Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Hoe maak je een paarse teddybeer
Velen van ons maken graag speelgoed met behulp van verbeelding en hulpobjecten. Het gebeurt vaak dat er iets overblijft dat al onbruikbaar is geworden. Haast u niet om het weg te gooien, want het kan u nog steeds een goede service bieden. Van zoiets is het heel goed mogelijk om een ​​grappig speelgoed te maken.

Laten we in dit artikel een masterclass beschouwen over het maken van een prachtige teddybeer van een oude paarse baret.
Voor werk moeten we het volgende voorbereiden:
  • baret die langs de naden loopt;
  • gewone draden van witte kleur;
  • een naald;
  • vulstof,
  • ledemaat draad
  • knopen, stukken materie;
  • twee kralen voor de ogen.


Hebben ook draden (bijvoorbeeld "iris") nodig voor de neus. Voorbereidingsniveau: niet hoger dan de eenvoudigste. De benodigde tijd om speelgoed te maken is ongeveer 3 uur. Grootte eindproduct: ongeveer 30 cm.

Eerste stap We maken een papieren patroon en brengen dit over op de stof.
Aan de slag met de gebruikelijke procedure. We maken een speelgoedpatroon, snijden het uit papier en brengen het over op onze stof.
Dit patroon ziet er als volgt uit (hieronder op de stof worden alle details getekend met een zwarte speciale marker)
paarse teddybeer

Knip zorgvuldig alle details van de stof uit. We leggen ze neer, strijken ze.

Stap twee We naaien een hoofd.
We beginnen ons speelgoed met het maken van een schattige teddybeerkop. Naai hiervoor 4 delen aan elkaar. Eerst worden de details van het "gezicht" aan elkaar genaaid, aan de onderkant moet er een bobbel zijn in de vorm van een snuit.
Wanneer dit werk is voltooid, is het noodzakelijk om te beginnen met het maken van oren. Twee delen worden aan elkaar genaaid en vervolgens gedraaid, een vulmiddel wordt aan het oor toegevoegd en het oor vanaf de voorkant wordt aan de snuit genaaid, zoals op de foto.
paarse teddybeer

Vervolgens worden 2 occipitale delen aan elkaar genaaid, deze worden aan de voorkant genaaid. Het hoofd is gevuld met vulling.
paarse teddybeer

Opgemerkt moet worden dat het beter is om de onderdelen handmatig te naaien (hoewel de "virtuozen" van machinaal naaien kunnen proberen al dit werk op een naaimachine te doen).

Stap drie We maken het lichaam van de teddybeer.
Voor het lichaam moet u de twee grootste delen nemen, de ondersnijdingen erop laten flitsen (twee ondersnijdingen op elk deel van het toekomstige product) en vervolgens ze samen vanaf de verkeerde kant flitsen. Het lichaam is vol. Het blijkt het volgende.
paarse teddybeer

In de regel wordt het lichaam aan het hoofd genaaid zodat de uitsparingen aan de voorkant van het speelgoed zijn (ze benadrukken de uitstulping van de buik van de teddybeer).

Stap vier Voorpoten.
De poten zijn gemaakt van 2 delen, die we 4 keer uit de stof hebben gesneden. De twee aangegeven delen zijn gestikt en gevuld. Het blijkt dat deze mollige benen 5-6 cm lang zijn.
paarse teddybeer


Stap vijf Teddybeer benen.
De benen worden moeilijker gemaakt, omdat u niet 2, maar 3 delen aan elkaar moet naaien. Het derde deel is de cirkel, die de voet symboliseert.
Daarom wordt het bovenste deel van de benen eerst genaaid en vervolgens wordt een ovale cirkel genaaid in plaats van de voeten. Op de foto zie je zulke mollige benen, waarvan de lengte 7 cm is.
paarse teddybeer


Stap zes We naaien onderdelen aan elkaar en decoreren het product.
Na het voorbereidende werk om het speelgoed te maken, naaien we het hoofd en het lichaam aan elkaar. Het kan blijken dat het hoofd te veel op het lichaam slingert, dan moet het speelgoed met een houten of plastic stokje tot een "rug" worden gemaakt. Je kunt ook de steken verbergen waarmee we het hoofd aan het lichaam hebben genaaid en de nek van de teddybeer met een kleine roze strik versieren. Het zou onze teddybeer moeten "doen herleven" door hem kraalogen te lijmen. Hier is het resultaat.
paarse teddybeer

Nu voeren we de draad in de plaatsen van de bovenste ledematen en naaien de handen.Onze teddybeer heeft nu handen die in verschillende richtingen kunnen buigen.
paarse teddybeer

We doen dezelfde procedure voor de benen. De draad overslaan
paarse teddybeer

en naai de onderbenen.
paarse teddybeer

Mishutka is bijna klaar. Nu komt de tijd van fantasie: met behulp van knopen, stukken stof en draad, kunt u het eindproduct versieren. Dat is wat een schattig klein dier we kregen.
paarse teddybeer

En voor de vervaardiging ervan was niets nodig: fantasie, een beetje vrije tijd, een oude baret en een goed patroon. Laat creativiteit je echt plezier brengen!
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines