Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Wat u moet weten om de afwerking in bad te voltooien
Het badhuis is een prachtige plek waar u alle problemen kunt verlaten en kunt ontspannen. wanneer constructie De "gekoesterde hoek" is voltooid, er is heel weinig over: om de decoratie binnen af ​​te maken, en gaan! Naar de zee van plezier! Maar afwerken moet zeer serieus worden genomen, zodat in de toekomst onaangename dingen zoals dampen, vocht en schimmel de viering van ziel en lichaam niet overschaduwen.

Het hoofdproces bestaat uit de volgende belangrijke stappen:
1 De juiste selectie van materialen.
2 Isolatie en decoratie van de vloer en het plafond.
3 Inrichting van de kleedkamer.
afwerking werkt in bad


Selectie van materialen voor wandbekleding
Om het juiste materiaal te kiezen voor het bedekken van de wanden van het stoombad en de wasruimte, moet u zich vertrouwd maken met de eigenschappen ervan, anders wordt verblijf in het badhuis in plaats van plezier ongemak.
afwerking werkt in bad

Dennenhout is hier bijvoorbeeld volledig ongeschikt voor, omdat onder invloed van hoge temperaturen hars wordt vrijgemaakt uit dennenhout, wat ongemak kan veroorzaken.
In de meeste gevallen zijn de stoomkamers en wasruimten omhuld met respectievelijk linden en lariks, idealiter met een voering, die op een krat van vooraf bereid hout moet worden gemonteerd.
afwerking werkt in bad

Een groot pluspunt voor de voering zijn de vergrendelingsvergrendelingen waarmee u de bevestigingen (spijkers en schroeven) kunt verbergen.
Bij het decoreren van een stoombad en een wasruimte wordt het gebruik van brandbare en giftige materialen, zoals vezelplaat, spaanplaat, linoleum, enz. Strikt afgeraden, maar ze kunnen uitstekend zijn voor het uitrusten van een kleedkamer.
afwerking werkt in bad


Isolatie en decoratie van vloer en plafond
Vloeren in het badhuis is het begin van het begin. Alle afwerkingswerkzaamheden gebeuren volgens een bottom-up principe!
Het wordt aanbevolen om de vloer in de stoomruimte met ongeveer 10 cm te verhogen, dit helpt om de warmte beter vast te houden. Voor vloeren wordt meestal het larikspaneel gebruikt. Het zou nuttig zijn om in een stoomruimte thermische isolatie uit te voeren om een ​​afdichting te maken. Minerale isolatie wordt hier veel gebruikt, die noodzakelijkerwijs is bedekt met aluminiumfolie om de schadelijke effecten van stoom te voorkomen.
afwerking werkt in bad

Het meest praktische materiaal voor de vloer in de was- en stoomkamers is keramische tegels, omdat de boom zal worden vernietigd als gevolg van constante vochtigheid. Maar hier zijn er nadelen - het zal glad zijn en vereisen rubberen matten of houten matten. Dezelfde materialen zijn geschikt voor het plafond als voor wanden (minimale hoeveelheid harsen en toxines).
afwerking werkt in bad


Inrichting van de kleedkamer
Hier is het gebruik van grenen zeer welkom en kunt u opslaan. De muren van de kleedkamer worden niet te warm en de grenen afwerking vult de kamer met een aangenaam naaldaroma. Coniferen stoten bij verhitting vluchtig uit, wat de gezondheid van de mens gunstig beïnvloedt, en gezondheid is in alles de hoofdprioriteit.
Ga terug
Opmerkingen (1)
 1. Lalika
  #1 Lalika gasten 8 augustus 2017 11:24
  1
  Voor de vloer van de stoomruimte is het beter om geen lariks te gebruiken. Het geeft ook, net als dennen, teer af wanneer het wordt verwarmd, het kan niet alleen vuil worden, maar ook ernstige brandwonden krijgen. Natuurlijk wordt het ook gebruikt - het rot bijna niet, maar in dit geval zijn de eerste 7-10 toepassingen van de stoomruimte beter om niet op blote voeten op de vloer te lopen. In de toekomst zal de hars veel minder opvallen en de kans op brandwonden zal verdwijnen.
  Gebruik bij voorkeur natuurlijk eik - het stoot geen teer uit en verandert bij interactie met water letterlijk in steen. Maar eik is een duur genot.
  Voor het apparaat van de vloer kunt u kalk gebruiken, het wordt niet donker en geeft een delicaat aroma af. Maar het is erg gevoelig voor verval, een schimmel nestelt zich er vaak op.
  Aspen kan een goede optie zijn - het barst niet en rot is minder gevoelig dan linden.

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines