Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Rasp voor schuurpapier
Heel vaak bij de vervaardiging van ambachten is het noodzakelijk om schuurpapier te gebruiken om het product te passen of af te werken. Voor dergelijke gevallen stel ik voor een kleine rasp te maken, die het villen vergemakkelijkt. Voordelen ervan - schuurpapier houdt goed, comfortabel in de hand, de mogelijkheid om schuurpapier snel te vervangen.
Schuurpapier rasp

Om te maken


Je hebt nodig:
  • - plakjes multiplex multiplex van 16 mm dik;
  • - schroef met vleugelmoer en sluitring;
  • - dunne kruidnagel;
  • - boren, boren;
  • - stukjes dun rubber, lijm;
  • - epoxyhars of lijm.

making


De rasp bestaat uit twee delen - het basisijzer en de klemhouder, die door een schroef met de vleugelmoer zijn verbonden.
Schuurpapier rasp

De basis heeft uiteinden die aan alle kanten gelijk zijn afgeschuind.
Schuurpapier rasp

De klemhouder is even groot als het bovenste vlak van de basis.
Schuurpapier rasp

Een schroef is in het midden van de basis geïnstalleerd om de houder vast te zetten. Gebruik de beschikbare vleugelschroef, zodat de diameter niet wordt aangegeven. De lengte van de schroef moet ongeveer 4 cm bedragen Combineer de basis en de houder en boor een diameter die iets groter is dan de diameter van de schroef en boor een doorgaand gat in het midden. Boor aan de zijkant van de zool van de basis een gat zodat de schroefkop volledig verborgen is. Boor in de schroefkop een gat voor een kleine tap, die fungeert als een stop. We bijten de kruidnagelhoed af.
Schuurpapier rasp

Om de tap in te nemen, maken we een gleuf aan beide zijden van het gat voor de schroefkop.
Schuurpapier rasp

Schuurpapier rasp

De gleuf kan worden gekozen als een molen of een beitel. Wanneer de schroef met de stop in de sleuf met een sleuf is geïnstalleerd, vult u de holte met epoxyhars of epoxylijm. Nadat de hars is uitgehard, reinigen we het uitstekende deel met schuurpapier.
Schuurpapier rasp

Schuurpapier rasp

Om ervoor te zorgen dat de houder niet beweegt, maken we gidsen.
Schuurpapier rasp

We plaatsen de houder precies op de basis, schroeven het lam door de ring. We kiezen twee noppen voor geleiders (met een diameter van 2 - 2,5 mm). We bereiden twee boren voor - met een diameter die iets kleiner is dan de diameter van de kruidnagel en iets groter. Met een "kleinere" boor in de basis, door de houder, boren we een niet-doorgaand gat voor de geleiders. We drijven de kruidnagel in de basis in de verkregen gaten, bijten de hoeden af. Boor gaten in de houder, vanaf de basis, met een "grote" boor voor de vrije toegang van de geleiders.
Schuurpapier rasp

Om op een betrouwbare manier schuurpapier op de binnenhoeken van de houder te drukken, lijm je stukken dun rubber met Moment-lijm of iets dergelijks. De uitstekende delen van het rubber zijn gelijk met de zijkanten gesneden.
Schuurpapier rasp

We installeren klemmen voor het gemak van het vervangen van schuurpapier. Dit zijn dunne tenen (1 mm in diameter) die langs de lange zijden van de basis rijden.
Schuurpapier rasp

We bijten kruidnagel op een hoogte van 2-3 mm van het vlak van de basis. We zetten de houder op, met een lichte druk op de binnenkant van de houder zijn er indruksporen van de clips. We breiden en verdiepen de tekens met een priem.
Schuurpapier aanbrengen. Knip een stuk schuurpapier met een afmeting van 10 x 10 cm We doorboren een rand in het midden met een grendel, wikkelen het schuurpapier rond de basis en haken het met een tweede grendel (prik).
Schuurpapier rasp

We zetten de houder van bovenaf vast, klemmen deze vast met een lam. De tool is klaar om te werken. Na het wissen van het schuurpapier, verwijder het, draai het 90 graden, bevestig het opnieuw op een rasp en het is nog enige tijd geschikt voor werk.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines