DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Pemasangan pintu plastik
Hari ini, di hampir semua kedai dan pusat membeli-belah, serta di rumah persendirian, orang memasang pintu plastik logam. Pintu ini menggantikan pintu kayu atau logam yang lama. Pintu plastik mempunyai penampilan yang kemas, kekuatan yang mencukupi dan kecekapan tenaga yang sangat baik (jika anda memesan tetingkap berlapis dua dengan i-kaca). Dan pemasangan pintu plastik plastik boleh dilakukan secara bebas.
Pemasangan pintu plastik

Jika anda masih memutuskan untuk mengubah rupa premis anda dan pemasangan pintu plastik plastik akan dijalankan sendiri, anda mesti bertindak dengan ketat mengikut pelan. Jika pintu di dalam rumah - ia perlu dibongkar. Bersihkan semua sisa pembinaan supaya asas dinding dan lantai bebas daripada serpihan. Selepas itu, buat ukuran pintu. Jika pintu adalah pintu masuk, ketatkan plaster hanya pada sudut-sudut ke dasar dinding dan lantai. Kemudian buat pengukuran pintu di titik yang disediakan.
Pemasangan pintu plastik

Pemasangan pintu plastik

Untuk pemasangan pintu plastik plastik supaya berjalan dengan lancar, perlu membuat pesanan pintu yang betul. Dari saiz yang diambil, perlu mengambil 1 cm dari setiap sisi dan hanya dengan ukuran seperti itu memerintahkan pintu. Ini disediakan bahawa pintu adalah tahap. Jika salah satu sisinya lebih besar dari yang lain, maka pesanan itu harus dibuat sesuai dengan ukuran sisi yang lebih kecil.
Pemasangan pintu plastik

Selepas meletakkan pesanan, pintu dibuat selama kira-kira seminggu. Apabila ia siap dan dihantar ke bilik yang dikehendaki, pemasangan pintu plastik plastik bermula secara langsung. Pertama sekali, pintu mesti dikeluarkan dari engsel supaya satu bingkai kekal. Kemudian masukkan bingkai ini ke pintu dan tetapkannya dengan ketat mengikut tahap. Jika perlu, selamatkannya dengan baji. Selepas itu, isi keseluruhan ruang di antara pangkalan pintu dan bingkai dengan buih pelekap. Dalam keadaan ini, biarkan bingkai pintu sehingga busa benar-benar kering. Ia biasanya mengambil masa kira-kira 12 jam. Selepas masa ini, dengan pisau perkeranian, potong sisa-sisa buih kering yang menonjol ke luar. Selepas itu, anda boleh menggantung pintu ke tempatnya. Pastikan untuk menyesuaikannya agar pintu tidak menggosok pada bingkai di mana-mana, kunci dan soket dengan mudah berpusing, dan lidah pada pemegangnya duduk di tempatnya. Jika perlu, semua mekanisme boleh dilincirkan dengan alat khas WD-40.
Pemasangan pintu plastik

Pemasangan pintu plastik

Pemasangan pintu plastik

Pemasangan pintu plastik

Pemasangan pintu plastik

Pemasangan pintu plastik

Pemasangan pintu plastik

Pemasangan pintu plastik

Pada peringkat akhir pemasangan, adalah perlu untuk merapikan buih pelekap. Untuk melakukan ini, sebaiknya gunakan gam untuk jubin seramik. Apabila dikeringkan, ia berfungsi dengan baik di dinding. Anda juga boleh menggunakan plaster biasa (simen dengan pasir). Kemudian anda perlu mengeluarkan filem pelindung dari bingkai pintu dan pintu itu sendiri. Membersihkan mereka dari habuk dan bahan pencemar lain. Dan pada peringkat ini, pemasangan pintu plastik plastik dianggap lengkap.
Kembali
Komen (2)
 1. Roman Viktorovich
  #1 Roman Viktorovich Tetamu 9 Jun 2018 15:43
  0
  air mata dan masukkan ke dalam pantat anda
 2. Eugene tetamu
  #2 Eugene tetamu Tetamu 24 Julai 2018 5:52 p.m.
  0
  WD-40 bukan pelincir. Terdapat pelincir khas untuk kelengkapan. Menggunakan vedehi mengkhianati seorang amatur.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh