Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Voors en tegens van het bouwen van een rode bakstenen basis
De kelder is de fundering van het huis tussen de fundering en de hoofdmuren van het huis. De plaatsing van dragende muren is verdeeld over de basis, dus het is erg belangrijk bij het kiezen van een bouwmateriaal voor de kelder om rekening te houden met alle factoren die de optimale keuze maken van het materiaal waaruit het zal worden gebouwd.
rode bakstenen kelderbouw

Het meest betrouwbare en gebruikelijke materiaal voor de constructie van de kelder is rode baksteen.
rode bakstenen kelderbouw

Positieve kanten van rode baksteen:
1. Minder gevoelig voor barsten dan witte baksteen en beton;
2. Bestand tegen vocht;
3. Bestand tegen extreme temperaturen;
4. Heeft een klein gewicht;
5. Goede geluidsisolatie;
6. De mogelijkheid van recycling;
7. Het is verdeeld in verschillende soorten en klassen;
8. Milieuvriendelijk product (gemaakt van gebakken klei);
9. Rode baksteen is een warm bouwmateriaal. In klimatologische omstandigheden, waar een duidelijke verdeling in seizoenen kenmerkend is, en scherpe en grote temperatuurverschillen ook kenmerkend zijn, constructie een rode bakstenen basis zal gerechtvaardigd zijn.
Wanneer u rode baksteen koopt, moet u weten dat hoe groter het nummer met de letter M op de markering, hoe sterker de baksteen, voor het bouwen van een lang huis met meerdere verdiepingen, het beter is om een ​​baksteen met een markering uit M 100 te kiezen. Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan vorstbestendigheid - hoe meer cycli, zoveel beter.
rode bakstenen kelderbouw

Bij het plaatsen van een sokkel met rode baksteen moet een wanddikte van minimaal 520 mm worden gemaakt. Bovendien moet de basis worden voorzien van een goede waterdichting, zodat zich na verloop van tijd geen schimmels op de wanden vormen en ze bestand zijn tegen strenge vorst. Opwarmen gebeurt het best met geëxtrudeerd polystyreenschuim.
rode bakstenen kelderbouw

Als alles in strikte overeenstemming met het ontwerpbesluit wordt gedaan, zullen er vele jaren geen problemen met de basis zijn.
rode bakstenen kelderbouw

Nadelen van het bouwen van een basis van rode baksteen:
Het belangrijkste nadeel van rode baksteen vandaag is de kwaliteit. De verkoper kan zelfs een certificaat voor een baksteen hebben, maar deze ook op andere plaatsen zonder certificaat produceren. Daarom wordt het moeilijk om een ​​goede rode baksteen te kiezen die aan alle noodzakelijke vereisten voldoet.
Het tweede nadeel is de kostprijs van een dergelijke steen. Het wordt geschat duurder te zijn dan silicaat vanwege het feit dat de productie meer tijd en kosten kost.
Het derde minpuntje is dat als je een rode baksteen voor de bouw moet kopen, de kleur kan verschillen en het zichtbare deel van de basis in verschillende roodtinten zal zijn.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines