Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Het huis versieren met gevelstenen
Een huis versieren met een gevelsteen is duur, maar gezien de kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek van de gevelsteen, is dit materiaal praktisch onbetwistbaar.
Eerst moet u berekeningen maken en bepalen hoeveel vierkanten baksteen u moet kopen. Bij het maken van berekeningen is het noodzakelijk om rekening te houden met de grootte van de gewrichten tussen de stenen, evenals het trimmen en het huwelijk tijdens het werk.
Het is noodzakelijk om te beginnen met het leggen van baksteen met de fundering. In sommige gevallen moet u de fundering met het waterniveau van de jusoplossing gelijk maken. Nadat de basis voor het metselwerk glad is geworden, kunt u doorgaan naar de bekleding. In het voorbeeld in de illustratie werden drie muren van het huis beschimpt. Daarom moet in dit geval het leggen worden gestart vanaf de zijde die verbindt. Op basis van het niveau van de verbindingszijde worden de andere twee gelegd.
In dit geval wordt een gewone mortel met één aandeel cement en drie delen zand gebruikt. Metselen zal worden uitgevoerd onder de voeg. Daarom is het noodzakelijk om een ​​glasparel met een breedte van 7 - 10 mm te gebruiken. Een kraal wordt op de hoek van het bed en een lepel geplaatst om een ​​oplossing toe te passen op basis van het niveau. Om de oplossing tussen de bobbels van de stenen aan te brengen, kunt u een kleine glasparel gebruiken en de oplossing aanbrengen met een spatel volgens het niveau.
Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Bovendien is het noodzakelijk om het verticale en horizontale niveau van de baksteen te controleren en, indien nodig, met een rubberen hamer te tikken om de baksteen waterpas te zetten. Om een ​​horizontaal niveau te behouden, moet u een vislijn gebruiken. Om dit te doen, moet u eerst de extreme stenen installeren en de vislijn van hen trekken. Het is belangrijk dat de extreme, hoekstenen van alle kanten precies waterpas staan, omdat de gelijkmatigheid van de hele rij ervan afhangt. De vlakheid van de verticaal kan met een klein niveau worden gecontroleerd.
Het is heel belangrijk om de parallelliteit van verticale verbindingen te observeren, zodat ze zich op hetzelfde niveau bevinden. Het is belangrijk om dit op elke rij te controleren, en ongeveer elke 5 stenen, controleer het verticale niveau met de vorige rij op constructieniveau.
Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Om de 3 tot 4 rijen is het noodzakelijk om het metselwerk met ankers of conventionele armaturen met de hoofdmuur van het huis te verbinden. Hiervoor worden gaten geboord met een perforator op een afstand van 1 - 1,5 m. Wapening wordt in deze gaten gehamerd of ankers worden gedraaid. Bovendien is het wenselijk om een ​​dunne draad over de gehele lengte van ten minste meerdere rijen metselwerk te leggen. Het is nog beter om de hoeken van het metselwerk te versterken door de muren met draad op elke 3-4 rijen te verbinden.
Bakstenen huisdecoratie

Op sommige plaatsen moet je de stenen bijsnijden. Bijvoorbeeld om het armatuur van de airconditioner te omzeilen, voor de uitgaande draden, op de naderingen van de ramen of deuren. Trimmen wordt uitgevoerd met behulp van een molen. Een tegelsnijder kan ook worden gebruikt om een ​​kleine gevelsteen te knippen.
Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Om het leggen boven de ramen uit te voeren, wordt een hoek gebruikt die overeenkomt met de grootte van de steen. De lengte van de hoek moet 50 cm langer zijn dan de lengte van de raamopening om 25 cm uit elke rand te steken. Voordat de hoek wordt gelegd, kan een kleine laag vloeibare oplossing op het metselwerk worden aangebracht. Voordat je een aantal stenen op de hoek legt, is het ook noodzakelijk om het in te smeren met een klein laagje vloeibare oplossing. De hoek wordt eenvoudig op een legging gelegd zonder bevestigingen.
Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

De volgende dag, wanneer de oplossing hard wordt, is het noodzakelijk om een ​​voeg of een kleine metalen glasparel te gebruiken om de naden van kleine onregelmatigheden te voegen. Dit kan onmiddellijk worden gedaan, maar dan is het beter om een ​​borstel te gebruiken. Bovendien moet u met een natte borstel de mortel onmiddellijk uit de baksteen verwijderen.Als u het niet meteen doet wanneer de oplossing vers is, zal het veel moeilijker zijn.
Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

In sommige gevallen kunnen de hellingen van de ramen ook worden afgewerkt met gevelstenen, zodat ze niet constant hoeven te worden geverfd en er geen vochtige vlekken op zullen verschijnen.
Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Bakstenen huisdecoratie

Om de gevelsteen mooier te maken, wordt een speciale vernis gebruikt. Na een tijdje, vooral na de winter, verschijnen zoutvlekken op de baksteen, als na het metselwerk de baksteen is gevernist, zal dit niet alleen de baksteen beschermen, maar ook een meer contrasterende kleur geven.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines