worden alle stukjes tegels 'stevig' bevestigd. Daarna is het mogelijk om de naden te vullen. Om dit te doen, gebruiken we dezelfde oplossing, of voeg, die van toepassing zou moeten zijn voor buitenomstandigheden.
Het is handig om de tegelvoegen met zowel een spatel als handen te vullen. Dit is ter beoordeling van de 'meester'. Zodra de naden droog zijn, verwijdert u de resten van de mortel of de mortel met een licht vochtige doek. We vullen de bloempot met aarde, planten bloemen erin, genieten van ons eigen werk.
bloempot voor bloemen

bloempot voor bloemen
Ga terug
Opmerkingen (2)
 1. Natalia Ogarkova
  #1 Natalia Ogarkova gasten 21 augustus 2017 21:19
  0
  Een interessant idee, ik zal zeker proberen om deze masterclass in mijn cottage te realiseren.
 2. geluk
  #2 geluk gasten 22 augustus 2017 13:17
  0
  Met dezelfde technologie worden prachtige vazen ​​gemaakt van schelpen en gladde keien.Ik hou echt van deze techniek.

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines