Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Hanger voor mokken
Theemokken zijn zeer noodzakelijke en veel voorkomende gerechten. Soms worden ze bewaard in een vaatwasser, soms op een tafel of in een kast. Ik stel voor een andere plek te maken voor theemokken - een houder voor mokken, die aan de muur is bevestigd. In een dergelijke houder zijn de mokken altijd bij de hand en nemen ze geen ruimte in beslag in de kast.
Hanger voor mokken

Voor de productie hebt u nodig:
- houten twijgen uit een wieg;
- een stuk meerlagig multiplex met een dikte van 16 - 18 mm;
- potlood, liniaal, gradenboog;
- decoupeerzaag, boormachine, slijpmachine;
- PVA-lijm;
- vernis, kwast;
De afmetingen van de houder zijn alleen afhankelijk van uw behoeften en kunnen voor elk aantal mokken worden ontworpen. Overweeg bijvoorbeeld de vervaardiging van een houder voor drie cirkels.
We hebben de basis uit multiplex gesneden.
Hanger voor mokken

De rechthoekige basis lijkt me te massief, dus een hoek is een beetje afgeschuind. We markeren en boren gaten voor bevestiging onder de schroeven of schroeven die u hebt.
Hanger voor mokken

We maken een gids van een massief houten blok.
Hanger voor mokken

De afmetingen van de wetsteen doen er niet toe, ik gebruikte bijvoorbeeld een beensegment van het bed van 35x30x60. Houten staven hebben een diameter van 12 mm, dus we gebruiken een boor met deze diameter. We boren een doorgaand gat in het blok aan het einde langs de lange zijde.
Hanger voor mokken

Op een stuk niet-dik karton markeren we een hoek van 25 graden met een gradenboog. In die hoek zullen er twijgen zijn. Breng de hoek over op de balk en snijd deze af.
Hanger voor mokken

Om ervoor te zorgen dat de geleider niet beweegt bij het boren vanaf een geschikte plank over de lengte, benadrukken we. De nadruk ligt op een bord met gaten, dat met schroeven wordt bevestigd en de basis op de juiste afstand drukt.
Hanger voor mokken

Op het triplex op de plaatsen waar de staven zijn bevestigd, boren we licht, zetten de geleider tot de aanslag en boren het triplex over een hoek erdoor. Maal de basis, iets rond de uiteinden. We reinigen het takje van vernis, in stukjes van 14 cm gesneden.
Hanger voor mokken

We eindigen het ene uiteinde. Smeer met lijm en steek deze met een stomp uiteinde in het voorbereide gat zodat het takje iets uit de achterkant steekt.
Hanger voor mokken

Nadat de lijm droogt, slijpen we het uitstekende deel. Indien nodig, stopverf, malen. We vernis. Bevestig aan de muur.
Hanger voor mokken
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines