Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Bagaimana membuat kopi ais
Aroma kopi sangat terang dan, mungkin, yang paling dikenali di seluruh dunia. Ia ditambah kepada minyak wangi dan kuih-muih. Terdapat juga koktel alkohol yang banyak termasuk kopi.
Masalah dengan penyediaan minuman campuran adalah bahawa ais, berubah menjadi air, mencairkan rasa. Ini boleh diselesaikan jika anda membuat ais kopi. Apabila ais tersebut cair, ia akan berubah menjadi kopi kuat biasa dan melengkapkan rasa koktail, tetapi tidak akan menjadi berair sama sekali.
Cara membuat ais kopi

Untuk membuat kopi ais anda perlu:
 • kopi segera - 1 sudu teh;
 • acuan untuk ais.

Cara membuat ais kopi

Arahan Pembuat Ais Kopi


Tuangkan granul kering kopi segera ke dalam cawan.
Cara membuat ais kopi

Isi air panas. Kami mengambil tidak lebih daripada 150 ml. Kopi untuk membuat ais adalah yang terbaik. Jika tidak, koktel akan kehilangan rasa.
Cara membuat ais kopi

Berhati-hati tuangkan kopi sejuk yang kuat ke dalam sel-sel acuan ais. Ia boleh menjadi plastik dan silikon. Yang dimaksudkan adalah untuk penyediaan gula-gula dan sering mempunyai sel-sel kerinting. Terima kasih kepada ini, ia juga mungkin untuk membuat ais bentuk yang luar biasa. Sebagai contoh, dalam bentuk hati.
Cara membuat ais kopi

Sekiranya cecair dalam acuan telah mencapai suhu bilik, hantar ke peti sejuk. Seringkali sel-sel dalam bentuk yang sama dengan isipadu tidak lebih daripada 10 m L., Oleh itu, ais akan membekukan dalam beberapa jam.
Mendapatkan kepingan ais kopi daripada acuan agak mudah. Kita hanya perlu menyerahkannya. Kini anda boleh meletakkan ais kopi dalam gelas.
Cara membuat ais kopi

Dan isi dengan bahan-bahan koktail kegemaran anda.
Cara membuat ais kopi
Kembali
Komen (3)
 1. Den
  #1 Den Tetamu 20 Ogos 2017 17:01
  0
  Untuk milkshake - satu perkara yang luar biasa. Yummy!
 2. MMddMM
  #2 MMddMM Tetamu 23 Ogos 2017 23:44
  0
  Perubatan moden telah membuktikan bahaya kafein. Saya nasihatkan anda menggunakan kopi tanpa kafein segera. Ia juga berfungsi dengan baik dengan teh.
 3. Akril
  #3 Akril Pelawat 12 April 2019 4:06 p.m.
  0
  Anda boleh membekukan sebarang bahan kegemaran, teh, daun pudina atau kelopak bunga dengan makar ini, atau mungkin jus buah tropika dengan kepingan pulpa, idea yang baik

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh