DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Pemetik Berry
Pemetik Berry

Musim luruh akan datang, dan sudah tiba masanya untuk menuai. Semuanya mudah dengan sayur-sayuran - mereka terutamanya tumbuh di tanah dan akses kepada mereka adalah tidak terhad. Bagi buah beri, mereka sukar untuk mendapatkan, kerana kebanyakan buah beri tumbuh di atas pokok, yang tinggi biasanya lebih tinggi daripada ketinggian manusia.
Peranti ini akan membantu anda untuk mengumpul buah beri seperti ceri, epal seperti ranetki, salji, dll. Dengan alat ini, anda boleh memetik buah beri dari ketinggian pokok yang tidak boleh diakses.
Pemetik berry ini diperbuat daripada paip PVC. Haba digunakan untuk membentuk plastik. Dua "jari" di hujung kerja paip buah pilih. Kemudian buah beri jatuh melalui paip dan tanah di dalam beg plastik diikat ke ujung yang lain.

Mari turun untuk membuat alat pemetik buah berry


Anda akan memerlukan sekeping paip PVC (boleh didapati di kedai perkakasan). Saiz ketinggian bergantung kepada keperluan anda dan ketinggian pokok anda, dan diameter dalaman pada saiz buah yang akan anda kumpulkan.
Pemetik Berry

Cubalah langsung "jari" dengan pensil atau pen terasa.
Pemetik Berry

Potong lakaran. Untuk kerja, mudah untuk menggunakan gunting logam.
Pemetik Berry

Seterusnya, perlu memanaskan bahagian kerja pemetik buah untuk melembutkan plastik PVC. Saya menggunakan pembakar gas untuk pemanasan, tetapi lebih baik dan lebih selamat menggunakan dapur elektrik. Jika anda mempunyai pengering rambut bangunan, maka anda boleh menggunakannya. Perkara yang paling penting: apabila bekerja dengan peralatan pemanas, berhati-hati untuk tidak membakar diri sendiri. Semua kerja pemanasan plastik sebaiknya dilakukan di jalan atau di kawasan yang mempunyai pengudaraan yang baik, kerana penyejatan plastik itu sangat toksik dan boleh membahayakan tubuh anda. Simpan plastik dari api, tidak membiarkan ia menembak. Juga, jangan lupa untuk menjaga barang pemadam kebakaran, sama ada pemadam api, baldi air atau pasir.
Pemetik Berry

Selepas plastik menjadi lembut - ia perlu dibentuk, kerana ini saya menggunakan dinding batu. Ia perlu memberikan bentuk cangkuk.
Pemetik Berry

Kami menunggu beberapa minit - sehingga ia sejuk dan mengeras. Mengenai ini, bahagian kerja pemungut siap.
Sekarang bergerak ke bahagian bawah. Supaya beg beri yang dipakai pada paip tidak terbang, ia mesti dibentuk, dipanaskan terlebih dahulu.
Pemetik Berry

Saya menggunakan acuan kaca untuk memerah jus. Anda boleh mengambil apa-apa objek tahan panas dengan bentuk cembung.
Pemetik Berry

Itu sahaja: pemungut sudah siap. Kami berpakaian beg, mengikatnya dengan tali dan pergi menguji.
Pemetik Berry

Saya harap ia akan memudahkan kerja anda dan menjadikannya lebih menyeronokkan.
Pemetik Berry

Kembali
Komen (2)
 1. Deniska
  #1 Deniska Tetamu 14 Ogos 2017 12:44
  2
  Kejiranan ceri manis kejiranan))) ahahaha)))
 2. Angelinka
  #2 Angelinka Tetamu 22 Ogos 2017 23:01
  1
  Perkara kecil yang mudah. Prinsip operasi agak serupa dengan peranti untuk mengumpul chamomile, saya ingat dari zaman kanak-kanak mereka terlibat dalam pengumpulannya untuk penghantaran kepada para pengedar. Tetapi lebih mudah untuk diambil, dan di sini adalah mungkin untuk mendapatkan yang lebih tinggi, di tempat yang tidak boleh diakses.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh