DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Peti mel Santa Claus
Tahun Baru menghampiri, kanak-kanak dan orang dewasa dengan harapan sambutan perayaan, luncuran ais dan luncur, lampu terang di pokok-pokok Krismas dan hadiah yang ditunggu-tunggu dari Santa Claus. Walau bagaimanapun, cuti Tahun Baru menghampiri kedua-dua tadika dan di sekolah, yang mana ibu bapa dan anak-anak diminta melakukan sesuatu yang menarik kraf.
Peti mel Santa Claus

Kami mencadangkan untuk mencipta dengan anak-anak anda sendiri kraf yang diperlukan dan berguna - peti mel Santa Claus.
Untuk kelas induk ini kita memerlukan bahan:
  • - kotak dari bawah kasut (saiznya hanya bergantung pada keinginan anda).
  • - filem hiasan (boleh digantikan dengan kertas berwarna).
  • - kadbod warna hitam dan emas.
  • - gunting.
  • - pisau perkeranian.
  • - gam.
  • - pensil dan penguasa.

Peti mel Santa Claus

Kelas induk langkah demi langkah.


Pertama sekali, kami membersihkan jadual dari item yang tidak diperlukan dan teruskan.
1. Di atas penutup kotak kasut, lukis slot untuk surat. Biarkan saya mengingatkan anda bahawa sampul surat terkecil adalah 11 cm dengan 22 cm Jika anda berhasrat menggunakan kotak Santa Claus untuk tujuan yang dimaksudkan, perlu mengambil kira ini. Jika slot itu mempunyai fungsi hiasan semata-mata, saiznya tidak penting.
2. Pada garisan yang ditarik, kami memotong dengan pisau pejabat.
Peti mel Santa Claus

3. Tandakan kawasan filem hiasan yang diperlukan untuk bahagian bawah kotak. Keluarkan kertas dari filem itu dan cat dengan teliti. Kelebihan filem adalah bahawa jika sesuatu tidak berfungsi, ia boleh dikeluarkan dan dilekatkan semula. Pastikan untuk memerah semua gelembung dengan tangan anda, jika tidak ia akan menjadi hodoh.
Peti mel Santa Claus

Peti mel Santa Claus

4. Tindakan yang sama dilakukan dengan penutup atas. Berhati-hati menampalnya dengan filem merah. Perlu diperhatikan bahawa bukan filem hiasan, tentu saja, anda boleh menggunakan kertas merah. Kami melekatkan seluruh kotaknya.
5. Kami membuat potongan dengan pisau perkeranian dan membengkokkan tepi.
Peti mel Santa Claus

Peti mel Santa Claus

Peti mel Santa Claus

Peti mel Santa Claus

6. Kami membuat tali pinggang Santa Claus atau Santa Claus - seperti yang anda suka. Kami mengambil kadbod hitam dan memotong jalur. Kami mengira panjang jalur supaya ia melengkung ke bahagian dalam penutup atas. Bandwidth mengikut budi bicara anda. Dalam kes ini, kami menggunakan kertas baldu. Dia mempunyai kebaikan dan keburukan. Ia sentiasa kelihatan hebat, tetapi tepi dan sudut cenderung menjulur dari masa ke masa. Hanya pilihan anda yang penting di sini.
Peti mel Santa Claus

7. Kami membuat plak. Di bahagian belakang kadbod kita menandai dengan seorang penguasa dan pensil bagaimana plak akan kelihatan. Lihat foto.
Peti mel Santa Claus

8. Potong plak dari kadbod emas menggunakan gunting atau pisau alat tulis, yang mana lebih mudah.
Peti mel Santa Claus

9. Pasangkan tali pinggang kadbod hitam melalui plak emas dan ayakannya dengan gam, seperti yang ditunjukkan dalam gambar. Lem hanya di bahagian dalam kotak penutup atas.
Peti mel Santa Claus

10. Meletakkannya bersama-sama. Hiaskan dengan topi.
Peti mel Santa Claus

Peti mel Santa Claus

Jadi kerajinan kami sudah siap. Peti mel percutian Santa Claus DIY sudah siap. Kraf Krismas ini boleh dibawa ke tadika atau sekolah. Dia pasti akan menggembirakan kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa, kerana dia menyerupai Santa Claus sendiri dalam mantel merah dengan sabuk hitam.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh