Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Workshop van een koffiepaard gemaakt van stof
Zo'n klein souvenir wordt gemaakt met behulp van de techniek van een koffiespeelgoed.
stoffen koffiepaarden

Voor werk nemen we materialen:
- oploskoffie.
- PVA-lijm.
- witte dichte stof.
- naaimachine.
- een naald met een draad.
- schaar.
- dunne borstels.
- acrylverf.
- garen voor manen.
- dun kant.
- een potlood.
- zwarte heliumpen.
- vulmiddel voor speelgoed.
Voordat u begint met werken, moet u een sjabloon tekenen voor de figuur van het paard en zijn snuit. De hoogte van het speelgoed is 12 cm en de breedte is 7,5 cm. Bovendien zijn kleine oren in de vorm van driehoeken nodig.
stoffen koffiepaarden

Vervolgens, volgens de afgewerkte sjablonen, schetsen we de contouren op de stof met een potlood. En het moet in twee lagen worden gevouwen.
stoffen koffiepaarden

Vervolgens naaien we de naaimachine langs de geplande lijnen, we verlaten alleen plaatsen waar we het speelgoed zullen draaien. Op het lichaam is dit een segment van 2 cm in het gebied van de staart. En op de oren laten we de basis van de driehoeken niet bedraad. Wanneer u losse stukken snijdt, kunt u de stof bovendien meer op plaatsen laten voor eversie.
stoffen koffiepaarden

We keren naar de inversie en zodat de bochten gelijk zijn, is het noodzakelijk om kleine inkepingen te maken met een schaar aan de verkeerde kant ervan op plaatsen van complexe bochten. We zorgen ervoor dat we de hoofdnaad zelf niet beschadigen.
stoffen koffiepaarden

Wanneer alles netjes is gedraaid, vullen we de paardenbasis met elke vulstof.
stoffen koffiepaarden

stoffen koffiepaarden

Vervolgens maken we een lus van een dun koord om speelgoed op te hangen. En naai zorgvuldig het segment dat niet langer nodig is. Bevestig vervolgens met kleine steken de oren aan het lichaam. En we verwerken ze met PVA-lijm.
stoffen koffiepaarden

Terwijl de oren droog zijn, begin je met het bereiden van een koffieoplossing om het speelgoed te verwerken. In een kleine container induceren we een mengsel van 1 eetlepel koffie, twee delen PVA-lijm en 6 eetlepels warm water. Voor een aangename geur kun je naar wens kaneel en vanilline toevoegen. Meng goed en borstel ons paard volledig.
stoffen koffiepaarden

Droogmethoden kunnen ook verschillen. Het belangrijkste is dat we blijven werken met droog speelgoed. Teken met een potlood de contouren op het gezicht en plaats kleine hartjes door het hele lichaam. Al deze tekeningen kunnen naar eigen goeddunken worden gewijzigd.
stoffen koffiepaarden

Als we de schets van een toekomstig speelgoed leuk vinden, omcirkelen we deze patronen met een heliumpen.
stoffen koffiepaarden

Ga nu naar het haar. We gebruiken 12 stukken gekookt garen van elk 23 cm. We nemen twee segmenten, vouwen 3 keer in de helft. Bij elke toevoeging snijden we de vouwen van de draden.
stoffen koffiepaarden

En we naaien een kleine bundel met een naald en draad in het midden en maken deze stevig vast.
stoffen koffiepaarden

Dan, zonder de draad af te snijden, plaatsen we deze bundel op de kop van het speelgoed, tussen de oren en maken het vast. Het bleek een knal te zijn.
stoffen koffiepaarden

Er zullen 5 van dergelijke bundels zijn. Verdeel ze lager door de nek.
stoffen koffiepaarden

En voor de staart volstaat één volgen van de draden. Vouw, zet vast met een naald en naai op de juiste plaats. En de staartlengte is naar wens verstelbaar.
stoffen koffiepaarden

Nu gaan we over naar kleuren. De harten zullen rood zijn en de tong. Blauwe ogen tekenen ogen, voegen zwarte en witte verf toe. En geef de tijd om te drogen.
stoffen koffiepaarden

Als alles droog is, blijf dan werken. U moet opnieuw met een pen over alle contouren tekenen en een witte markering op de pupil plaatsen. We tekenen strepen bij de harten, alsof ze kloppen. Het paard is klaar.
stoffen koffiepaarden

Veel geluk iedereen!
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines