DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Tupai merah dari baju wanita
Dari perkara-perkara lama yang tidak kelihatan benar-benar haus tetapi tidak digunakan, anda boleh membuat perkara yang baru dan indah dengan tangan anda sendiri. Sebagai contoh, anda boleh membuat hiasan untuk rumah atau kereta, rantai utama atau mainan pokok Krismas. Atau anda boleh membuat hiasan atau mainan yang indah untuk menghiasi bilik atau menghibur kanak-kanak.
Saya mendapat tupai mainan merah yang bagus dari baju wanita tua dan topi bulu merah:
Tupai merah dari baju wanita

Untuk menjahit tupai kecil ini, kami memerlukan: kain dari baju wanita tua, corak (sampel) untuk menjahit, jarum dan benang, pin keselamatan, kain bulu merah, serta manik dan manik warna coklat, gam boleh dipercayai, pengisi ( kapas bulu) dan hiasan hiasan kecil dalam bentuk bunga merah.

Ambil templat kertas:
Tupai merah dari baju wanita

Templat ini perlu dibahagikan kepada bahagian berasingan. Mengikut bentuknya, kita perlu membuat bahagian kain untuk menjahit dengan kecil (dari 0.5 cm.) Inden (elaun).
Pertama, saya memutuskan untuk mengambil jahitan kepala dan badan, dan untuk ini saya mengambil fabrik sintetik yang mudah dalam warna ceri:
Tupai merah dari baju wanita

Agar tidak menjahit dua butiran telinga tupai menjadi satu, di dalamnya anda perlu memasukkan sekeping kain tambahan, potong mengikut bentuknya, dan kemudian menjahitnya:
Tupai merah dari baju wanita

Tidak ada kain utuh untuk mengarang ekor, dan saya perlu memasangnya dari enam kepingan kecil. Sampel kertas ekor perlu dibahagikan kepada tiga bahagian (di sepanjang panjang kain):
Tupai merah dari baju wanita

Dari kain bulu warna merah, saya memotong tiga pasang (enam dalam jumlah) butiran untuk tailing:
Tupai merah dari baju wanita

Kini saya memutuskan untuk membuat butir-butir badan dari kain satin, yang merupakan kolar baju lama. Kain ini lebih terang, licin dan kelihatan lebih cantik:
Tupai merah dari baju wanita

Sama seperti dalam versi pertama jahitan, saya lakukan di sini bahagian dalaman untuk telinga:
Tupai merah dari baju wanita

Seterusnya, kami menjahit satu bahagian dua ekor, diperbuat daripada enam berasingan. Kemudian kita menjahit dua bahagian badan di sisi yang salah dari kain, dengan cara ini:
Tupai merah dari baju wanita

Twist the torso kraf dari dalam dan isi dengan kapas, selepas itu kita menjahit butiran ekor dan isi dengan kapas.
Untuk membuat hiasan untuk leher tupai, cukup untuk mengambil sempit dan segi empat tepat (dari 8 hingga 10 cm.) Potongan kain. Sekeping ini mesti dilipat ke dalam tiub dan jahitan dibuat di atasnya, kemudian menjahitnya di tepi, membentuk bulatan. "Lingkaran" yang dihasilkan mesti diletakkan di leher kerajinan dan memakainya. Jahit dengan cara sedemikian supaya bahagian dengan jahitan berada di bahagian belakang atau di depan, tetapi tidak dari sisi:
Tupai merah dari baju wanita

Seterusnya, saya mengambil manik yang berguna sebagai mata dan hidung untuk kraf. Saya memilih manik coklat besar sebagai hidung dan dua manik rombak besar sebagai mata. Untuk membuat berus telinga, anda perlu memotong empat butiran bulat dan dua segi empat tepat kecil dari kain merah pada bulu berpasangan. Empat bahagian bulat perlu dipaku secara berpasangan. Menjahit ekor:
Tupai merah dari baju wanita

Untuk memasang berus telinga, gam yang boleh dipercayai adalah cukup, dan potongan telinga yang dipotong perlu dikeluarkan di dalamnya. Dengan butiran segiempat tepat kami melekatkan hujung dalam bulatan dan lingkaran bulu di dalamnya, selepas itu kami menjahit mata dan hidung:
Tupai merah dari baju wanita

Sekiranya dikehendaki, bahagian hadapan juga boleh menghiasi kraf dengan beberapa elemen hiasan. Sebagai contoh, anda boleh melekatkan mawar kecil kepadanya:
Selepas itu, semuanya, tupai mainan kami akan siap:
Tupai merah dari baju wanita

(Salam, Vorobyov Dinara)
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh