DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Bantal dengan unsur sulaman
Perkara-perkara cantik sentiasa menyenangkan mata. Perkara-perkara buatan sendiri sangat menyenangkan jiwa. Mereka adalah unik kerana jiwa orang yang mencipta mereka tertanam di dalamnya. Secara semulajadi, ramai yang ingin membuat segala-galanya lebih mudah dan cantik yang mengelilingi anak mereka. Lagipun, kanak-kanak mahu memberikan yang terbaik. Pada masa yang sama, saya mahu perkara itu tidak hanya cantik, tetapi juga unik, tidak seperti yang lain. Dalam kes ini, output akan menjadi penciptaan pelbagai perkara dengan tangan anda sendiri. Salinan tepat hasil kerja kecil pasti tidak dijumpai di tempat lain.
Salah satu pilihan untuk menghias bilik kanak-kanak adalah penciptaan katil untuk kanak-kanak. Kelas induk ini mengandungi keterangan mengenai proses membuat sarung bantal yang indah dalam gaya selubung dengan elemen sulaman untuk bantal bayi.

Untuk ini kita perlukan:
- Kain asas adalah polos atau dengan corak (40x70 cm);
- beberapa bahagian kecil kain dengan corak atau corak yang berbeza mengenai tema atau skema warna yang sama;
- Reben satin untuk memadankan corak pemotongan kain (20-30 cm);
- hiasan hiasan -sulaman (jika tiada, anda boleh mengambil kain dengan corak menarik yang menarik);
- benang nada kain asas atau nada dengan kain tambahan;
- jarum jahitan.

Kain bantal dengan gaya sulaman


Terdapat beberapa cara untuk menjahit perkara dalam gaya kerja tampal. Bengkel ini akan menerangkan kaedah di mana kain tidak hanya dijahit, tetapi dijahit ke pangkalan. Inilah cara yang paling mudah.
Pada mulanya, anda perlu memikirkan sketsa sarung bantal masa depan, lokasi kain dan bahan hiasan berdasarkan. Ia adalah yang terbaik untuk menariknya di atas kertas. Kemudian potong elemen yang diperlukan dari kain dan tentukan urutan jahitannya.

Kain bantal dengan gaya sulaman


Untuk kemudahan, beberapa elemen boleh diikat dengan benang sementara, yang kemudiannya meregangkan sebagai elemen dijahit bersama.
Flap pertama dijahit ke dasar dengan elemen bersulam atau dengan corak cetak. Kemudian elemen yang selebihnya dijahit mengikut urutan yang telah dirancang sebelumnya. Unsur-unsur yang disusun dijahit menggunakan jahitan buta atau jarum belakang. Anda juga boleh menjahit bersama menggunakan mesin jahit.

Kain bantal dengan gaya sulaman


Selepas unsur-unsur dijahit, anda perlu menjahit busur hiasan di pangkalan. Mereka diperbuat daripada pita: pita dilampirkan pada pensil dan busur terbentuk, yang dikeluarkan dari pensil dan dipasang dengan benang di kawasan simpulan.
Selepas bahagian hadapan dibentuk sepenuhnya, ia dijahit dari bahagian yang salah dengan belakang sarung bantal. Kemudian sarung bantal dihidupkan di bahagian depan, disetrika dan menjadi siap sedia untuk digunakan.

Kain bantal dengan gaya sulaman
Kembali
Komen (3)
 1. _SuNNy_
  #1 _SuNNy_ Tetamu 7 Ogos 2017 11:16
  0
  Ternyata elemen hiasan yang sangat bergaya. Di samping itu, semua residu dan sisa kain boleh dibuat menjadi sesuatu yang indah.Saya terutamanya menyukai busur - tanpa mereka ia akan membosankan) Terima kasih kerana idea dan kelas induk!
 2. Svetlaia
  #2 Svetlaia Tetamu 8 Ogos 2017 06:09 AM
  0
  Idea ini menarik. Sarung bantal membosankan juga letih. Dan ia comel dan mencipta keselesaan yang tidak mencukupi
 3. master1959
  #3 master1959 Tetamu 28 Ogos 2017 21:36
  0
  Pada mulanya saya fikir bahawa rama-rama adalah dari butirannya. Tetapi tidak. Rama-rama akan lebih menarik.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh