Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
Volumetrische zachte composities kunnen elke kamer decoreren. Hun ongebruikelijke textuur vult het interieur met een contrast van kleur en vorm, helpt de individuele stijl van de eigenaar te benadrukken, zal een spectaculaire overgang zijn tussen zones of gewoon een kenmerk van de kamer, zijn dominant.
Foto van vilt


Zo'n foto zijn deze schattige katten van vilt. Om zo'n compositie te maken heb je niet zoveel materialen nodig, namelijk:
• zwart vilt;
• witte elastische stof (een normaal heren- of damesshirt is ook geschikt);
• een stuk plat multiplex;
• zwarte draden voor het breien (bij voorkeur met pailletten);
• verschillende kleine knoppen op de poot (het kleurenschema is hetzelfde);
• waterdichte lijm voor leer of schoenen;
• dubbelzijdige tape;
• schaar;
• naald en draad voor het naaien.

Foto van vilt

In dit geval werd het plasticine-modelleringsbord de rigide basis van het beeld. Het is gemaakt van polystyreen, heeft een glad oppervlak en dezelfde en gelijkmatige zijden (A4-formaat).
Foto van vilt

We spannen het aan met witte stof, waarvan de zijkanten zijn genaaid met draad aan de achterkant.
Foto van vilt

Ze moeten in paren worden verbonden, zodat verschillende soorten vervormingen niet optreden.
Foto van vilt

Alleen de draad kan de stof strak houden, geen lijm kan zo'n belasting weerstaan. En de voorkant van het product ziet er door een juiste verwerking erg netjes, soepel uit en vertoont over het algemeen geen defecten.
Foto van vilt

Voor nu laten we de verkeerde kant ongewijzigd en gaan we door met het maken van silhouetten van vilt. Teken eerst de omtrek van de kittens op papier en schilder alle benodigde details in zwart.
Foto van vilt

Aan de andere kant brengen we stroken plakband aan en lijm dit patroon op onze wollige stof.
Foto van vilt

Foto van vilt

Dankzij het plakband is de stof stevig gefixeerd en beweegt deze niet uit, wat het snijproces gemakkelijk en snel maakt.
Foto van vilt

Foto van vilt

Maak je geen zorgen over de positie van de kittens (tenslotte zijn nu alle details gespiegeld), de plakband is heel gemakkelijk van het wollige oppervlak te verwijderen, waarna ze weer in hun oorspronkelijke positie kunnen worden teruggebracht.
Foto van vilt

Foto van vilt

Leg de afbeelding nu op de stof. Je moet niet proberen een perfecte gelijkenis met de foto te bereiken, het is natuurlijk dat het vilt een iets andere vorm aanneemt, maar de foto houdt hier niet op origineel te zijn.
Foto van vilt

Als de positie van de objecten op het canvas bij u past, beginnen we de kittens te lijmen. Breng lijm aan in kleine porties (in de vorm van druppels) en lijm voorzichtig op de stof.
Foto van vilt

Foto van vilt

Het is heel belangrijk om de onderdelen niet hard naar beneden te drukken, anders zal de lijm van alle kanten lekken en het beeld bederven. Dit geldt vooral voor de antennes.
Foto van vilt

Plaats het kader opnieuw met de naald en bevestig de draad in de hoeken van de afbeelding.
Foto van vilt

Foto van vilt

We brengen het einde naar de verkeerde kant en leggen een sterke knoop.
Foto van vilt

En nu, wanneer al het werk van de verkeerde kant is voltooid, brengen we het ook in de juiste vorm. Om dit te doen, lijm je gewoon alle snaren met een vel wit papier.
Foto van vilt

Foto van vilt

Het is beter om de lus aan de stof te naaien, omdat de lijm (of tape) deze niet goed vasthoudt en de foto na verloop van tijd kan vallen.
Foto van vilt

Het blijft om elk scharnier op het frame aan de voorkant te verbergen met de geselecteerde knoppen. Ze moeten worden voorbereid (de benen afgesneden) en opnieuw met lijm worden gelijmd.
Foto van vilt

Nu is de foto klaar. Zwart en wit contrast is geschikt voor elk ontwerp en zal elk interieur zijn eigen uitstraling geven.
Foto van vilt
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines