DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Jenis pelembap
Jenis Humidifier


Semasa tempoh haba dan suhu tinggi, kekurangan kelembapan di udara amat dirasai. Tetapi walaupun di musim sejuk, udara di pangsapuri bandar dan ruang tertutup lain sangat kering, dan kelembapan jarang meningkat di atas 35%. Ini memberi kesan negatif terhadap kesejahteraan dan kesihatan seseorang. Ini amat memberi kesan kepada kanak-kanak. Doktor menasihatkan untuk membasahkan udara buatan dalam kes penyakit sistem pernafasan dan semasa tempoh apabila kelembapan menjadi rendah. Sekiranya terdapat udara kering di dalam bilik, alahan, asma, dan penyakit lain yang berkaitan dengan proses pernafasan boleh berkembang.
Sebelum ini, untuk menenggelamkan udara dengan kelembapan, mereka meletakkan tin air di seluruh bilik dan menggantung tuala basah, tetapi kaedah ini tidak berkesan.
Kini, humidifiers telah digunakan secara meluas. Apa yang mereka suka? Humidifier mempunyai 3 jenis: tradisional, stim dan ultrasonik.
Peranti tradisional melembapkan udara apabila air dilalui melalui sistem penapis yang ditiup oleh penggemar. Mereka dilengkapi dengan kartrij penuras. Apabila peminat beroperasi, bunyi yang ketara dijana, dan oleh itu, dalam masa yang tenang hari, ia tidak selesa untuk menggunakannya. Tetapi ia kos kurang daripada ultrasound.
Humidifier wap tidak memerlukan penggantian penapis dan boleh mencairkan bilik dengan jumlah yang besar. Tetapi peranti ini menjadi sangat panas semasa operasi dan mempunyai penggunaan kuasa yang besar.
Humidifiers ultrasonik menyembur (memecahkan) air ke dalam mikropartikel dan air memasuki bilik dalam bentuk stim. Banyak peranti mempunyai fungsi pemanasan stim. Dalam peranti sedemikian, sebagai peraturan, terdapat paparan elektronik di mana tetapan kelembapan dan semasa dipaparkan. Di dalam perumahan adalah sensor kelembapan, dari mana maklumat dipaparkan di papan skor, dan litar kawalan elektronik. Unit-unit sedemikian boleh melembabkan bilik-bilik besar dalam jumlah. Di sini anda perlu mengawal paras air di dalam tangki dan mengisi dengan tepat pada masanya.
Semua jenis pelembap mempunyai jenis reka bentuk yang berbeza, jadi anda boleh memilih peranti yang akan merayu kepada pelanggan tertentu.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh