Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Productie van zeep" Aquamarine "
Zeep maken is een geweldige hobby die iedereen die het beoefent in de smaak stelt. Het proces om thuis zeep te maken is vrij eenvoudig, interessant en opwindend. In een gespecialiseerde winkel kun je alleen zeepbases kopen, andere producten kunnen zowel gespecialiseerd als geïmproviseerd zijn.
Ik bied een eenvoudig maar interessant recept voor huiszeep.

Voor Aquamarine-zeep heb je nodig:
1. Witte zeepbasis.
2. Transparante zeepbasis.
3. Basisoliën (sheaboter, druivenpitten, perzik, enz.).
4. Smaken of etherische oliën zoals gewenst.
5. Plastic rechthoekige container (een container met roomkaas Hohland is geweldig).
6. Cosmetische kleurstof "Aquamarine".
7. Houten spies.
8. alcohol.
9. Gerechten voor het smelten van de basis.
10. Het mes.
Aquamarijnzeep

Eerst bereiden we de plastic container voor, wassen deze, veeg hem droog en bestrooi hem met alcohol uit de spuitfles. We verdrinken de transparante zeepbasis, verrijken het met oliën en aroma's, voegen een paar druppels kleurstof toe en roeren het voorzichtig met een houten spies. Giet het resulterende mengsel in een container en wacht tot het is gestold. Als je alle zeep met wervelingen wilt krijgen, hoef je niet te wachten op volledige stolling, je moet de volgende laag gieten.
Aquamarijnzeep

Terwijl de eerste laag hard wordt, smelt in verschillende potten een gelijke hoeveelheid witte zeepbasis, laat het ene deel wit en het andere deel geverfd met Aquamarijn. Vergeet aroma's en basisoliën niet.
Spuit de bevroren laag in de container met alcohol, giet de geschilderde basis erop, wanneer het een beetje grijpt, giet de witte basis er bovenop, het moet warm zijn, maar niet heet! Anders loopt alles gewoon door elkaar. We verspreiden de bellen met alcohol en wachten tot de reep hard wordt. Het wordt heel gemakkelijk uitgetrokken!
Aquamarijnzeep

Aquamarijnzeep

We hebben heel wat de ongelijke randen van de reep afgesneden (ze zijn afgerond in de vorm van de container) en snijden de reep in afzonderlijke stukjes zeep, genietend van de prachtige kleur van de bovenste basis en de ingewikkelde patronen van de onderste!
Aquamarijnzeep
Ga terug

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines

Om te reageren
Reacties (0)