Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Binnendeurontwerp: extra elementen en zwenkwielen
Het vervangen van deuren is een belangrijke gebeurtenis. Als je een goed budget hebt, is er hier niets ingewikkelds - ik heb gekozen en besteld, geaccepteerd en betaald. In de regel werkt een bedrijf turnkey.
Als het nodig is om de deuren zelf op te slaan en te installeren, is er vaak een probleem met hun afwerking. Mensen die ver van een dergelijke baan zijn, weten gewoon niet hoe ze uit sommige moeilijkheden kunnen komen.

Meestal doen zich bij het installeren van deuren de volgende problemen voor:
• Mismatch van de afmetingen van de opening en deuren;
• Mismatch van de diepte van de opening en het deurblok;
• Mismatch van het muuroppervlak tot het verticale niveau.

1. In het geval dat de opening smaller is dan de geassembleerde deureenheid, wordt het probleem opgelost door deze uit te breiden, dit is de enige manier. Maar als de deur niet in de hoogte binnenkomt, is het soms gemakkelijker om een ​​beetje af te zagen. Het is alleen nodig om te onthouden dat veel deuren binnen leeg zijn, houten balken zijn alleen rond de omtrek erin geïnstalleerd. Daarom wordt het afzagen van meer dan 3-5 centimeter afgeraden.
Als de deuropening te breed is en er geen mogelijkheid is om deze te verkleinen, kan deze ruimte worden gevuld met schuim. Met een schuimlaagdikte van meer dan 5 cm kan dit ontwerp echter zwak zijn, niet star. Anderzijds wordt het schuim gemakkelijk gepleisterd. Een pleisterlaag van 2 cm heeft uitstekende versterkende en versterkende eigenschappen.
deur wielen

deur wielen

2. De diepte van de opening is de dikte van de muur waarin deze zich bevindt. Deze parameter valt uiterst zelden samen met de diepte van het deurblok, dat in de regel een standaardwaarde heeft. Het is deze moeilijkheid die rechtstreeks verband houdt met de afwerking van de deur en het openen.
Er kunnen al vragen rijzen bij het installeren van de deuren. Welke kant van de muur moet zich bijvoorbeeld in hetzelfde vlak als de deur bevinden en welke moet uitpuilen. In de meeste gevallen spoelt u de zijde waar de scharnieren uitsteken, dat wil zeggen de opening. Maar soms kan deze regel worden verwaarloosd.
In ieder geval blijft de uit het deurframe uitstekende muursnede open. Dit is precies het probleem voor een onervaren installatieprogramma.

Aanvullende elementen.
Onder deze naam staan ​​middelen die de breedte (diepte) van het deurblok vergroten en hetzelfde deel van de muur verbergen (ze worden ook "extra's", "uitbreidingen", "hellingen" genoemd). Hierdoor vallen beide zijden van de wand en de eindvlakken van de risers respectievelijk samen in het vlak. Stootborden worden trouwens de zijkanten van het deurblok genoemd: er zijn lus- en kasteelstootborden.
deur wielen

deur wielen

Wanneer ze een deur in een winkel kopen, kopen ze meestal ook een set wieltjes (opanels) - dit zijn planken, meestal 7 cm breed en 2,2 m lang. Hun kleur en textuur moeten volledig overeenkomen met de kleur en textuur van het deurblad. Om niet te puzzelen waar je extra elementen van kunt maken, kun je drie extra wielen kopen.
In feite worden hiervoor ook speciale planken gebruikt. Maar ze kunnen aanzienlijk duurder zijn en niet verkrijgbaar in de winkel. Dit is echter de enige optie als de uitstekende muuruitsnijding groter is dan 7 cm.
Hoe je het ook probeert, het is onmogelijk om perfect af te snijden zoals in een fabriek. Bovendien mee. Maar een ongelijke rand is meestal verborgen. Veel deurblokken hebben hiervoor speciale groeven. Als ze er niet zijn, worden de add-ons achter de riser geïnstalleerd, nadat het montageschuim op deze plaats eerder is verwijderd.
De eenvoudigste manier om extra elementen te bevestigen, is door schuim te monteren. Ze vult de ruimte tussen hen en het gedeelte van de muur en bevestigt de extra's zelf met plakband.En om geen barsten te veroorzaken, gebruikt u afstandhouders - stukjes droog schuim of stukjes papier.

3. Wat te doen als de muur niet overeenkomt met het verticale niveau, of, eenvoudiger, overweldigd is? Er zijn twee opties:
Snijd eerst de wiggen of wortels af. Het belangrijkste is - vergeet niet om 5-10 mm te laten voor plaatsing in de groef. Natuurlijk is elke wig altijd opvallend en deze optie is niet voor iedereen geschikt.
Ten tweede kunt u de verlengingen van gelijke breedte over de hele lengte knippen, ze monteren en vervolgens de muur bijsnijden. Misschien is deze oplossing voor het probleem optimaal. Maar als de afwijking van de verticaal niet groter is dan 5-10 mm, kan deze eenvoudig worden genegeerd.
deur wielen

deur wielen

Installatie van wielen.
Opanelka is een verplicht kenmerk van een deuropening. Voor velen is het moeilijk om platbands in de hoeken te articuleren. Ze moeten inderdaad onder een hoek van 45 graden worden gezaagd. Een professionele installateur gebruikt een speciale elektrische zaag - "verstekmes". Deze functie is daar beschikbaar.
Wat te doen als er niets anders is dan een ijzerzaag en een vierkant? Ten eerste moet de ijzerzaag tenminste scherp zijn. Beter als het een "piek" is. Ten tweede, voor het vijlen van hoeken, zou het leuk zijn om een ​​verstekbak te krijgen. Het is goedkoop.
In plaats van een verstekbak gaat in principe ook een vierkant. Als dat niet het geval is, kunt u een vel papier diagonaal vouwen en krijgt u een hoek van 45 graden. Het moet op het paneel worden geplaatst en met een potlood worden vastgehouden. Het is eerst nodig om alle metingen te verrichten met behulp van een meetlint.
deur wielen

deur wielen

De installatie van wielen begint vanaf de bovenkant. Hiermee wordt duidelijk of alles correct wordt gemeten. Velen geloven dat nagels het uiterlijk van de hele structuur bederven. Specialisten zijn in de regel echter niet verlegen om ze te gebruiken. Natuurlijk moeten nagels speciaal zijn. Anders kunt u de dop eenvoudig met een tang afbijten.
Bovendien kan het paneel worden gemonteerd op vloeibare nagels of polyurethaanschuim. Alleen fixatie kan moeilijk zijn. Klemmen worden hiervoor gebruikt.
Hoe het ook zij, met een zorgvuldige houding zal alles zeker lukken.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines