Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » "Het schilderij" Hanen "in de techniek van nitcografie
Nitkografie is een relatief nieuwe handwerktechniek. Als je zo vergelijkt, dan is er bij elke naaister wervend kralenwerk, gebreide kleding, bloemen gemaakt van papier of polymeerklei, technologie schilderijen quilling of droog vilten van wol. Heeft uw spaarpot werk met nitografie? Nee. Dan is het tijd om deze fascinerende handwerktechniek voor u te beheersen.
Wat heb je nodig voor je werk? Minimale materialen. Verzamel in de buren en vrienden de overblijfselen van draad voor het breien van verschillende tinten en texturen (hoe meer hoe beter). Koop een vel hardboard en laat je man het in rechthoeken en vierkanten snijden - dit zal de basis voor de schilderijen zijn. Koop ook een buis met PVA-lijm en een goed geslepen schaar. Om de draden gemakkelijk aan de basis te plakken, hebt u nog steeds een dunne houten stok nodig (lange spies). Dat is al het materiaal en gereedschap.
Waar begint een vaartuig mee? Natuurlijk met een idee. Kies de afbeelding die je het leukst vindt. Als je mooi kunt tekenen, is er geen probleem. Maar voor degenen die een beetje lastig zijn met de beeldende kunst, is er een assistent - dit is internet. In de secties "Coloring" veel grafische tekeningen die enorm zullen helpen bij de techniek van nitkografie. Druk de afbeelding die u leuk vindt op een stuk papier af en breng deze vervolgens over op een stevige ondergrond.
Bijvoorbeeld zo'n haan.
Schilderij hanen in nitkografie techniek

U kunt twee identieke tekeningen van deze vogel tekenen. Een dergelijk idee is geschikt voor een verjaardagscadeau voor een echtpaar, waarin de man en vrouw van dezelfde leeftijd in het jaar van de Haan zijn geboren. Het werk kan worden genoemd "Ik kijk naar je als een spiegel" (als het paar in perfecte harmonie leeft), of "Wie is wie?" (Als de man en vrouw een beetje ruzie maken in een relatie, zoals twee hanen op de binnenplaats van een dorp).
Schilderij hanen in nitkografie techniek

Vervolgens moet u de zwarte draad door het grafische patroon lijmen. Dit is nodig om de contouren van afbeeldingen duidelijk te tekenen. Als je niet van duidelijke grenzen houdt, kan deze fase van het werk worden weggelaten.
Breiendraad wordt eenvoudig op de basis bevestigd met PVA-lijm. Om ervoor te zorgen dat ze niet naar buiten beweegt en gelijkmatig blijft plakken, kun je haar richten met een dunne houten spies of een staaf uit het handvat.
Schilderij hanen in nitkografie techniek

Dit is hoe de contouren van hanen duidelijk zichtbaar zijn.
Schilderij hanen in nitkografie techniek

Nu is het tijd om de afbeelding te 'kleuren' met gekleurd garen. Kies de kleuren van de draden en vul ze met afzonderlijke elementen van de afbeelding. Sint-jakobsschelpen moeten bijvoorbeeld rood zijn. Lijm de draad geleidelijk dicht bij de tweede, op maat knippen.
Lijm wordt in een kleine hoeveelheid op de basis aangebracht.
Schilderij hanen in nitkografie techniek

Vul vervolgens de snavels van de vogel met een gele draad.
Schilderij hanen in nitkografie techniek

Geleidelijk naar het lichaam en de veren van hanen. De afwisseling van kleuren kan zowel vloeiend als contrast zijn.
Schilderij hanen in nitkografie techniek

Hier is een afbeelding die volledig is geplakt met stroken gekleurde draden om te breien.
Schilderij hanen in nitkografie techniek

Het blijft alleen om de achtergrond te schetsen. Als je wilt, kun je het met een potlood doen, en een achtergrond van draden zou er beter uitzien.
Schilderij hanen in nitkografie techniek

U kunt een afbeelding in een kader geven, maar alleen zonder glas, zodat de textuur van het werk voelbaar is.
Als u garen van verschillende diktes en structuren gebruikt, wordt het beeld meer reliëf en volumineuzer. Bij gebruik van draden van dezelfde kwaliteit, komt een meer uniform en glad oppervlak naar voren.
Wees niet bang om iets nieuws en ongewoons te proberen, ga ervoor en je zult slagen!
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines