DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Patchwork
Mereka yang terlibat dalam menjahit sentiasa mempunyai banyak kain yang mereka mohon maaf untuk membuangnya. Saya sentiasa mahu menggunakannya entah bagaimana. Fancy hanya cukup untuk selimut tampalan, bantal, mainan, pelbagai kancing dan "kerusi" pada najis. Tetapi kerja-kerja tampal dan quilting adalah jenis kerja yang khusus yang memerlukan kemahiran atau masa tertentu untuk menguasai mereka.
Dan mari cuba menjahit pakaian bernilai penuh dari flaps! Jika saiz sekeping membolehkan anda memotong sebahagian model yang anda suka, anda boleh mendapatkan skirt seperti itu atau tunik rajutan yang elegan.

Quilting

Quilting


Walau bagaimanapun, ia sering berlaku bahawa model yang diingini tidak mempunyai banyak bahagian trim kecil. Dan saiz flaps tidak selalu cukup besar. Dalam kes ini, teruskan seperti berikut. Semua flap sesuai untuk tekstur (atau warna) dipotong menjadi segi empat tepat bentuk sewenang-wenangnya. Kemudian kita mula menjahit mereka bersama-sama. Pastikan untuk mengamati benang bersama dan melintang. Jika tidak, kanvas mungkin condong.

Quilting


Untuk memproses setiap jahitan dari dalam keluar dengan overlock atau zigzag dan besi di satu sisi. Adalah dinasihatkan untuk menjahit di bahagian depan.

Quilting


Kerja ini mudah, tetapi panjang dan teliti. Dalam erti kata lain, kita sendiri menghasilkan kanvas saiz yang kita perlukan, dari mana kita akan terus memotong butiran produk. Kain yang dihasilkan sekali lagi disetrika dan boleh dipotong.

Quilting


Ia tidak perlu menjahit semua kepingan menjadi satu kain. Ia sangat memakan masa. Adalah lebih baik untuk membina kanvas kecil yang kira-kira sesuai dengan ukuran kepada butiran corak.

Quilting


Pastikan bahawa patch berwarna-warni diedarkan secara merata ke seluruh produk. Jahit lanjut berlaku menggunakan teknologi konvensional. Dari sisa-sisa kain kostum bulu, jaket seperti itu boleh berubah.

Quilting


Bayangkan, menjahit. Patchwork kini dalam fesyen!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh