Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Computerfilter

Ik weet niet hoe het met je zit, maar ik ben het al zat om mijn computer schoon te maken. Het feit is dat mijn pc in de slaapkamer staat en er gewoonweg ondraaglijk veel stof van lakens en kussens ligt. Ik ben het zat om elke maand de computer te demonteren en bergen stof op te zuigen. Ik besloot de pc te upgraden en erin te plaatsen -computer filter ! Het heeft zijn ongeëvenaarde effectiviteit bewezen. Na 6 maanden dagelijks gebruik was er praktisch geen stof meer in mijn systeemeenheid!

Denk eraan: Stof is een vijand van de computer, het nestelt zich op het oppervlak van onderdelen, het belemmert de warmteoverdracht en oververhitting is nooit nuttig. Zonder goede koeling, goede versnelling en stabiele werking zijn onmogelijk. En als je computer een buggy bevat, ben je misschien gewoon vergeten hem op te ruimen? :)


Laten we gaan!

Het filter bevindt zich in de ruimte voor CD-drives en bezet twee van de drie slots, dus u zult zowel de tweede drive als de verschillende pluggen van 5,25 "moeten vergeten. Meet vervolgens de afmetingen van de opening:


Daarna lijmen we de doos van PVC-plastic volgens de verkregen afmetingen, de doos heeft een plank voor het installeren van ventilatoren:


De doos moet precies in het gat passen zonder scheuren, omdat dan stof alle scheuren zal binnendringen!


Binnenaanzicht:


Twee 80 mm-ventilatoren zijn op de plank geïnstalleerd, ik heb ze parallel aangesloten en de gemeenschappelijke stekker gesoldeerd. Vervolgens wordt de adapter gesoldeerd:


Ze worden op een zeer eenvoudige manier bevestigd, wikkel de resulterende structuur gewoon met een zelfklevende film:


En we verwarmen de film met een haardroger, voor een strakke hechting, en elimineren tegelijkertijd alle scheuren (een gewone föhn is ook geschikt, maar alleen in de maximale verwarmingsmodus):

Het resulterende systeem wordt stevig op zijn plaats gestoken.

Los daarvan wil ik opmerken dat het uiterst belangrijk is dat alle bestaande openingen en gleuven in de behuizing hermetisch zijn afgesloten zodat lucht ALLEEN door het filter komt, anders zijn de inspanningen voor de vervaardiging ervan tevergeefs:


Vervolgens snijden we de elementen van de interne structuur van het filter uit hetzelfde plastic:


En lijm het op deze manier met dichloorethaan. (vervolgens met behulp van rode kleine handvatten is het handig om kaders te verwijderen als dat)


Vervolgens nemen we een gewone synthetische wintermachine, deze gaat goed door de lucht en houdt tegelijkertijd stof vast:


Lijm de synthetische wintermachine op het frame. (De praktijk heeft aangetoond dat drie lagen synthetische winterversterkers de meest optimale dikte voor het filter hebben, een grotere hoeveelheid verzwakt de luchtstroom te veel en een kleinere passeert stof).


Nadat de lijm is opgedroogd, moet het overtollige worden afgesneden, maar laat een marge voor een goede pasvorm.

Omdat de synthetische wintermachine er gewoon niet heel mooi uitziet, om het filter een meer esthetische uitstraling te geven, besloot ik om een ​​beschermend gaas te maken (op de foto is zwart):


Aan de andere kant wordt het rooster eenvoudig met een soldeerbout in het plastic gesmolten:


In een volledig geassembleerd systeem zullen er uiteindelijk negen fans zijn. Dit is veel en ze zullen geen geluid maken, dus ik besloot om rotatieregulators te maken voor een aantal van de luidste, om de luchtstroom en het geluid naar believen te regelen.


Ik installeer het eerste frame, alles is strak zonder gaten:


Dan het tweede, derde en beschermende en decoratieve gaas:


Nu blijft het om de draden te leggen ...


We zetten het aan ... het werkt!, Het maakt een behoorlijke ruis, maar er zijn regelgevers:

bevindingen

Dus het bleek ventilatie met bijbehorende luchtzuivering van stof. Dankzij de krachtige ventilatoren passeert een zeer grote luchtstroom door de behuizing, voor een overgeklokt systeem is het geluid redelijk acceptabel, en als je stilte wilt, kun je de versnelling resetten en de regelaars op de "minimum" positie zetten. Het filter onderhouden is heel eenvoudig: het is voldoende om de frames te verwijderen en ze een keer per maand te stofzuigen.


Onthoud: stof is de vijand van de computer, het nestelt zich op het oppervlak van onderdelen, het beïnvloedt de warmteoverdracht en oververhitting is nooit nuttig. Zonder goede koeling, goede versnelling en stabiele werking zijn onmogelijk.En als je computer een buggy bevat, ben je misschien gewoon vergeten hem op te ruimen? :)

Bron:

Ga terug
Opmerkingen (3)
 1. SVL
  #1 SVL gasten 26 oktober 2010 16:57 uur
  1
  waarom zijn er al 9 ventelators? je kunt er gemakkelijk 4 doen! leer het koelsysteem te berekenen, dan neemt het aantal drankjes en het aantal koelers af!
 2. Maks
  #2 Maks gasten 28 januari 2011 11:59
  0
  Dit is eerder geen manier om stof te bestrijden, maar eerder om de computer te koelen. Omdat de koelers zich aan de verkeerde kant bevinden!
 3. Lex-4400
  #3 Lex-4400 gasten 10 januari 2013 04:26
  0
  Goed gedaan, maar het idee is al opgepakt.
  Ik kocht een hoes die volledig bestaat uit roosters en schuimrubber erachter, op het voorpaneel, 2 koelers voor 120 of 150 achter de tralies en aan de zijwand ook voor 150+ een gat voor de prots, in DNS kocht ik stoffilters voor 60-80 roebel.
  Alle koelers die de behuizing koelen, gevoed door een afzonderlijke voeding, toegepast van een IDE naar USB-adapter

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines