DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Bakul konkrit
Bakul konkrit

Cantik, dan yang paling penting, bakul awal yang asli untuk kediaman musim panas atau taman boleh dibuat dengan tangan anda sendiri dari semua bahan yang ada. Anda boleh menanam bunga dalam bakul ini dan semuanya akan kelihatan sangat sejuk.
Kita akan memerlukan dua perkara: konkrit dan sekeping kain yang tidak diperlukan.

Buat konkrit


Saya akan membuat konkrit dari sisa gam jubin. Secara umum, sebarang residu daripada pembinaan boleh digunakan: simen, gam jubin, campuran untuk lantai pukal, dan lain-lain.
Konkrit berkali - mencampurkan campuran dengan air. Campuran harus sedikit lebih nipis daripada biasa, supaya tidak ada penyelewengan tambahan dan ketulan.

Buat bakul


Kini kami mengambil sepotong kain persegi - saya mengoyakkan baju lama. Sapukan sekeping ini ke dalam konkrit. Kemudian, kami tarik keluar dan digantung pada tiang bulat yang diperbuat daripada 2-3 tin cat, yang terletak di atas satu sama lain.
Bakul konkrit

Sekarang kita tunggu sehingga semuanya menjadi semakin kuat. Ia bergantung kepada campuran yang anda gunakan. Biasanya ia tidak lebih daripada 24 jam.
Bakul konkrit

Selepas pengeringan, hati-hati keluarkan bakul bunga kami. Itu sahaja - bakul sudah siap.
Saya menetap di sini, tetapi anda boleh menutup bakul dengan cat supaya kelihatan lebih baik.
Setelah membuat 10-15 bakul murah pada satu masa, anda akan menghiasi seluruh taman anda, mewujudkan keindahan dan keselesaan yang tidak dapat dijelaskan.
Bakul konkrit
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh