DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Lampu dinding mudah
Lampu dinding mudah

Lampu dinding ini memberikan lancar dan pencahayaan. Ini dicapai dengan hakikat bahawa cahaya dicerminkan dari halangan luaran dan bertaburan. Lampu pelik seperti itu boleh, jika dikehendaki, akan dipasang dalam masa kira-kira 30 minit, sememangnya mempunyai segala-galanya di tangan.
Lampu dinding ini terdiri daripada hanya dua profil aluminium berbentuk C. Dan jalur LED dengan bekalan kuasa.
  • Saya membeli profil aluminium di sebuah kedai perkakasan.
  • Saya mengarahkan jalur LED di China -
  • Sumber kuasa yang diperintahkan di China -

Juga, jika anda merancang untuk mengulang lampu saya, maka anda memerlukan lebih banyak gam berdasarkan resin epoksi.
Jadi, mari bermula. Saya memilih dinding di atas sofa. Saya mengambil ukuran dan membuat keputusan pada lampu belakang yang panjang. Bentuk lampu itu dipilih sewenang-wenangnya. Saya memutuskan untuk meletakkan penguasa profil pada jarak yang dekat, supaya anda hanya boleh menggantung lampu pada dua cangkuk yang melekat pada sisi dinding yang kekal dari pemilik sebelumnya.
Lampu dinding mudah

Lampu dinding mudah

Saya memutuskan untuk melihat sebahagian kecil profil dengan mereka dan memastikan jarak ini. Saya menyebarkan gam epoxy, mengoleskan bahagian yang diikat dengannya dan membaikinya, meninggalkannya kering.
Lampu dinding mudah

Lampu dinding mudah

Lampu dinding mudah

Ini adalah pengalaman pertama saya menggunakan gam epoksi, dan ia sangat tidak berjaya. Lebih baik jika saya mengambil skru kecil dengan kacang ...
Okay, saya terpaku profil antara satu sama lain. Tetapi apabila ia datang untuk melekat jalur LED, semuanya berjalan dengan cara yang salah. Akibatnya, dari belakang, saya menggerudi lubang dan memasukkan tongkat kayu yang akan memegang pita.
Lampu dinding mudah

Lampu dinding mudah

Lampu dinding mudah

Selepas menamatkan pemasangan, saya menggantung lampu, dan menyembunyikan wayar di belakang tirai.
Dalam reka bentuk ini, saya mengambil pita di selongsong terlindung pelindung. Tetapi anda boleh mengambil yang biasa, kerana kuasa voltan rendah 12 V digunakan, terdapat pengasingan galvanik dari voltan di sumber kuasa.
Anda juga boleh menggunakan jalur LED RGB dengan kawalan jauh dan menghidupkan sebarang warna pencahayaan bergantung pada mood anda.
Lampu dinding mudah

Kembali
Komen (1)
  1. belvlad
    #1 belvlad Tetamu 20 Mac 2018 13:14
    1
    Dulang kabel jauh lebih mudah dan lebih ringan, dengan baik, ia adalah yang paling banyak untuk para masahista.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh