Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Geribbelde zijden rok
Hallo lieve bezoekers van de site. In dit artikel zal ik je vertellen hoe je een zijden rok met franjes handmatig kunt naaien. We hebben een mooie en elegante rok die je kunt dragen voor een vakantie. Het is genaaid van bijgesneden stof van een andere jurk, die te lang bleek te zijn om te passen.

Geribbelde zijden rok


Om zo'n rok te naaien, hadden we nodig:
- De stof is lichtbruine zijde;
- schaar;
- Witte draden;
- Naaien en steken van naalden;
- Een rits;
- Verschillende decoratieve bloemenfiguren;
- Meetlint (centimeter);
- Papier en een eenvoudig potlood.

Om te beginnen, maten we de maten voor de toekomstige rok met behulp van een speciale tape: de lengte van de taille (heupen) tot de knieën, de omtrek van de taille en heupen en maten de afstand van één stap (uitgestrekt been).
Het is noodzakelijk om deze afstand te meten om het volume van de toekomstige rok correct te berekenen en niet te smal te maken.
In ons geval is de omtrek van de heupen bijvoorbeeld 73 cm, de tailleomtrek 67 cm, de lengte van de taille tot de knieën is 51 cm en de staplengte is 120 cm.
Nadat we alle benodigde gegevens voor het naaien hebben ontvangen, nemen we de stof en, na ongeveer 1,5 cm aan de bovenkant en aan de zijkanten te hebben geteld, sneden we het gewenste stuk af (we hebben 153 cm breed en 155 cm lang), waarna we vouwen een bepaald aantal vouwen aan een van de langszijden van de stof (van 10 tot 12, 3,6 cm elk) om het te "persen" en het in lengte gelijk te maken aan de tailleomtrek. Elke vouw moet worden vastgemaakt met naalden om te steken:

Geribbelde zijden rok


Vervolgens naaien we alle vouwen:

Geribbelde zijden rok


Hierna moet het bovenste gedeelte van de stof, wat de toelage is, meerdere keren worden gevouwen zodat de bijgesneden delen van de stof worden verborgen en met naalden worden bevestigd en vervolgens naaien:

Geribbelde zijden rok


Daarna begonnen we met het maken van de riem. Eerst nemen we een stuk stof, gelijk in lengte aan de omtrek van de taille of heupen, en een breedte van ongeveer 10 - 12 cm. Leg het vast, zet vast met naalden om te steken en naai. Als er geen stuk stof van geschikte lengte is en er alleen korte stukken zijn, kunt u ze nemen en er twee delen van de toekomstige riem van maken en ze aan elkaar naaien. Tijdens het naaien kunt u een speciale machine gebruiken, maar als dit niet het geval is, kunt u handmatig naaien:

Geribbelde zijden rok


Voor het naaien namen we twee korte stukjes stof. Elk gestikt stuk moeten we uit de verkeerde kant draaien en vervolgens de twee uiteinden met elkaar verbinden.

Geribbelde zijden rok


Je moet ze naaien zodat je een te opvallende naad in het midden kunt verbergen. Het kan bijvoorbeeld worden verborgen achter decoratieve bloemenfiguren:

Geribbelde zijden rok


Vervolgens naaien we een rok aan de resulterende riem voor de toegestane secties. Om de rok zonder problemen te kunnen dragen als deze te smal blijkt te zijn, hebben we een rits aan de achterkant genaaid. We hebben ook besloten om de langszijden van de rok te verbinden met naden, waarbij de toelichtingsdelen er verschillende keren in worden gevouwen.
We hebben met de hand genaaid en door het aanhalen van de draad zijn we een beetje oneffen geworden. Nadat we de resulterende rok van binnenuit hebben gedraaid, laten we kijken hoe het er vooraan uitziet:

Geribbelde zijden rok


De achterkant van de rok bleek echter ongelijk te zijn en moest worden gerepareerd. Dus ze kijkt binnenstebuiten:

Geribbelde zijden rok


Nadat we het overtollige hebben afgesneden, vouwen we de uiteinden van de stof meerdere keren en steken ze met naalden:

Geribbelde zijden rok


Om naden nauwkeuriger en sneller te maken, hebben we een naaimachine gebruikt. De naden waren perfect en de randen van de rok werden gladder:

Geribbelde zijden rok


Vervolgens moeten we een stof tot 120 cm breed en tot 16 cm lang nemen en langs de randen kleine stukjes (vanaf 1,5 cm) meten. Naai de bovenste randen van deze stof enkele keren, naai ze. Deze stof wordt de gegolfde versiering voor onze rok. In ons geval was er echter geen lange stof en daarom besloten we drie stukken stof aan elkaar te naaien (40 cm lang en 16 cm breed):

Geribbelde zijden rok


Vervolgens naaien we de bovenste randen van alle stukken stof en verbinden ze allemaal aan elkaar:

Geribbelde zijden rok


Nadat we alle drie de delen hadden genaaid, begonnen we de onderkant van de stof te wikkelen. Om de stof eruit te laten zien als een ruches, hebben we besloten halve lusnaden te maken:

Geribbelde zijden rok


In dit borduurwerk hoeft u de draad niet te strak aan te halen: dan kan de stof opnemen en moet deze worden gecorrigeerd. En in het geval dat de draad opraakt, moet u een nieuwe zorgvuldig aan de resterende draad vastbinden. Het zal handig zijn:

Geribbelde zijden rok


Geribbelde zijden rok


Zo krijgen we franjes:

Geribbelde zijden rok


Vervolgens moeten we de bovenkant van de stof "passend" maken voor de lengte van de riem. Om dit te doen, hebben we besloten om veel verschillende vouwen in de stof te vouwen en ze te naaien. Toen besloten we de zijkanten van de resulterende stof te naaien en aan de rok onder de riem te bevestigen. Eerst hebben we besloten ervoor te zorgen dat de stof volledig in maat en lengte geschikt is voor de rok en daarom vastgemaakt met naalden onder de riem:

Geribbelde zijden rok


De bliksem lijkt ons al niet zo ongelijk genaaid. Bij het naaien van omzoomde stof, de knobbeltjes gevormd tijdens het samenstellen van vouwen, hebben we besloten om niet zijwaarts te vouwen, maar "in tweeën" te spreiden zodat er niet te grote knobbeltjes zouden zijn die moeilijk te naaien zouden zijn:

Geribbelde zijden rok


Hand naaien kan hier ongeveer een uur duren. Zo ziet de afgewerkte rok eruit:

Geribbelde zijden rok


Als je het hebt gemaakt van geïmproviseerde materialen, kun je tijd en geld besparen op de aankoop. In totaal kostte het ons vijf dagen om het te maken, omdat we er bijna altijd handmatig aan werkten. Dus ziet ze eruit, indien aangetrokken:

Geribbelde zijden rok

Met vriendelijke groet, Vorobyov Dinara.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines