DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Gunting top untuk perempuan
Cahaya atas "Bright Summer" akan menjadi perkara kegemaran dalam almari pakaian seorang tukang fesyen muda. Lebih baik merajutnya dari benang dengan asas semula jadi: dari kapas atau linen. Dengan kombinasi corak yang agak terbuka, anda akan mendapat pakaian yang sejuk, mesra alam dan sangat dpt dipakai.
Merenda atas untuk kanak-kanak perempuan

Merenda atas untuk kanak-kanak perempuan

Bahagian atas dirajut dari atas ke bawah dengan kain tunggal, tanpa lapisan: kuk di arah ke depan dan belakang, dan bahagian bawah dalam satu arah. Untuk membuat garis bahu agak cenderung, corak terdiri daripada baris bergantian lajur dan dua helai.
Merenda atas untuk kanak-kanak perempuan

Merenda atas untuk kanak-kanak perempuan

Benang batik emas kapas dengan komposisi 55% kapas akrilik 45% dan ketebalan benang 330 m / 100 g digunakan untuk sampel. Ini adalah benang pencelupan seksyen dengan pewarna panjang. Untuk bahagian atas, benang biasa juga baik. Digunakan nombor cangkuk 2, kain itu telah dikumpulkan kepadatan sederhana.
Keterangan sepadan dengan saiz 34-36, untuk ketinggian 134 cm.
Untuk memulakan mengait, anda perlu mendail 143 udara. gelung +3 mengangkat gelung. Pengedaran gelung akan seperti berikut: 17 gelung kiri dan kanan bahagian belakang, 35 gelung lengan dan depan dan 4 gelung sudut. Sudut raglan dibentuk dengan mengait dua tiang dari satu gelung asas sudut, dengan satu gelung udara di antara mereka. Bahagian atas cokelat dikait mengikut skema 1.
Merenda atas untuk kanak-kanak perempuan

Mempunyai 16-20 baris dirajut dalam bulatan (dalam sampel 16), kemudian bersatu secara berasingan di depan dan berasingan di belakang. Untuk bahagian belakang, menggabungkan bahagian kiri dan kanan dalam kain tunggal dan bersatu di arah hadapan lajur dari jubah, di lajur terbalik tanpa pakaian. Untuk mengembangkan kain pada akhir dan pada awal baris, bersatu 2 lajur dari satu gelung asas. Bersatu baris 16-18. Sebelum mengait sama dengan belakang.
Bahagian bawah bahagian atas dikait mengikut skema 2.
Merenda atas untuk kanak-kanak perempuan

Sekiranya patung itu ternyata kecil, kurang daripada lilitan dada, ia perlu menambah gelung di sisi, menyambungkan bahagian depan dan belakang dengan rantai gelung udara panjang yang diperlukan. Sekiranya lebar depan dan belakang sepadan dengan separuh lilit dada, silakan sambungkan dan teruskan merajut. Barisan harus bermula dengan 3 gelung udara mengangkat bukan lajur pertama, dan berakhir dengan lajur menyambung. Bersatu bahagian bawah atas dalam bulatan ke panjang yang dikehendaki.
Merenda atas untuk kanak-kanak perempuan

Agar bahagian atas untuk mengekalkan bentuknya dengan baik dan duduk di atas angka itu, mengikat kolar dan baju lengan dengan tiang penjana tunggal. Ia cukup untuk mengikat bahagian atas dengan satu baris lajur. Di sudut atas salah satu bahagian belakang, anda boleh mengikat butang lubang untuk butang 3-4 gelung udara. Luruskan tali leher dengan 4-5 baris satu crochet. Pada masa yang sama, di sudut dalam lubang peluru, sebagai contoh, pada titik bawah, bersatu satu tiang dua gelung asas, dengan itu pasang bahagian atas angka itu.
Merenda atas untuk kanak-kanak perempuan

Untuk menukar saiz bahagian atas, taip lebih banyak atau kurang gelung dalam rantai awal. Adalah penting untuk mematuhi bahagian ini: 1 bahagian untuk setiap separuh belakang, 2 bahagian untuk lengan dan di depan, ditambah 4 gelung sudut. Anda juga boleh mengubah jumlah baris kuk dirajut. Terdapat pilihan untuk bahagian atas dengan bahu yang sempit (seperti dalam sampel) atau dengan lengan pendek yang kecil, jika anda meningkatkan jumlah baris yang dirajut di kuk.
Kembali
Komen (2)
 1. Lina Monroe
  #1 Lina Monroe Tetamu 8 Ogos 2017 10:46
  3
  Ternyata sangat indah, saya bersatu dalam masa yang sangat lama, saya mencari pelbagai pilihan, saya ingin cuba membuatnya sendiri. Plus, perkara itu unik dan anda tidak boleh membeli seperti ini di tempat lain, saya akan menambah beberapa rhinestones atau payetka ke leher. Secara umum, ternyata kualiti yang sangat tinggi.
 2. master1959
  #2 master1959 Tetamu 28 Ogos 2017 18:13
  0
  Leher tidak boleh menjadi simetri. Saya tahu dari pengalaman saya sendiri. Merajut banyak kali, dan juga raglan. Di bahagian belakang terpaksa menambah beberapa baris. Jika tidak, bahagian atas akan merayap sedikit di leher. Dan hodoh, dan tidak selesa.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh