Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Hoe maak je een tekening op kleding met behulp van goedkope tools
tekenen op kleding

Hoe tekeningen maken zonder thermisch papier op kleding? Je kunt dure viltstiften kopen om op stof te schilderen, maar je kunt het ook met goedkopere middelen krijgen.
Hier wil ik bijvoorbeeld een tekening maken met gewone permanente viltstiften of waspotloden. Maar hoe bevestig je het patroon op de stof zodat het niet wazig wordt na het wassen? Ik heb hiervoor verschillende lijmen, kitten, acrylvernis geprobeerd en het resultaat was deze workshop.
Dus op een dag besloot ik een vink te tekenen.
Allereerst bracht ik een schets van een vogel over naar mijn oog met een rode dunne permanente marker
tekenen op kleding

Vervolgens moest ik de tekening omcirkelen met een zwarte dunne marker, omdat de rode kleur te vervaagd bleek te zijn - dat was de berekening: je kunt de ontwerpfouten oplossen, als dat is.
Toen stopte ik een krant in het shirt en schilderde het lichaam van de vogel met waspotloden en liep ik er vervolgens bovenop met dikke viltstiften.
Dit werd gedaan om oliewaspotloden hun waterafstotende rol te laten spelen en om te voorkomen dat viltstiften zich over de stof verspreiden.
Permanente markers, in tegenstelling tot viltstiften, verspreiden ook minder en geven een kleurovergang van de ene naar de andere - zoals te zien op de veren van de vleugels - in tegenstelling tot acrylverf.
tekenen op kleding

Het is dus tijd om onze foto te maken!
tekenen op kleding

De foto laat zien welke kit werd gebruikt - transparante siliconen, zonder additieven, merk "Novbytkhim", werd gekocht bij een bouwmaterialenwinkel. Het afdichtmiddel wordt uitsluitend met de vingers aangebracht en wordt gelijkmatig ingesmeerd volgens de tekening en iets achter de tekening voor een veilige bevestiging. Dan moet je een half uur wachten om te drogen en met een heet strijkijzer lopen om het oppervlak gladder te maken. Het is beter om een ​​krant in het shirt te doen zodat de siliconen niet barsten van de temperatuur. En voila!
tekenen op kleding
Ga terug
Opmerkingen (2)
 1. Lalika
  #1 Lalika gasten 8 augustus 2017 10:07
  0
  Het originele idee!
  Maar zal de viltstift op waskrijtjes tekenen? Het lijkt mij dat nee. Maar probeer het zeker!
  En het was beschamend dat het ijzer direct op de foto wordt gestreken, bedekt met siliconenkit. Kleeft de kit niet aan het hete strijkijzer? Ik zou het niet riskeren, ik zou zeker gaas of papier leggen.
 2. Alyaska
  #2 Alyaska gasten 23 augustus 2017 23:47
  0
  Bedankt voor het idee! Ik denk ook dat het beter is om niet met een kaal ijzer te strijken, maar het idee is erg interessant. Ik denk dat ik iets neem waar ik geen spijt van heb en dat ik zal oefenen.

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines