Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Zacht tuigje voor de hond
Zacht tuigje voor de hond

Als je het geluk hebt om de eigenaar te worden van een prachtige trouwe viervoeter, dan weet je al dat elke hond aandacht en zorg nodig heeft. Om een ​​hond huisdier te houden zijn behoorlijk wat accessoires nodig. Een daarvan is het harnas. Een harnas is een uitrusting voor uw hond, bestaande uit verbonden riemen die zich om de borst van de hond wikkelen. Er zijn verschillende soorten harnassen. Ze verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in doel. Harnassen worden gebruikt in plaats van een halsband om te lopen, om te slepen, om gewichtsmiddelen op te hangen, om een ​​hond atletisch te ontwikkelen, voor puppy's om de belasting op een onrijp skelet gelijkmatig te verdelen, evenals voor medische hulpdoeleinden. Al deze soorten harnassen kunnen worden gekocht bij dierenwinkels. Tegelijkertijd is het vrij realistisch om het harnas van de hond zelf te naaien, vooral als je de munitie van de juiste maat niet kon oppakken of er een dringende behoefte ontstond.
Professionele nekken zijn bijzonder duurzaam omdat ze worden behoorlijk star bediend. Voor de productie van duurzaam leer, nylon stroppen, stevige kunstleer, versterkende inzetstukken, gelaste ringen en bevestigingsmiddelen. Thuis kunt u de lichtere versie beheersen.
Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

We naaien zacht harnas van geïmproviseerde materialen. Het gepresenteerde harnas bestaat uit twee hoofdriemen die de borst van de hond onder de nek en achter de voorpoten bedekken, en een extra riem die de hoofdriemen onder het lichaam van de hond bevestigt.
Deze uitvoering van het tuig is geschikt voor een kleine hond die geen sterke schokken maakt, een verzwakte hond die bijvoorbeeld herstelt van een ziekte, of een oudere hond, voor wie een tuig handiger is dan een halsband.
Als er geen smalle nylon kabel is, maak dan voor productie een brede nylon of nylon vlecht, niet te dun. Om te versterken gebruiken we stof van oude strakke jeans. Je hebt ook een nylon koord met een kern nodig. Het is handig om sterke lussen te maken met knopen om een ​​karabijn te bevestigen. Als u metalen karabijnhaakringen hebt, gebruik deze dan.
Een naaimachine en een aansteker zijn ook nuttig. De aansteker is nodig om alle sneden van de synthetische vlecht en het koord te smelten, dit voorkomt dat de draad loskomt.
We beginnen het proces van het maken van een harnas door de benodigde honden te meten. Voor het harnas van het gekozen type is slechts één hoofdmaat nodig: de borstomtrek.
We meten de borst van de hond en strekken een zachte centimeter uit onmiddellijk na de ellebogen, maat A.
Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

We meten de grootte verkregen op de vlecht. omdat de tape is dunner dan de huid of dermantine, het harnas moet worden versterkt. En de vlecht zelf moet dubbel zijn. Daarom vermenigvuldigen we de verkregen centimeters met vier (twee hoofdbanden + dubbele vlecht).
Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

De volgende stap is om de jeansstroken van dezelfde breedte als de vlecht te snijden of een beetje smaller (zodat de jeans niet achter de vlecht uitsteken).
Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

We vouwen de hele lengte van de tape dubbel. We leggen jeansstrepen erin. Naai de vlecht vervolgens over de hele lengte. Voor de steek gebruiken we een zigzagsteek met een stap van 3-4 mm. Zigzag is beter bestand tegen trekbelasting. Draden zijn ook beter om kapron of dacron te gebruiken. We snijden de hele tape in een cirkel en maken vervolgens een andere naad in het midden van de vlecht. Als u wilt, kunt u verschillende centrale naden maken voor meer versterking.
Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

Sluit vervolgens de tape in de ring en naai. Bij de gewrichten moeten de naden zeer duurzaam zijn, dus we dupliceren elke lijn 5-6 keer. Heb twee hoofdgordelriemen.
De hulpriem dient om de twee hoofdriemen met de borst van de hond op de vloer te verbinden. We meten de afstand maat B, voegen de toelage toe voor de omtrek van de hoofdgordelbanden + toelage voor de naden, en knip een stuk tape.
Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

Op de naaimachine naaien we de hulpriem.Het draagt ​​geen grote lading tijdens de werking van het harnas, dus het is niet nodig om het te versterken met inzetstukken. U kunt het beweegbaar laten, zoals in ons geval, of het met naden aan de hoofdriemen bevestigen.
Zacht tuigje voor de hond

Probeer het harnas op de hond. Draai de riemen strak om het lichaam. Markeer de uiteinden van het harnas die overblijven boven de schouderbladen. Naai ze vervolgens op een typemachine om smalle lussen te maken. Hier moet de steek bijzonder sterk zijn, dus naai minstens 8 keer.
Zacht tuigje voor de hond

Het blijft om ringen voor de karabijn te maken. omdat in dit geval is het harnas volledig zacht, zonder metalen delen, de ringen zijn gemaakt van een nylon koord met een kern, die vrij sterk is. We meten de dubbele lengte van het koord, zodat u het vrij in een sterke knoop kunt binden.
Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

We steken de harnassen in de gestikte lussen, binden ze, verbergen de knoop in de lus. Op dezelfde manier voeren we de tweede ring uit. Voor stevigheid kunt u het dubbele koord van de ring omwikkelen met kaprondraad om het gemakkelijker te maken om aan de karabijnhaak vast te houden.
Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

Het harnas is klaar.
Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

Zacht tuigje voor de hond

Houd er rekening mee dat een dergelijk harnas niet geschikt is voor een grote, jonge en sterke hond, het is niet ontworpen voor krachtig trekken, slepen of intensieve training met een belasting op de riemen. Maar het is handig voor kleine honden, puppy's van jonge leeftijd. Ook geschikt voor rustig wandelen wanneer u het lichaam van de hond moet ondersteunen of uw nek van de halsband moet bevrijden.
Zacht tuigje voor de hond
Ga terug
Opmerkingen (1)
  1. Maria 321
    #1 Maria 321 gasten 3 februari 2017 16:50
    1
    de klas

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines