DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Stereo FM pemancar dari pemain MP3
Tidak lama dahulu, pengilang China membangunkan peranti ini untuk pemilik rekod kaset yang gembira, yang tidak mempunyai cukup wang untuk membeli pemain MP3 biasa.
Murah dan ceria - ia agak murah (saya ambil selama 200 Rubles), sementara ia mempunyai beberapa kelebihan termasuk kawalan jauh. Sederhana: letakkannya dalam pemetik api, menyekat pemacu denyar USB dengan muzik kegemaran anda, menaruhkan radio kepada frekuensi pemancar dan itu sahaja! Clack dari jauh tanpa menyentuh tangan anda dari jauh.
Saya tidak mempunyai kereta, tetapi saya memutuskan untuk menggunakan perkara ini dengan cara saya sendiri. Seperti pemancar stereo. Mengapa saya memerlukannya? Dan untuk menyiarkan bunyi dari komputer riba ke pusat muzik. Faktanya ialah saya suka menonton filem di layar besar, pada projektor. Saya menyambung video dari komputer riba ke garisan lurus, dan menyambung bunyi yang anda perlukan untuk menarik wayar panjang ke pusat. Itu untuk mengelakkan ini, saya memutuskan untuk menyingkirkan wayar dengan cara saya sendiri.

Pemancar Stereo FM dari pemain MP3


Dibeli, disassembled. Setelah membuat sekumpulan butiran yang pelik.

Pemancar Stereo FM dari pemain MP3


Kongsi peranti ini menjadi dua bahagian: papan kecil adalah penstabil. Ia mengurangkan voltan hingga 5 volt dan dengan itu menstabilkannya. 3 wayar pergi ke sana: dua wayar kuasa dan antena ketiga (berwarna putih). Papan besar dengan paparan adalah pemain MP3 itu sendiri.

Pemancar Stereo FM dari pemain MP3


Kami meminjam ketiga-tiga wayar dari papan yang besar. Kami menyolder wayar yang lebih lama untuk tempat kawat antena untuk meningkatkan jejari penghantaran. Kami mengambil penyesuai USB dan solder kuasa ke papan dari itu seperti yang ditunjukkan dalam angka itu.

Pemancar Stereo FM dari pemain MP3

Pemancar Stereo FM dari pemain MP3


Seterusnya, sambungkan bunyi ke pemancar. Kami dapati cip pemancar. Bunyi datang dari pemproses melalui kapasitor dua cip. Kami keluarkan kapasitor ini, saya hanya mengetuk mereka dengan pemutar skru. Kerja ini sungguh teliti. Kami solder dua kapasitor dengan nilai nominal 0.01 ... 0.1 μF ke output microcircuit dan memohon bunyi kepada mereka. Kawat biasa diambil dari papan tolak. Itu sahaja. Adalah baik untuk menambah pembahagi perintang kepada setiap masukan, katakan 1: 2, jika tidak, output laptop lebih tinggi daripada yang diperlukan. Tetapi saya menyedarinya.

Pemancar Stereo FM dari pemain MP3


Tutup, semak. Ia berfungsi!

Pemancar Stereo FM dari pemain MP3

Pemancar Stereo FM dari pemain MP3

Pemancar Stereo FM dari pemain MP3


Sangat selesa! Pemancar kami juga dikuasakan oleh komputer riba. Kualitinya pastinya tidak seperti melalui wayar, tetapi cukup baik. Sekarang, dengan kawalan jauh, anda boleh menyalahkan kekerapan yang dihantar, selebihnya telah kehilangan kuasa. Saya fikir tidak ada yang rumit di sini, sesiapa sahaja dengan sedikit usaha akan melakukannya sendiri tanpa masalah yang penting.

Pemancar Stereo FM dari pemain MP3
Kembali
Komen (13)
 1. Veent
  #1 Veent Tetamu 19 Januari 2013 18:35
  3
  Pendekatan yang hebat)) Saya masih akan keluar tiang usb untuk membuat satu kabel usb
  Mungkin anda masih tahu bagaimana untuk membuat pengisi kod?
 2. Dimazik
  #2 Dimazik Tetamu 23 Januari 2013 13:55
  2
  Idea hebat! Penulis adalah lima tambah!

  [b] Veent [/ b], anda seorang lelaki kecil yang bengkok yang tidak tahu apa-apa dalam hidupnya selain mengkritik kemahiran orang lain.
  Mungkin ia bermula dari awal.Jadilah lelaki - menghormati orang lain!
 3. golden777
  #3 golden777 Tetamu 28 Januari 2013 00:43
  0
  Dimazik tidak mengganggu anda untuk mengambil gambar 6 gambar rapat? di mana semua sambungan
 4. Dimazik
  #4 Dimazik Tetamu 28 Januari 2013 07:52
  0
  [b] golden777 [/ b], ia tidak akan mengganggu saya. Tetapi apa yang saya lakukan dengannya? Saya bukan pengarang.
 5. PC
  #5 PC Tetamu 23 Mei 2013 12:57
  0
  Saya juga ingin melakukan perkara sedemikian dan membeli apa-apa perkara, tetapi mengetahui bagaimana skema itu secara amnya berbeza, menasihati saya bagaimana untuk menjadi. di sini adalah gambar
  [center] [img] http://washerhouse.com/3/ms/pictures_users/1/21.jpg [/ img] [/ center]
 6. SJWREC
  #6 SJWREC Tetamu 22 Julai 2013 10:05
  1
  Quote: PC
  Saya juga ingin melakukan apa-apa perkara dan membeli apa-apa perkara, tetapi skema kemahiran umumnya berbeza


  Dan mengapa ia rumit kemudian, sambungkan kuasa USB dari PC, pilih kekerapan penyiaran pada penerima juga.
  Tidak akan ada bunyi, hanya ada buzz dari pemancar. Seterusnya, ambil jarum dan sentuh secara lembut pateri kapasitor (kelabu kecil) sebagai hasilnya, selepas beberapa ketika anda akan tersandung pada bunyi yang sangat kuat di salah satu tiang penerima, maka dengan cara yang sama anda akan mendapat saluran bunyi kedua. Kemudian, ke kenalan ini, berikan bunyi yang senyap dari PC. Dan ia harus berfungsi. Saya sendiri melakukan ini.

  Semoga berjaya.
 7. jonny241
  #7 jonny241 Tetamu 20 Ogos 2013 00:28
  0
  Nah, mengapa neraka, ia perlu untuk mengembalikan sesuatu, saya akan meninggalkannya kerana itu dan itu sahaja! Saya lebih baik berfikir bagaimana untuk meletakkan crap ini ke dalam netbook
 8. Alexander
  #8 Alexander Tetamu 22 Jun 2014 00:01
  0
  Idea yang sangat baik. Saya telah lama ingin membuat sendiri fon kepala tanpa wayar, kini idea sepatutnya menjadi kenyataan. Hanya kepada
  Litar anda perlu menambah penerima mini yang dibina terus ke dalam fon kepala.
 9. RUS
  #9 RUS Tetamu 15 Ogos 2014 02:08
  0
  dan apakah radius penyiaran?
 10. LM
  #10 LM Tetamu November 21, 2014 13:04
  0
  Dalam kes terutamanya yang tidak mempunyai harapan, modulator untuk kereta dengan input audio siap pakai untuk jack 3.5 mm juga dijual. murah. Tetapi penulisnya kacak, dia menyelesaikan masalah itu secara lebih radikal.
  PS Afftar zhzhot. Tapak anda menarik, saya akan membaca.
 11. Andrew
  #11 Andrew Tetamu 19 Januari 2015 17:31
  0
  sangat bukan idea yang buruk. Saya mahu melakukannya sendiri. TETAPI! anda boleh menyesuaikan bunyi hanya pada penerima? dari komputer riba ia perlu memberi isyarat tidak berubah ??
 12. Konstantin
  #12 Konstantin Tetamu 21 Mac 2015 11:08
  0
  Tetapi tidak lebih mudah hanya untuk membeli penerima bluetooth untuk 300r, sambungkannya ke pusat muzik (melainkan sudah tentu pusat mempunyai fungsi aux) dan menonton filem dengan bunyi yang baik !?
 13. Alexander
  #13 Alexander Tetamu 22 Februari 2016 19:04
  2
  Saya tidak tahu kenapa taman bandar dengan perubahan ... Dalam jualan percuma - pemancar VHF dengan input USB dan input audio bicu 3.5mm (saya membeli diri saya pada tahun 2012 - HYUNDAI H-FMT10). Benar, ia dilengkapi dengan kabel jack jack hanya 0.5 m panjang, tetapi kabel panjang yang berbeza juga tidak menjadi masalah ... Saya membeli penyesuai "220 Volt - soket pemetik api" untuk itu - dan itu sahaja. Sekarang, tanpa wayar, saya mendengar muzik dari komputer di VHF kedua-duanya melalui pusat muzik pegun dan melalui telefon (jika bunyi keras tidak diperlukan).

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh