DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Angkat TV
Produk buatan sendiri sempurna mencerminkan kemodenan zaman kita. Bayangkan: anda menekan butang pada alat kawalan jauh dan TV muncul. Kami melihat - menekan butang - TV bersembunyi. Sudah tentu, sebagai tambahan kepada cara membual kepada kawan-kawan, kraf ini mempunyai beberapa kualiti praktikal. Seperti: TV tidak mendapat kotor, lemak tidak menetap di atasnya, yang banyak di dapur. Sebenarnya, itulah sebabnya saya membuat keputusan untuk membuat reka bentuk ini di dapur saya.
Angkat TV

Bahagian paling mahal dari keseluruhan struktur adalah semulajadi penggerak linear (penggerak). Inilah yang dipanggil jika anda tiba-tiba ingin mengulang keajaiban ini. Penggerak atau penggerak linear boleh didapati di ALI EXPRESS pada harga yang sangat normal - .
Sedangkan untuk segala-galanya - segala-galanya boleh didapati di kedai perkakasan atau anda boleh melakukannya seperti saya - membongkar kabinet lama yang tidak perlu dan mengambil panduan dari sana.

Mari bermula!


Untuk memulakan, kami mengukur TV atau monitor anda, di mana kami akan membuat sistem menaikkan dan menurunkannya. Kemudian anda perlu memotong lubang segi empat tepat di pengemis set dapur anda dengan margin yang besar supaya apabila anda bergerak ia tidak menyakiti apa-apa.
Angkat TV

Angkat TV

Saya akan mengatakan bahawa lubang ini di mana daun monitor tidak ditutup dengan apa-apa dan sentiasa terbuka. Saya fikir ia tidak perlu. Tetapi jika anda mahu, anda boleh membuat jenis pintu pada musim bunga supaya pemantau mengklik padanya apabila meninggalkan, dan ia terbuka.

Kami membetulkan panduan


Sekarang selamatkan landasan slaid. Mereka mestilah diperbetulkan dengan ketat selari dengan satu sama lain, jika tidak, tidak akan ada keturunan yang mudah.
Angkat TV

Di monitor atau TV di belakang, anda perlu melampirkan warp yang akan menyambung panduan dan badan TV. Saya mengambil sepotong papan lapis.
Angkat TV

Angkat TV

Kami cuba dan gerudi lubang untuk panduan dan pemasangan TV. Ia juga mungkin untuk meletakkan lubang untuk melampirkan kabel ke pangkalan ini.

Mount actuator mount


Ia datang untuk memasang penggerak linier. Ia dipasang pada kami di tingkat dua kabinet dan mengangkat keseluruhan struktur dengan kabel.
Angkat TV

Angkat TV

Angkat TV

Sokongan ini disertakan dengan pemacu. Pada dasarnya, tidak ada yang lebih diperlukan. Pemacu hanya terletak, hanya terjamin di satu pihak. Saya akan menggerakkan seluruh sistem dari bateri untuk sementara waktu.
Angkat TV

Angkat TV

Sambungan kabel.


Angkat TV

Angkat TV

Sememangnya, bukan kabel, anda boleh mengambil tali, tetapi perlu diingat bahawa kabel mempunyai sumber yang lebih panjang, walaupun tali di sini sudah cukup untuk bertahun-tahun. Ia hanya perlu untuk menggerudi lubang dan memasang sokongan supaya ketika menggerakkan kabel tidak menggosok lubang. Kami melangkau segala-galanya dan mengetatkan hubungan dengan skru. Sekiranya anda menggunakan tali, anda boleh mengikat simpulan.
Angkat TV

Angkat TV

Angkat TV

Angkat TV

Angkat TV

Angkat TV

Angkat TV

Elektronik untuk kawalan jauh.


Mekanisme kawalan jauh dikawal oleh relay elektronik. Saya membeli relay kawalan jauh elektronik di ali - . Atau anda boleh lihat .
Kawalan jauh ini harus menyediakan pemanduan terbalik. Iaitu, untuk mengubah polariti, supaya slaid akan naik dan turun.
Ia perlu menyambung seperti berikut.
skim

Kami menyambungkan semua elektrik dan periksa.
Jika perlu, laraskan panjang kabel. Sekiranya semuanya sesuai dengan anda, kami sukakannya.
Sekarang anda akan menyukai rumah anda dengan lebih banyak lagi untuk kefungsian yang luar biasa yang akan membawa anda keselesaan dan kegembiraan penggunaan setiap hari.
Angkat TV

Jika anda masih mempunyai soalan - tulis dalam komen, saya akan dengan senang hati menjawabnya. Saya juga akan senang dengan kritikan dan cadangan anda.

Semua yang terbaik.
Kembali
Komen (1)
  1. Denis
    #1 Denis Tetamu 28 Ogos 2017 18:49
    2
    Perkara yang mengagumkan! Saya suka kawalan jauh dengan pelbagai jenis mekanisme. Setakat ini saya hanya membuat tirai dengan kawalan jauh - saya tidak gembira. Sangat selesa. Sila tulis lebih banyak artikel tersebut. Terima kasih banyak.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh