Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »De vloer voorbereiden voor het leggen van tegels
Voorbereiding van het oppervlak.
De eerste stap in elke afwerking is het voorbereiden van het werkoppervlak. Dit werk is bijzonder verantwoordelijk. Inderdaad, bijvoorbeeld voor het effectief leggen van tegels heeft u een perfect vlak oppervlak nodig.
Velen blijven op de ouderwetse manier werken - neem als basis gebogen wanden of vloeren. In dit geval wordt een recht vlak bereikt vanwege de verschillende lagen tegellijm. En soms is het gerechtvaardigd. Desalniettemin biedt de voorlopige aanpassing van de basisbasis onmiskenbare voordelen:
1. De absolute afwezigheid van lege ruimten onder de tegels;
2. Meervoudige versnelling van het legproces;
3. Stabilisatie van de kwaliteit van het werk.
Voordat u begint met het nivelleren van de vloer, moet deze grondig worden gereinigd van vuil, stof en vet en vervolgens worden voorbehandeld. Natuurlijk moet de primer kunnen drogen.
Raad:
Een zeer betrouwbare primer is PVA-lijm verdund met water. Het moet op de vloer worden aangebracht, gewoon plassen gieten en ze verspreiden met een brede spatel.
Het is noodzakelijk om te vermelden dat de ideale egalisatie van het oppervlak alleen kan worden bereikt door een cement-zand dekvloer te installeren, bakens te installeren. In de regel wordt de dekvloer echter niet gemaakt met een dikte van minder dan twee centimeter, anders is deze onbetrouwbaar. En dit betekent de onvermijdelijkheid van het verschijnen van een onaangename stap. Als het oppervlak niet te gebogen is, mag de dekvloer helemaal niet worden gegoten.
Raad:
Er wordt aangenomen dat tegels alleen op niveau moeten worden gelijmd. Dit is echter verre van het geval en met een minimale afwijking kunt u het over het algemeen vergeten. Overigens leidt visuele uitlijning van de vloer in de regel tot een bijna ideaal resultaat in dit opzicht.
Bovendien wordt het gebruik van zelfnivellerende mengsels ook niet aanbevolen. Ze worden immers geëgaliseerd met een naaldrol, die alle knobbels en verdiepingen op het oppervlak herhaalt. Soms grijp je na zo'n uitlijning je hoofd. Hoewel deze methode vrij geschikt is voor linoleum, en soms voor laminaat.
Het meest betrouwbare hulpmiddel is de gipsregel. En hoe langer het is, hoe hoger de kwaliteit van het werk. Dankzij hem zal de laag van het mengsel die wordt gebruikt tijdens het nivelleren minimaal zijn. En op veel plaatsen is het praktisch nul. Dit werk wordt uitlijning onder de regel genoemd en het heeft tot doel de goten waterpas te stellen met de heuvels (nullen).
Raad:
Zoals de praktijk laat zien, is het meest succesvolle mengsel voor het egaliseren van de vloer tegellijm op basis van cement. Het is duurzaam en heeft een uitstekende hechting. En de elasticiteit ervan bepaalt de toepassing van de dunste lagen. Maar om de instelling te versnellen, is het noodzakelijk om een ​​handvol gipsmengsel toe te voegen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van gips ervoor dat het mengsel niet krimpt. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven, omdat dit de oplossing verzwakt. Consistentie moet zijn als dikke kefir.

Bereik dit door de volgende acties:
1. Giet in de starthoek van de kamer een strook van het mengsel met de lengte van de regel en de breedte van centimeters 30. Natuurlijk moet de geschatte dikte van de laag al in gedachten worden gehouden;
Raad:
Voor het gieten is het noodzakelijk om het oppervlak met de regel te "schieten" en de heuvels te markeren, waardoor de dikte van de lagen wordt begrepen.
Vloervoorbereiding voor het leggen van tegels

2. Trek deze plas in de regel in een vooraf geselecteerde richting. Het uitrekken van het mengsel naar de plaats waar het nodig is om meer te gieten, wordt de regel ingezet en in de tegenovergestelde richting gedreven;
Vloervoorbereiding voor het leggen van tegels

3. Herhaal de vorige procedure een paar keer en elimineer de maximale leegte en zink, voeg hetzelfde mengsel toe aan dezelfde methode;
Raad:
U hoeft niet bang te zijn voor krassen en kleine schelpen. Ze worden geëlimineerd door de tweede laag. En in het algemeen, voor de installatie van tegels, moet het oppervlak niet glad zijn, maar zelfs.
Vloervoorbereiding voor het leggen van tegels

4. Als je van muur naar muur bent gegaan, moet je naar de zijkant verschuiven, voor zover de lengte van de pleisterregel dit toelaat. En herhaal het vorige proces;
5. De hele kamer in één richting uitlijnen, is het noodzakelijk om het mengsel te laten vastlopen. Met de juiste verhouding van componenten vindt de instelling binnen een uur plaats;
Waarna alles opnieuw wordt herhaald, wordt alleen de bewegingsrichting loodrecht op de vorige genomen;
Werkend in een kleine en niet veelhoekige ruimte, worden deze twee lagen van het mengsel in slechts enkele uren gegoten en geëgaliseerd, rekening houdend met de uithardingstijd;
Raad:
Voordat de tegels worden gelegd, moeten de vloeren drogen om sterker te worden. Twaalf uur is eigenlijk genoeg. Verdere verwerking bestaat alleen uit het afschrapen van verschillende doorzakken en "bramen" van het oppervlak. Dit gebeurt zonder veel moeite met een brede spatel.
In de regel zijn twee passages in loodrechte richtingen voldoende. Maar om het resultaat te verbeteren, kunt u de vloeren opnieuw strekken. Vooral als het basisoppervlak vrij ongelijk was.
Raad:
Velen proberen alles te primen. De meest effectieve technologie voor het installeren van tegels elimineert echter de noodzaak om het voorbereide oppervlak te primen.
Vloervoorbereiding voor het leggen van tegels
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines