DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Kad ucapan untuk ayah
Buku ini adalah yang terbaik hadiah! Tetapi anda harus mengakui bahawa ia lebih menyenangkan, terutamanya untuk orang yang dikasihi, untuk menerima hadiah yang dibuat oleh diri anda sendiri. Anda boleh meletakkan jiwa dan hati anda sebagai hadiah, dan yang paling penting ialah ia akan menjadi unik, kreatif dan unik. Sama ada barang kemas: beg tangan atau poskad - ia tidak akan kelihatan seperti yang lain. Fantasi dan keinginan adalah semua yang diperlukan untuk berjaya kraf.

Apa yang diperlukan untuk membuat poskad?

Dari zaman dahulu lagi, kad telah memainkan peranan penting dalam kehidupan orang ramai, kerana ia juga merupakan peluang untuk mengucapkan tahniah kepada seseorang semasa bercuti, dan mengucapkan terima kasih atas perkhidmatan atau hanya untuk menyambutnya. Pada zaman dahulu, kadbod adalah keindahan luar biasa, kerana mereka dibuat dengan sepenuh hati saya dan dilakukan dengan tangan, iaitu. adalah hak cipta. Jadi mengapa tidak kita buat kad pos sendiri?
Apabila pergi bercuti, bersama dengan hadiah, kad dengan hasrat dan tahniah sentiasa diberikan. Dan jika anda tidak membelinya, tetapi buat secara peribadi, maka ia akan meninggalkan kesan yang tidak dapat dilupakan pada rakan anda atau orang yang anda sayangi. Untuk pembuatan poskad, pelbagai jenis bahan yang sesuai: kadbod, kertas, bulu, manik, renda, pelbagai reben dan bahan-bahan lain yang diperbuat daripada bahan-bahan lain boleh dimasukkan ke dalam kraf anda, dan menjadikannya hanya satu karya seni.
Membuat kad adalah sangat mudah - perkara utama adalah untuk memulakan dan menghidupkan imaginasi anda!
Mari cuba buat kad untuk ayah. Dan walaupun dia tidak memakai tali leher dan jarang memakai baju, dia tidak akan ragu-ragu menerima kad seperti itu daripada anak lelaki atau anak perempuannya.

Untuk bermula, kita perlukan.
1. Kadbod berwarna.
2. Kertas berwarna.
3. Dua butang.
4. Gam.
5. Gunting.
6. Pensil

Bermula mewujudkan kad pos

a) Poskad. Potong sekeping kadbod separuh. Lipat separuh yang dihasilkan separuh lagi dan dapatkan poskad berukuran 10.5 cm dengan 15 cm.

Kad ucapan untuk ayah.


b) Kolar. Kami berundur 2 cm dari pinggir atas kad pos dan membuat potongan 2.5 cm di kedua-dua belah kad pos (kami akan membuat kolar mereka), dan pada helaian kedua kad pos kami perlu memotong jalur 2 cm. Jalur yang dihiris bengkok pada sudut, seperti ditunjukkan dalam gambar, untuk mendapatkan kerah.

Kad ucapan untuk ayah.


c) Tie. Pada kertas berwarna, kami menarik tali panjang 12 cm. Perlahan-lahan gam dan gamkan kolar di atas. Apabila gam kering, gam dua butang pada sisi kolar.

Kad ucapan untuk ayah.


d) Reka bentuk. Setelah semua butir-butir yang baik, anda boleh menulis ucapan selamat dan tahniah kepada ayah dalam. Gunakan pen berwarna atau pen penanda untuk ini. Di dalam kad, anda juga boleh menghiasi dengan manik berwarna, kupu-kupu dari kertas berwarna atau unsur hiasan lain.

Kad ucapan untuk ayah.


Seperti yang anda lihat, untuk membuat kad pos yang anda perlukan sangat sedikit: bahan-bahan tertentu, sedikit masa dan kehendak imaginasi yang tidak berkesudahan. Dan kad yang kami buat akan menakluk mana-mana ayah.
Walaupun ayahnya tidak romantis dan tidak ada sentimeniti dalam dirinya, dia tidak akan pernah menjadi acuh tak acuh, setelah menerima hadiah ini dari bayinya. Kad ini akan menjadi hadiah terbaik untuk ayah dan akan sentiasa mengingatkan anda bagaimana anda suka dan menghargai dia.
Mendapatkan kerja!
Kembali
Komen (1)
  1. mana-mana
    #1 mana-mana Tetamu 24 Julai 2013 8:21 p.m.
    0
    Terima kasih atas idea-idea! Saya pasti akan membuat ayah jadi hari jadi! mengenyit

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh