Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Het apparaat van de stripfundering
De stripfundering is een gesloten omtrek van gewapend beton, met als taak de structurele wanden van de structuur op zijn oppervlak te houden en het gewicht van het hele gebouw gelijkmatig te verdelen. Daarom moet de constructie van de fundering grondig en verantwoord worden genomen. Als tijdens de bouw fouten worden gemaakt, kan hun resultaat in de toekomst de hele constructie ernstig beïnvloeden en zal het zeer moeilijk zijn om correcties aan te brengen.
Strip funderingsapparaat

Tot op heden is de stripfundering veel gebruikt in laagbouw. Het is relatief eenvoudig te produceren, betrouwbaar en de kosten van het werk zijn niet duur.
Voordat u de fundering bouwt, moet u zich vertrouwd maken met de productietechnologie, dit zal helpen om de kosten te berekenen. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de samenstelling van de grond, bevriezing van de grond en het totale gewicht van het gebouw. Van deze indicatoren zullen de breedte en diepte van de fundering worden bepaald. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat de diepte van de fundering in ieder geval lager moet zijn dan de diepte van het bevriezen van de grond.
Strip funderingsconstructie

constructie stichting begint met de voorbereiding van de site: opruimen, afvalinzameling, evenals het egaliseren van het oppervlak. Vervolgens wordt de omtrek gekenmerkt door het aantal dragende muren. Inzetten, die bakens zullen zijn, worden in de hoeken van de beoogde omtrek gereden. Controleer de hoeken zodat ze 90 graden zijn en controleer ook alle diagonalen. De verdieping van de fundering hangt af van het specifieke klimaat, de bodem en het materiaal dat zal worden gebruikt in de constructie van het gebouw. De minimale diepte moet echter 400 millimeter zijn. Het laagste punt op een van de buitenste hoeken is het referentiepunt voor diepte. Na het bepalen van de diepte en breedte van de fundering, wordt uitgraven uitgevoerd.
Nadat de gewenste diepte rond de omtrek is gekozen, wordt zand op de bodem van de geul gegoten, vervolgens wordt het verdicht en moet het zand worden bevochtigd met water. De dikte van het zandkussen moet 200 - 300 millimeter zijn. Het is erg belangrijk om het horizontale zandkussen te bewaken, er mogen geen hellingen zijn.
Strip funderingsapparaat

Bekisting is gemaakt van kantenplaten. Een kenmerk van een dergelijk systeem is het vlakke oppervlak van het gebruikte materiaal, dat de decoratie van het buitenste deel van de fundering aanzienlijk zal vergemakkelijken. De planken hebben een bepaalde grootte, dit maakt het veel gemakkelijker om de hoogte van de structuur aan te passen. Blokken van dezelfde grootte, bestaande uit planken, worden op de bodem van de geul geïnstalleerd, strikt verticaal, zijn in hoogte uitgelijnd en zijn goed gefixeerd.
Strip funderingsconstructie

Het versterkingsproces is een zeer belangrijk punt bij de productie van de fundering. De versterkingskooi geeft sterkte en flexibiliteit aan de betonnen basis. Bij het vormen van een frame uit wapening is het noodzakelijk om te voorkomen dat de wapening door lassen wordt bevestigd, hiervoor is een speciale breiendraad geschikt. De afstand tussen de longitudinale staven van de versterking mag niet groter zijn dan 30 centimeter, en tussen de verticale jumpers van 30 tot 80. Het versterkte frame moet zo worden geplaatst dat de basis een inspringing heeft vanaf de randen van de basis van 3 tot 5 centimeter. In dit stadium is het noodzakelijk om alle overgangen voor communicatie te leggen, anders zal het in de toekomst nodig zijn om de monoliet te vernietigen.
Strip funderingsconstructie

Beton wordt in één benadering gegoten, alleen in dit geval kan een monolithische basis worden bereikt, maar er is geen noodzaak om te haasten. De oplossing wordt in porties geserveerd en verspreid deze over de omtrek.Rammen van de oplossing is verplicht om lege ruimtes te voorkomen en overtollige lucht te verplaatsen. Dit gebeurt met een speciale betonnen vibrator. Bij het bereiken van de gespecificeerde hoogte, wordt het oppervlak geëgaliseerd. Verder vereist de fundering van de fundering een maand zorg: als het weer regenachtig is, is het bedekt met film en bij warm weer - het moet worden bevochtigd met water (1-2 keer per dag) zodat er geen scheuren in het beton verschijnen. Na een maand kunnen bouwwerkzaamheden aan de fundering worden uitgevoerd.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines