DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Spinner lakukan sendiri
Spinner Mania telah menguasai kedua-dua orang tua dan muda. Sebaik sahaja saya melihat seorang peminat bentuk yang luar biasa dalam satu orang dewasa, ternyata ia adalah buatan sendiri. Tanpa berfikir dua kali, saya ingin mengulangi produk buatan sendiri ini untuk menakluk kawan-kawan saya dengan perhiasan bentuk yang luar biasa.
Saya akan memberitahu secara terperinci bagaimana dan bagaimana saya lakukan.
DIY Spinner

Saya perlu membuat pemutar:
 • Slice MDF 4 mm.
 • Bearing
 • 3 kacang.
 • Gam super.
 • Cat akrilik hitam.

DIY Spinner

Mari bermula. Ambil sekeping MDF atau bahan lain yang sesuai, sebagai tambahan kepada kayu, anda juga boleh menggunakan plastik, plexiglass atau plexiglass. Pertama, ukur diameter luar galas anda. Ambil kompas dan lukis bulatan dengan diameter yang dikehendaki (100 - 80 mm) - ini akan menjadi saiz luar. Kemudian lukis bulatan sepadan dengan diameter galas anda. Selanjutnya, bulatan lebih besar sebanyak 10 - 8 mm. Sambungkan semua panduan seperti yang ditunjukkan. Lukis bulatan pada tiga belah untuk kacang.
DIY Spinner

Kemudian, dengan gergaji atau jigsaw, kami memotong kontur pemutar kami di atas pokok. Untuk memotong lubang untuk galas dan kacang, anda perlu menggunakan muncung khas pada gerudi, tetapi selalunya ia tidak berada di tangan, jadi saya mula menggerudi lubang dalam bulatan. Kami mengalih keluar penyelewengan dengan fail dan menyesuaikan galas di bawah lubang pendaratan. Galas itu perlu duduk rapat di soket, jadi perkara utama di sini adalah tidak keterlaluan.
DIY Spinner

DIY Spinner

Apabila kita mengetahui galas tengah, kita terus memasukkan kacang tersebut. Teknologi adalah sama.
DIY Spinner

Apabila anda selesai, pergi dengan kertas pasir untuk mengeluarkan semua burrs dan benjolan asas kami.
DIY Spinner

Debu dari permukaan pangkalan kami. Tutup dengan cat akrilik. Boleh dipernis.
Semasa menunggu pengeringan, pukulan galas dari habuk dan kotoran, pelincir sedikit.
Apabila segala-galanya kering, ambil gam super, bocor hujung pangkalan di mana kacang-kacangan dan galas dimasukkan, dan masukkan galas dan kacang ke dalam kerusi.
DIY Spinner

Kami menunggu kira-kira lima belas minit - pemutar kami siap!
Pemutar ini adalah bentuk klasik, tetapi boleh dibuat bukan klasik:
DIY Spinner

Anda mempunyai bidang yang besar untuk aktiviti. Mana-mana bentuk, warna dan reka bentuk boleh digunakan. Pergi untuk kawan-kawan!

Adakah anda berasa seperti membuat pemain pemutar?


Kembali
Komen (2)
 1. Den
  #1 Den Tetamu 20 Ogos 2017 16:58
  0
  Ya, Kotlas ketika tangan gatal.
 2. MMddMM
  #2 MMddMM Tetamu 23 Ogos 2017 23:39
  0
  Sebagai seorang jurutera, saya menasihati anda untuk mengambil galas yang lebih kecil dan nipis - seperti dalam gambar ia akan berputar sedikit. Dan kacang untuk inersia lebih berat!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh