Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
Eerder, toen er geen speelgoed was gemaakt van schadelijk plastic, werden ze onafhankelijk gemaakt door ambachtslieden van hout, klei, stro en ander natuurlijk materiaal. Het was een genoegen om met dergelijk speelgoed te spelen. Vandaag zullen we verschillende opties overwegen om ambachten van klei te maken.
Dit natuurlijke materiaal is zeer elastisch, je kunt verschillende figuren maken. Klei hardt snel uit en kan in elke kleur worden geverfd. Het blijkt ongebruikelijk speelgoed, en vooral - zonder schadelijke stoffen.

"Horse"
Zo'n mooi stuk speelgoed is heel gemakkelijk te maken. Heb een heel stuk klei nodig. Handen strekken je nek, vier benen en een kleine staart. Op de nek vormt u een manen, op het hoofd - oren, ogen, mond en neus. Kleine details kunnen het beste worden getekend en door de stapel worden gesneden. Het paard kan worden versierd met kleibloemen.
Om ruwe onregelmatigheden weg te werken, moet u een zachte borstel gebruiken die in water is gedompeld.
Stuur het speelgoed naar de oven of droog het op de batterij. Kleur vervolgens met witte gouache.
Het blijkt een mooi paard te zijn.
Clay speelgoed

Clay speelgoed

Clay speelgoed

Clay speelgoed


"Fluitje"
Het is moeilijker om zo'n speelgoed te maken. Je moet de kleibal tot een platte pannenkoek kneden, om de duim wikkelen en het speelgoed erop vormen. Je kunt de kop van een vogel met een bek beeldhouwen, vleugels aan de zijkant maken. Verwijder vervolgens het werkstuk van uw vinger en vorm een ​​fluitje: een lang, dun en hol gat. Je moet ook een standpunt innemen zodat het fluitje niet valt. Belangrijke details zijn gaten. Op de kop van de vogel (bovenop) en op het fluitje (als een pijp). Eenmaal gestold, zal het geluid sonore zijn. Als je het fluitje met water vult, wordt het geluid interessanter.
Clay speelgoed

Clay speelgoed

Clay speelgoed

Clay speelgoed


"Birdie"
Een eenvoudige klei ambacht dat een oudere kleuter kan doen. Je moet een enkel stuk klei gebruiken, gerold in een langwerpige worst. De vingers strekken de staart, kop en bek uit. Nadat de klei is opgedroogd, wordt de vogel grijs en wordt zijn bek oranje. Ogen en vleugels zijn getekend.
Clay speelgoed

Clay speelgoed

Clay speelgoed


"Baran"
Dit speelgoed is gemaakt op hetzelfde principe als een paard. Van een grote kleibal moet je een nek maken met een hoofd, twee benen en een rugleuning (hoewel je slechts vier benen kunt vormen). Op het hoofd moet je lange wervelende hoorns maken. Vervolgens moet je met een dunne tandenstoker een mond, ogen en een patroon op de hoorns en een ornament op het lichaam van het dier maken. Na droging schilderen met witte verf.
Clay speelgoed

Clay speelgoed

Clay speelgoed


"House"
Voor dit speelgoed moet je een stuk klei in drie delen verdelen. De grootste zal worden gebruikt om het dak te maken, de kleinere zal worden gebruikt voor de muren en de kleinste zal worden gebruikt voor decoratie. Rol een bal van klei in een dunne lange laag en vorm een ​​kubus zonder een bodem en bovenkant. Dit wordt de basis van het huis - de muren. Maak het tweede stuk klei plat en maak een kegel zonder bodem. Het moet overeenkomen met de grootte van de basis. Verbind de twee werkstukken met elkaar. Nu is het tijd om te versieren. Modedetails van het derde stuk klei: ramen, hek, bloemen, deuren, dakdecoratie. Je kunt strepen op het dak tekenen met een stapel, je krijgt een imitatie van stro. Het huis is klaar. Hij kon alleen maar drogen. Binnen is het hol.
Clay speelgoed

Clay speelgoed

Clay speelgoed

Clay speelgoed

Clay speelgoed

Dit prachtige speelgoed kan onafhankelijk van natuurlijk kleimateriaal worden gemaakt.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines