Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Koude koude soep
Stel je voor dat het zulke soepen zijn die niet alleen door speciale fijnproevers worden gekozen. Als je je verveelt met een gewoon menu, dol op bessen, dan is dit gewoon een geweldige kans om je dieet te versieren met een nieuw gerecht. Het kind zal blij met hem zijn! Waarom niet! Het is licht en smakelijk, en bovendien, is het voedzaam?

Ingrediënten per pond bessen:
kaneelstokje;
  • 10 g maïszetmeel;
  • van 100 g suiker;
  • 500 ml water + 10 ml voor het verdunnen van zetmeel.


Hoe koken:
pluk de bessen, dompel de beste ervan in koud water, was ze en spoel ze af.
Scheur de paardenstaarten af, haal de botten eruit. Doe dit boven de pan waarin je de soep kookt om geen enkele kersendruppel voorbij te laten vallen.
Giet de lege bessen met suiker, schud ze, niet roerend met een lepel.
koude kersensoep

koude kersensoep

koude kersensoep

Giet na twee uur water in de kersenmassa. Kaneel toevoegen. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Bedek de pan vervolgens met een deksel, verminder de vlamtong, kook de soep nog 10 minuten.
koude kersensoep

koude kersensoep

koude kersensoep

koude kersensoep

Verwijder een beetje gekookte kersen met een sleufschep uit de kaneel. Het zal nodig zijn om het gerecht te versieren. Kaneel is niet langer nuttig.
Klop de resterende bessen met een blender. Keer terug naar de pan en laat er zoveel vloeistof in als u wilt. Trouwens, hoeveel porties soep er uit zullen zien hangt hiervan af.
koude kersensoep

koude kersensoep

koude kersensoep

koude kersensoep

Combineer het zetmeel met een theelepel water en giet het in een pan. Breng binnen een minuut al roerend met een garde de vloeibare schaal gereed.
Zet de brander uit? Wacht tot de soep is afgekoeld. En koel het vervolgens in de koelkast. Niet genoeg snoepjes en een levendig kleuraccent? Klop de room en garneer met een kom soep en zelfs een vertraagde bes.
koude kersensoep

koude kersensoep

koude kersensoep

Wilt u een kers-toets een volwassen toets geven? Schenk er gewoon een glas kers in. Verrast? Maar dergelijke voorgerechten zijn verre van zeldzame gasten op het gastronomische menu!
Ga terug
Opmerkingen (1)
  1. Ksusha1214
    #1 Ksusha1214 gasten 28 augustus 2017 12:41
    0
    Eerst zo'n soep gekookt. Ik was bang dat het niet zou werken, maar alles bleek heel eenvoudig te zijn. De instructie heeft me geholpen, bedankt!

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines