Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Komkommers van papier-maché
Papier-maché - Een geweldige techniek die perfect is om te werken, zelfs met kleine kinderen. Je kunt in deze techniek alles maken wat de ziel verwaardigt: een vaas, een bord, een kerstboomspeelgoed en veel dummies. En vandaag zullen we het doen wervend naar ieders favoriete dag van komkommer. We zullen twee soorten komkommers maken: gewone komkommers, die op een bord kunnen worden geplaatst of in een pot onder het deksel kunnen worden geplaatst. En de tweede optie: komkommer, die op zijn benen zal staan ​​en vrolijk naar ons zal glimlachen.

materialen:
• Kranten
• Servetten
• Draden
• PVA-lijm
• Acrylverf
• Vernis
• Pareleffect met verfgel (optioneel)
Stadia van het maken van komkommers:
We beginnen met gewone komkommers, om ze te maken nemen we een paar vellen krant, denk het goed, in de vorm van een komkommer.
Komkommers van papier-maché

We wikkelen de lege plekken met draad, scheuren het papier in stukjes en plakken krantenpapier op de basis en bedekken het. We lijmen op deze manier: we verdunnen PVA-lijm met water, 1/2 deel. We maken verschillende lagen krantenpapier en laten de lagen drogen.
We bedekken de komkommers met een laag kranten of toiletpapier en drogen opnieuw.
Komkommers van papier-maché

We kleuren en proberen de meest realistische look te geven. Om de komkommers glanzend te maken, kunnen ze worden gevernist.
Komkommers van papier-maché

We doen een vrolijke komkommer op poten volgens hetzelfde principe, we voegen alleen een neus, wangen en benen toe.
Komkommers van papier-maché

We kleuren de komkommer, tekenen een gezicht, maken de staart van servetten zodat deze overeenkomen met de kleur van de figuur of het golfpapier. Puistjes worden gemaakt met behulp van een speciale gel om een ​​pareleffect te creëren. Er is een goedkopere manier: druppel Pva of Dragon op de juiste plaats en wacht tot het droogt. Er is maar één minpuntje: het duurt langer in de tijd, je moet wachten tot de puistjes aan de ene kant opdrogen en pas daarna naar de andere kant gaan zodat de lijm niet lekt.
Komkommers van papier-maché

We bedekken de komkommer met vernis en de prachtige ambachten voor de dag van de komkommer zijn klaar!
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines