Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Borduurwerk" Angel "- speelgoed met kerstboom
Giftsgemaakt door jou, uit competitie voor vrienden en kennissen. Nieuwjaar is magie en wonderen, en deze keer veroorzaakt heimwee naar de kindertijd, naar een gemakkelijke levenshouding. Toen was het mogelijk om veel tijd te besteden aan het spelen van games, handwerken, wandelen ... En nu zijn we volwassen geworden en besteden we steeds minder tijd aan onszelf. Het maken van kerstboomspeelgoed met je eigen handen is niet alleen een manier om geliefden te plezieren, maar ook een gelegenheid om na te denken over het eeuwige en tijd door te brengen met voordeel. We zullen u vertellen hoe u kerstengelen kunt borduren.

Dit is een eenvoudige klus en duurt niet meer dan drie uur, zelfs voor een beginnende naaister. ook borduurwerk ook geïnteresseerd in meisjes. Dankzij het grove plastic canvas zullen kinderen begrijpen waar de draad naartoe gaat.

Voor borduren hebt u nodig:
- plastic canvas;
- draden "floszijde";
- naald met een breed oog;
- schema (bijgevoegd);
- schaar.
Decoupage schuimbellen


Het borduurproces.
Bereid alle benodigde items voor.
Canvas is een geruite stof (in dit geval plastic), handig voor het tellen van borduurwerk (een waarbij u het patroon moet controleren tijdens het proces van creativiteit).
Decoupage schuimbellen

Decoupage schuimbellen

De naald voor borduren is dikker dan normaal, zodat een dikke draad in het oog komt. Voor dit werk vouwen we de draad doormidden.
Decoupage schuimbellen

Bekijk het patroon zorgvuldig en selecteer de juiste draden. Zoek het midden van de afbeelding en tel hoeveel cellen links er nog overblijven tot het einde van de afbeelding. Omdat dit patroon symmetrisch is, is het gemakkelijker uit te voeren en voor kinderen die net beginnen te borduren, is het handig. Traditioneel moet je beginnen met het maken van speelgoed door van onder naar boven te gaan, en ook rijen van links naar rechts vormen. We zullen borduren met een kruis om het hele gedeelte te vullen (in tegenstelling tot de tapijtnaad, die op een stoffen canvas kan worden geborduurd, is de naad in één richting). Bereid eerst de draad voor. Knip de draad van de flosdraad ongeveer “drie ellen” lang, vouw deze dubbel en rijg de twee uiteinden in de naald. Het oogje aan het einde dient om de draad aan de verkeerde kant vast te zetten.
Decoupage schuimbellen

Omdat het speelgoed is gemaakt voor een kerstboom, moet het er van binnen netjes uitzien. Om dit te doen, zullen we in rijen borduren, de steken gelijkmatig leggen. Begin met het borduren van de eerste rij met de meest linkse steek. Niet elk kruis wordt afzonderlijk geborduurd. Ga eerst door de rij steken van de linkerbenedenhoek naar de rechterbovenhoek, ga op de terugweg door dezelfde rij van de rechterbovenhoek naar de linkerbenedenhoek van de cel.
Decoupage schuimbellen

Decoupage schuimbellen

Zorg ervoor dat de draad gelijkmatig ligt, zonder knopen, kleeft.
Decoupage schuimbellen

Decoupage schuimbellen

Als de draad in het midden van de rij eindigt, begint u in dezelfde richting te borduren met een nieuwe draad.
Draai de steken niet te strak aan: u moet de draad vastmaken door deze door de verkeerde naden te halen.
Decoupage schuimbellen

Decoupage schuimbellen

Decoupage schuimbellen

Begin elke nieuwe draad met een lus aan het einde.
Nadat je het kleine lichaam van een engel hebt geborduurd, ga je naar het gezicht en het haar. U hebt draden van vijf kleuren nodig: beige, wit, roodachtig of geel, rood en blauw.
Aan het einde van het werk moet u het werk zorgvuldig uitknippen, maar zodat het borduurwerk niet bloeit.
Decoupage schuimbellen

Decoupage schuimbellen

Bevestig een touw aan de engel en hang het aan de kerstboom, je kunt de muur versieren.
Decoupage schuimbellen

Decoupage schuimbellen

Decoupage schuimbellen

De hoogte van het speelgoed is vrij groot (10-15 cm), dus de engel is ook geschikt voor het versieren van levende kerstbomen op straat: in uw tuin, school of in het park. Gelukkig nieuwjaar!
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines