Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
Modern onderwijs besteedt veel aandacht aan de vorming van een patriottische persoonlijkheid. Patriottisme is in de eerste plaats kennis van het heroïsche verleden. En het verleden is de bron, de wortels. Daarom is de samenstelling van de stamboom van het gezin bijna de primaire taak van de juiste opvoeding van het kind. Genealogie bestudeert erfelijkheid in directe en gemengde lijnen. Het is beter om vanuit een rechte lijn een boom te maken: alleen ouders, ouders van ouders, etc. worden erin aangegeven. (dat wil zeggen, alleen getrouwde stellen, zonder broers, zussen, tantes, ooms ...) Door het kleine aantal voltooide informatie kunnen generaties gemakkelijk worden verdeeld "in rijen".

Materialen voor werk:


• A4-vel - 1 pc .;
• Gekleurd papier - 2 vellen met verschillende kleuren;
• Eenvoudig potlood, gum, penseel, verf, PVA-lijm, briefpapier.
Stadia van het werk:

De eerste fase: voering.


We drukken informatie over de voorouders af op vellen gekleurd papier (naam, geboortedatum en -plaats en overlijden, aantal geleefde jaren). Gekleurde vellen worden gebruikt om informatie over mannen en vrouwen te scheiden. Knip de rechthoeken voorzichtig uit en leg ze op een A4-vel, met inachtneming van de lijnen van de "rijen" (ik - mijn ouders - mijn grootouders - mijn overgrootouders, etc.).
Stamboom

Elke rechthoek wordt geschetst met een eenvoudig potlood. Voor het gemak kunt u ook lijnlijnen tekenen.

Tweede fase: teken een boomomtrek.


Met een potlood tekenen we de contour van de stam (dit ben ik) en takken (dikke takken verbinden mij en mijn ouders, dunnere takken gaan van mijn moeder naar haar ouders en van mijn vader naar zijn ouders, verder volgens hetzelfde principe). Hoe verder de generatie van voorouders van mij is, hoe dunner de takken in elkaar vloeien.
Stamboom

Van de randen van de boom (op de plaatsen waar de generatie-informatie eindigt) tekenen we de afgewerkte takken.
Stamboom

Stamboom


De derde fase: we geven de stamboom kleur.


Eerst schilderen we de hele boom (zowel de stam als de takken) met lichtbruine verf. Rechthoeken kunnen niet worden overschilderd om de duidelijkheid van vertakking niet te schenden. Voordat de volgende verflaag wordt aangebracht, moet de vorige laag volledig droog zijn.
Stamboom

Stamboom

Breng vervolgens in lange lijnen, in willekeurige volgorde, een paar tinten donkerder aan dan de hoofdtinten. Het is belangrijk om u niet te laten meeslepen en niet over lichte verf te schilderen.
Stamboom

Stamboom

Bovenop de tweede verflaag, passen we ook willekeurig lijnen toe met donkerbruine verf. Donkere verf bedekt de vorige kleur niet volledig.
Stamboom

Teken de laatst voltooide takken.
Stamboom


De vierde fase: we tekenen gebladerte.


We vormen een boomkroon: we passen gebladerte toe door eenvoudig een borstel op het papier naast de takken aan te brengen. We schilderen met lichtgroene verf.
Stamboom

Stamboom

Nadat de verf is opgedroogd, brengen we in elke folder (of ernaast) een uitstrijkje donkergroene verf aan.
Stamboom

Stamboom


Vijfde fase: we vormen de "reeks" van generaties.


Rechthoeken bedrukt met informatie over de voorouders worden op het hoofdvel geplakt (proberen te voldoen aan de rij).
Stamboom

Stamboom

Gum wis alle zichtbare lijnen van een eenvoudig potlood.
Stamboom


Zesde fase: finale.


Om de informatie van de stamboom en de integriteit van de afbeelding te behouden, plak je voorzichtig een brede briefpapiertape op het hele oppervlak van een A4-vel (probeer het zonder vouwen te lijmen. Als je nog steeds een vouw krijgt, prik dan de luchtbel met een naald en maak het glad).
Stamboom klaar! Informatie over de wortels van het gezin wordt niet alleen verzameld en samengevat, maar ook bestendigd.
Stamboom

Stamboom
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines