DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Masi merenda untuk bayi
Sarung tangan bayi yang comel melindungi kulit wajah yang halus dari calar yang baru dilahirkan pada bayi dengan kuku yang tajam. Oleh itu, sarung tangan anti-calar adalah aksesori yang popular di almari pakaian bayi, yang disediakan oleh ibu bapa sebelum kelahirannya. Gores boleh direngkuk dengan cepat, dengan senang hati dalam proses dan bersukacita dalam pemikiran bahawa perkara kecil itu akan dipakai oleh perkara-perkara kecil yang dibuat oleh tangan ibu yang mencintai. Juga, sarung tangan tersebut akan menjadi hadiah yang sangat baik untuk bayi yang baru lahir dan ibu bapanya dari saudara atau sahabat. Mereka pasti akan menjadi berguna dan dalam permintaan, dan juga menghiasi gambar bayi pertama!
Mittens merenda untuk bayi

Proses mengait mengambil masa tidak lebih daripada satu jam dari masa anda. Untuk bermula, anda akan memerlukan benang, cangkuk saiz yang sesuai, unsur penguasa, gunting dan hiasan.
Anda boleh memilih mana-mana benang. Saya mengambil pechora streichevoy susu putih kegemaran saya. Benang ini sangat lembut dan lembut untuk menyentuh, jahitan produk tidak akan dirasakan oleh kulit bayi yang baru lahir. Dan ia juga mempunyai keupayaan untuk meregangkan, yang membolehkan anda menggunakan produk dari hari-hari pertama kehidupan bayi hingga tiga bulan.
Dalam penerangan, saya mengambil singkatan berikut:
VP - gelung udara.
RLS - SC.
Saya membahagikan proses mengait ke beberapa peringkat.

Peringkat pertama - meremas gusi gusi


Untuk memulakan merajut, kami merekrut rantai 7 VP.
Mittens merenda untuk bayi

Baris 1 - kami bersatu 6 sc, bermula dari ke-2 dari cangkuk gelung.
Baris ke-2 - kami menyusun RLS dalam setiap gelung separuh baris sebelumnya - i.e. setiap kali, merajut lajur, kami mengaitkan benang jauh gelung.
3 - 15 baris kami bersatu sama dengan yang kedua. Ini harus menghasilkan sarung tangan getah:
Mittens merenda untuk bayi

Sekarang kita melipat elastik pada separuh dan sambungkan baris yang melampau dengan setengah crochets. Akibatnya, kami mendapat cincin:
Mittens merenda untuk bayi

Peringkat Kedua - Asas Produk


Kami memulakan peringkat ini dengan tali cuff. Untuk melakukan ini, dalam lingkaran antara setiap pasangan baris kami merajut 3 sc - ini akan menjadi barisan pertama pangkalan. Secara keseluruhan, dalam siri ini hendaklah 22 RLS.
Mittens merenda untuk bayi

Kami menghidupkan elastik supaya jahitan tersembunyi dari sisi yang salah.
Baris ke-2 - kami menyusun RLS dalam setiap gelung separuh baris sebelumnya (untuk benang belakang gelung). Ternyata 22 sc.
Mittens merenda untuk bayi

Barisan ke-3 - ke-6 dikaitkan sama dengan yang kedua.
Mittens merenda untuk bayi

Peringkat ketiga - Sarung tangan penutupan


Sekarang kita akan berkurangan: dengan setiap baris kita membuat semakin berkurangan.
Baris ke-7 - kami menyusun dua tiang pertama baris sebelumnya seperti biasa (sebagai 2-6 baris asas produk), kami merangkul ketiga dan keempat bersama-sama, dan sebagainya sehingga akhir baris. Pada akhir siri itu hendaklah 17 RLS. Untuk memudahkan navigasi pada permulaan baris baru, membuat nota menggunakan penanda thread.
Baris ke-8 - sekarang setiap lajur kedua atau ketiga dirajut bersama.
Baris ke-9 - kami bersatu sepasang lajur baris sebelumnya.
Baris ke-10 - barisan terakhir anda harus mempunyai 5 tiang. Kami mengumpul gelung melalui mereka pada satu cangkuk - hanya 5 gelung - dan bersatu dengan satu lajur. Kami memotong benang:
Mittens merenda untuk bayi

Kami menetapkan thread ke bahagian yang salah, mengikat simpulan sehingga produk tidak berbunga. Berikut adalah momen anti gores:
Mittens merenda untuk bayi

Dan selepas beberapa saat yang sama akan siap:
Mittens merenda untuk bayi

Sekarang kita buat produk untuk citarasa anda.Anda boleh benang reben satin nipis antara cuff dan pangkal mitten dan mengikatnya pada tunduk:
Mittens merenda untuk bayi

Mittens pada bayi yang lengkap dengan kaus kaki dari benang yang sama akan kelihatan sangat berharga.
Mittens merenda untuk bayi
Kembali
Komen (2)
 1. Natalia Ogarkova
  #1 Natalia Ogarkova Tetamu 21 Ogos 2017 21:22
  0
  Terima kasih, goresan hanya diperlukan untuk bayi kecil, dan kerana ternyata, mereka sukar dicari di kedai-kedai. Oleh itu, lebih mudah untuk menyambung dengan mengikuti arahan ini.
 2. MMddMM
  #2 MMddMM Tetamu 23 Ogos 2017 23:41
  0
  Perkara yang sejuk pada hadiah! Ideal untuk kelahiran bayi, pembaptisan atau hari jadi. boleh buat bersama anak!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh