Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Locker kanister
Locker loker

Jualan anda boleh menemui pelbagai perkara yang dibuat oleh orang-orang yang mahir dari cara yang diperbaiki. Sebagai contoh, idea yang sangat menarik adalah tongkat yang ditukar kepada kabinet bar. Ia kelihatan hebat dan kosnya sama. Pada masa yang sama, anda boleh melakukan perkara itu sendiri, supaya ia memenuhi keperluan dan kehendak anda. Di bar, pintu biasanya dibuka, yang mungkin tidak mudah.
Berikut adalah arahan bagaimana membuat kabinet anda sendiri dari kanister dengan rak boleh laras tinggi. Lokasi rak bergantung pada tujuan yang dimaksudkan oleh kabinet, contohnya gabungan di bawah ini sesuai untuk peralatan foto, namun anda dapat menyesuaikannya dengan kebutuhan anda.

Bahan dan peralatan yang diperlukan


Untuk berfungsi, anda memerlukan yang berikut:
Bahan:
 • Bekas lama atau bekas baru.
 • Papan.
 • Engsel.
 • Pen.
 • Meterai getah.
 • Skru, bolt dan kacang.

Peralatan
 • Dremel dengan cakera pemotongan.
 • Pengisar sudut dengan cakera pemotong (pengisar).
 • Melihat gergaji (atau jigsaw).
 • Fail.
 • Penanda penanda.
 • Penguasa sudut (pilihan, penguasa juga sesuai).
 • Sandpaper.
 • Planer
 • Bench drill atau drill and drill.

Tentukan saiz pintu


Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker

Sebelum anda mula memotong pintu di dalam kanister, ia patut menentukan saiz yang sepatutnya. Menggunakan penanda yang dilekatkan pada alun, anda boleh menandakan pintu saiz yang berbeza dan memilih yang paling sesuai. Dalam contoh di atas, ia adalah 30 mm dari pinggir kanister.
Agar tidak sengaja memadamkan garisan yang ditarik dengan penanda, anda boleh melekatkannya dengan pita pelekat lutut, dan lukiskan garis yang lebih nipis di atasnya dengan pen yang menjadikannya lebih mudah untuk dipotong.

Potong pintu


Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker

Pintu boleh dipotong dengan dremel atau penggiling.
Pilihan kedua mungkin lebih cepat, sementara penggiling meninggalkan slot yang lebih luas, kerana dia mempunyai pemacu yang lebih luas. Oleh kerana ia dirancang untuk melekatkan meterai getah di pintu dan tepi pembukaan, ini akan menjadi pilihan yang lebih sesuai. Apabila bekerja dengan penggiling, anda mungkin memerlukan bantuan untuk membaiki kanister.
Di peringkat akhir, lebih mudah menggunakan dremel untuk memotong sudut-sudut bulat. Apabila memotong logam, anda mesti berhati-hati dengan tepi tajam dalam potongan. Gunakan sarung tangan dan berkas tepi.

Pintu getah pintu dan patut


Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker

Melekatkan meterai getah di pinggir pintu dan periksa bahawa pintu adalah lebih selesa. Jika perlu, potong dan laraskan sudut dengan dremel dan fail.

Tentukan saiz dan lokasi rak di dalam kanister


Locker loker
Locker loker
Locker loker

Sekarang anda perlu membuat rak dalaman untuk kabinet. Bergantung pada apa yang anda bercadang untuk menyimpan di dalamnya, fikirkan reka bentuknya. Gambar menunjukkan susun atur yang sesuai untuk peralatan fotografi, sementara struktur keseluruhannya boleh disassembled dan diperbetulkan lagi, kerana sambungan kunci digunakan untuk pemasangan.
Dimensi dalaman kanister mungkin sedikit berbeza bergantung kepada pengeluar, jadi anda lebih baik bermula dari pengukuran anda sendiri. Untuk mensimulasikan hasil akhir dan bayangkan bagaimana segala sesuatu akan kelihatan, anda boleh menggunakan program reka bentuk seperti Autodesk Inventor.

Buat rak


Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker

Pertama sekali, pasir papan. Dalam kes ini, papannya tebal 12 mm.Kemudian, dengan menggunakan templat, tandakan bahagian-bahagian untuk rak di papan. Untuk memotongnya, lebih baik menggunakan saw sawit. Kerana kanister ini mempunyai rehat di tengah-tengah di sepanjang sisi sempit, di dalam rak ia perlu memotong lubang dengan mesin penggerudian. Bor juga lubang untuk menyambung ke jawatan sokongan di setiap sudut, 6 mm dari tepi dengan lebar 3 mm dan kedalaman 8 mm. Apabila mengikat rak dengan klip, letakkan sekeping kayu antara klip dan rak itu sendiri supaya tidak merosakkannya.
Untuk tepat menyesuaikan semua bahagian antara satu sama lain dan saiz kanister, pengisaran berhati-hati dari tepi dan sendi diperlukan. Ingat bahawa pengamplasan adalah terbaik di sepanjang gentian kayu.
Akhirnya, anda perlu memotong rak menegak. Untuk menyambung ke rak menggunakan dowels, membuat lubang pada hujung tiang 12 mm dalam, diameter 3 mm (maka pengancing harus 20 mm panjang).

Penyediaan dan pemasangan pintu


Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker

Cari engsel yang sesuai dengan reka bentuk anda. Selepas mengukur lebar gelung dan menentukan di mana anda mahu melampirkannya, membuat tanda menggunakan kuku atau sesuatu yang tajam. Salah satu pilihan: gelung pada jarak 15 mm dari pinggir kanister, pada ketinggian 100 dan 270 mm.
Agar tidak membuat kesilapan dengan lokasi lubang, mulailah penggerudian menggunakan gerudi nipis, sebaiknya 1 atau 2 mm diameter, dan kemudian pasangkan satu tebal yang sesuai dengan bolt yang dibeli.
Pasang engsel dan trim meterai jika perlu. Sekarang mudah untuk menentukan lokasi lubang di pintu dengan melampirkan pintu dan meletakkannya di kedudukan yang diingini. Lubang lubang di pintu seperti yang diterangkan di atas dan pasangkan engsel di atasnya.
Akhir sekali, kencangkan doorknob ke lokasi yang dikehendaki. Dalam kes ini, ia ditetapkan pada 45 mm dari pinggir dan 180 mm dari tepi bawah pintu.

Perhimpunan rak


Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker

Akhirnya, anda perlu memasang rak untuk kabinet. Ia akan mudah atau sukar bergantung pada bagaimana rumit reka bentuk yang anda temui.

Isi loker dan nikmati


Locker loker
Locker loker
Locker loker
Locker loker

Tentukan di mana anda akan menyimpan loker yang luar biasa. Yang paling penting, tentu saja, adalah untuk mencari tempat di mana ia akan kelihatan, dan anda akan dapat dengan bangga menunjukkan penciptaan tangan anda kepada semua orang.
Kembali
Komen (9)
 1. Pashakorabl
  #1 Pashakorabl Tetamu 26 Ogos 2017 11:00
  2
  Satu perkara yang indah keluar. Akan sangat sesuai dengan ke dalam ruang semacam ruang pencarian baru. Atau sesuai untuk menjerumuskan bilik anda.
 2. Alyaska
  #2 Alyaska Tetamu 26 Ogos 2017 20:10
  1
  Sangat menarik, tetapi sukar. Banyak peralatan diperlukan. Mungkin cuba sesuatu yang serupa dari kanister plastik untuk dilakukan? Lebih mudah memotongnya.
 3. qeeeq
  #3 qeeeq Tetamu 26 Ogos 2017 23:53
  1
  Saya mempunyai kanister keluli tahan karat di garaj saya. Di sini ia akan berubah menjadi loker! Pada pendapat saya, anda tidak boleh bayangkan apa-apa yang lebih baik
 4. Julia Vasilieva
  #4 Julia Vasilieva Tetamu 22 januari 2018 07:14
  1
  Di mana untuk mencari meterai sedemikian, beritahu saya! Tiada siapa yang memahami apa yang saya mahu, mereka menawarkan tingkap di mana-mana. Dan saya tidak dapat menjelaskan apa yang saya perlukan))
  1. Tetamu Alexander
   #5 Tetamu Alexander Tetamu 21 September 2018 11:17
   1
   Ini adalah meterai kereta
   1. MegaVT
    #6 MegaVT Tetamu 24 Disember 2018 9:29 p.m.
    1
    Bukan satu fakta. Meterai pintu kereta juga mempunyai kamera getah, tetapi tidak dapat dilihat di sini. Kesimpulannya - sama ada ia membalikkannya ke dalam, yang menjadikannya tidak berguna, atau ia hanya kelebihan. Dia tidak menyenangi apa-apa.
  2. MegaVT
   #7 MegaVT Tetamu 24 Disember 2018 9:23 p.m.
   1
   Sememangnya mereka tidak faham jika anda bertanya tentang gasket untuk kanister!))))))))))))))))))))))
 5. MegaVT
  #8 MegaVT Tetamu 24 Disember 2018 9:18 p.m.
  0
  Saya terkejut ... Orang macam apa yang tidak berlaku dengan kita, jika hanya dalam perniagaan. Buat kabinet gas dari tangki gas, tetapi set dapur). "- Ah, jadi saya tahu jurugambar ini, dia selalu datang untuk menembak dengan kanister!"))))))))
 6. Nicodemus
  #9 Nicodemus Tetamu 11 Mei 2019 04:00
  0
  Selama bertahun-tahun, sebuah kanister lama disimpan di dapur di pondok. Saya membersihkan pantri beberapa tahun yang lalu, menarik tongkat ini, mahu membuangnya, tetapi menyedari terdapat beberapa inskripsi di dalamnya. Ternyata ini adalah kanister Jerman yang ditangkap tahun 1942. Sungguh sayang untuk membuang barang-barang antik itu ... Saya merobeknya dengan muncung pada gerudi, memotong pintu, dan kemudian untuk masa yang lama membasuhnya dari minyak yang ditinggalkan di dalamnya. Dia membuat rak, memegang lampu belakang, meletakkan cermin di dinding belakang - ia menjadi bar hebat! Dilengkapi reka bentuk dengan roda, dicat di atas dengan cat "fieldgrau" - para tetamu gembira!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh