DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Robot mudah - kumbang
Musim luruh adalah masa bukan sahaja untuk pucuk foto hutan yang cantik, tetapi juga untuk kraf musim gugur yang diharapkan dari kami di tadika dan sekolah. Perkara utama dalam perniagaan ini adalah keasliannya. Untuk mencapai keaslian mutlak, anda boleh membuat kumbang robot dari kata kunci. Tidak ada tapak lain yang boleh anda dapati apa-apa seperti itu.
Robot - Ladybug

Anda perlu:


  • - ringkasnya;
  • - motor amaran bergetar dari mana-mana telefon yang berfungsi atau tidak berfungsi;
  • - suis slaid kecil;
  • - dua bateri format AG13;
  • - picagari 5 cm padu sebagai petak bateri;
  • - wayar kecil;
  • - solder besi dan solder (sebaik-baiknya);
  • - gam panas;
  • - pengilat kuku atau cat.

Robot - Ladybug

Motor getaran boleh dikeluarkan dari mana-mana telefon terbiar, kerana mereka sendiri memecah sangat jarang. Sesungguhnya anda atau rakan anda akan menemui telefon yang pembaikannya tidak lagi praktikal. Motor sedemikian mempunyai dua keluaran dan polaritasnya tidak penting, i.e. ia tidak membuat perbezaan di mana untuk menyambung tambah dan di mana tolaknya.
Robot - Ladybug

Pendawaian pertama disalurkan kepada salah satu kenalan motor dan sentuhan sentuhan suis. Suis tersebut dipasang di hampir semua mainan China dengan bateri. Jika tiba-tiba anda tidak dapat mencari apa-apa yang serupa di rumah, maka anda boleh membelinya di kedai bahagian radio.
Ia benar-benar boleh dilakukan tanpa besi pematerian: hanya berhati-hati membungkus wayar ke kenalan dan membetulkannya dengan gam panas, tetapi sambungan itu tidak boleh dipercayai seperti ketika pematerian.
Robot - Ladybug

Di jarum suntik, potong hidung dan kingkatkannya supaya dua bateri sesuai.
Robot - Ladybug

Untuk sentuhan bateri yang baik dengan wayar, cukup hanya untuk menekannya dengan baik dan menetapkan dengan sedikit pita elektrik atau pita pelekat.
Robot - Ladybug

Kini anda perlu menyolder wayar yang datang dari bateri ke sentuhan bebas motor dan mana-mana kenalan melampau suis. Itulah semua elektronik musim luruh kami kraf.
Robot - Ladybug

Robot - Ladybug

Segala-galanya patut dimuatkan di dalam cangkerang. Motor harus diletakkan di bahagian di mana "kepala" kumbang itu akan. Pastikan tiada bahagian menonjol di luar satah bawah.
Robot - Ladybug

Apabila segala-galanya ditetapkan, dan anda yakin motor berfungsi, anda boleh membaiki bahagian-bahagian dengan sedikit gam panas.
Pewarna sangat mudah. Pertama, tutup kerang dengan lapisan varnis merah. Kemudian, dengan varnis hitam, tarik kepala ladybird dan titik. Apabila semuanya kering, anda boleh menarik mata.
Robot - Ladybug

Kami menjamin bahawa kraf kejatuhan anak anda akan mengejutkan dan menggembirakan kedua-dua kanak-kanak dan guru. Kumbang semacam itu bergerak sangat lucu.

Tonton video robot itu


Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh