DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Pengilat kasut DIY mudah
Musim bunga dan musim luruh adalah musim apabila kasut menjadi basah terutama sekali, disebabkan oleh hujan yang kerap. Kasut tidak kering boleh merosakkan kesihatan anda daripada mengatasi kaki anda. Ya, dan kasut itu sendiri tidak akan bertahan lama. Apa sahaja yang berlaku, saya akan menunjukkan kepada anda cara membuat peranti yang sangat mudah yang akan membolehkan anda mengelakkan masalah ini.
Pengering kasut mudah do-it-yourself

Pengering kasut terdiri daripada hanya tiga komponen. Bukan itu mudah, tetapi lebih mudah. Nah, saya sendiri tidak nampak lebih mudah. Walaupun kesederhanaannya, ia mempunyai beberapa kelebihan yang ketara:
 • - Penggunaan kuasa yang rendah.
 • - Saiz kecil. Tiada masalah, anda boleh bawa dengan anda ke mana sahaja anda pergi.
 • - Anda boleh mencuba bateri atau bateri boleh dicas semula sebagai bekalan kuasa. Dan akibatnya, anda boleh mengeringkan sepatu anda di mana-mana, katakanlah, pada perjalanan berkhemah, memancing musim panas, dan sebagainya.

Pengeringan tidak mempunyai unsur pemanasan dan mengeringkan kasut anda dengan pengudaraan mudah. Kaedah ini agak berkesan dan masa pengeringan tidak lebih lama daripada pengering pemanas elektrik, walaupun semuanya bergantung kepada kelembapan luaran.

Apa yang diperlukan untuk pengering kasut?


 • - Bekalan kuasa 12 V (5 V).
 • - Dua penyejuk (peminat) 12 V dari komputer.

Perhimpunan pengering


Kami mengambil dua peminat dan menyambung secara selari dengan bekalan kuasa. Mengasingkan dengan pita atau tiub pengecutan haba. Dan pengering kasut anda sudah siap. Kami meletakkan peminat di atas kasut, atau jika kami memasukkan ke dalam kasut. Dan pasangkan unit ke dalam rangkaian.
Pengering kasut mudah do-it-yourself

Pengering kasut mudah do-it-yourself

Jika kelajuan pengeringan tidak begitu penting untuk anda, maka anda boleh mengambil bekalan kuasa 5 volt (pengecas dari telefon). Ini akan meningkatkan masa pengeringan kasut, tetapi mengurangkan bunyi peminat. Sudah tentu ia tidak besar, tetapi masih, seseorang tidak boleh menyukainya.
Saya ingin menambah bahawa anda boleh menyambung sekurang-kurangnya 10 peminat ke satu unit bekalan kuasa dan 5 pasang kasut kering. Cukup untuk seluruh keluarga. Dan jika tiba-tiba anda basah, dan pengering hanya satu, ia akan membawa anda hanya beberapa minit untuk membuat beberapa pengeringan, kecuali sudah tentu anda mempunyai semua elemen di tangan.
Pengering kasut mudah do-it-yourself
Kembali
Komen (1)
 1. Evgeny Guryevich
  #1 Evgeny Guryevich Tetamu 3 Ogos 2019 19:12
  0
  Peminat perlu diambil lebih kecil dan menarik hos pada mereka -
  jika tidak, pengudaraan di tempat yang paling kritikal dari boot (kaki) akan terlalu lemah.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh