DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Lampu kopi ... Tudung lampu jut
Saya suka lampu kopi saya ... Tudung lampu jut.
Lampu kopi Jute lampshade

Lampu kopi Jute lampshade

Terdapat tempat kediaman apabila anda masuk ke dalamnya dan anda dengan serta-merta faham bahawa mereka mempunyai suasana yang istimewa dan ia sama sekali bukan reka bentuk perabot atau langsir mahal, di tempat-tempat seperti itu ada "semangat rumah". Ia kelihatan seperti perkara-perkara kecil yang kecil: pembiakan di dinding, hidangan kemas atau menghiburkan benda-benda kecil yang dibuat oleh tangan pemilik penyayang. Ia adalah mengenai salah satu butiran dalaman yang indah yang akan dibincangkan dalam artikel ini.
Anda perlu:
 • Beg kanvas (satu atau lebih);
 • Rangka dawai yang dibuat dari dawai;
 • Kapur, sabun atau pensel lama;
 • Gunting;
 • Mengetuk kertas atau kertas;
 • Benang pembuangan;
 • Benang Kapron;
 • Jarum.


Lampu kopi Jute lampshade

Jika anda bernasib baik dan tinggal berhampiran kedai kopi - minta pekerja anda meminjamkan - beberapa beg kanvas atau beg yang digunakan untuk menyimpan kopi. Biasanya, "kebaikan semacam itu" semata-mata secara besar-besaran dengan mereka dan mereka bersedia untuk membaginya. Terdapat satu lagi pilihan, beg seperti itu boleh dibeli di Internet, harga seperti itu sering $ 2-3 sekeping.
Sudah tentu, anda boleh menggunakannya - apa-apa kain lain, kapas atau sutera, tetapi dari ini tangki lampu anda akan kehilangan semangatnya. Lagipun, lampu satin sering dapat ditemui dalam ruang tamu gaya boudoir, dan lampu yang diwarisi oleh kapas atau reben terang telah diwarisi oleh ramai sejak zaman Soviet. Sama ada kes itu adalah bahan yang luar biasa seperti jute. Pada pandangan pertama, nampaknya mudah, tetapi produk daripadanya kelihatan elegan dan sangat asli. Lampu sedemikian akan kelihatan sesuai, baik di atas meja sisi katil dan di ruang tamu. Anda boleh membuatnya sendiri atau memberikannya kepada rakan-rakan.

Cari rangka wayar.


Lampu kopi Jute lampshade

Lampu kopi Jute lampshade

Anda boleh memberikan kehidupan kedua kepada kapak lampu anda dengan mengeluarkan fabrik dari produk lama dan meminjam bingkai, atau anda hanya boleh membeli bingkai wayar siap di Internet. Sekiranya anda memilih hanya satu produk untuk percubaan anda - berhati-hati apabila mengeluarkan pukulan lampiran lama ... Anda boleh menggunakannya sebagai sampel. Jika anda bermula dari awal, anda memerlukan corak kertas. Sekiranya anda ingin membuat tudung lampu mudah, berbentuk seperti gendang - anda perlu berfikir tentang apa yang harus dilingkari. Jika ia adalah lampu dengan panel - lukis salah satu daripada mereka pada kertas jejak atau pada kertas, dan lakukan proses mudah ini di setiap sisi. Baste dengan menyambungkannya bersama-sama dan bungkus di sekeliling teduhan lampu untuk melihat apakah ia sesuai. Ingat bahawa asas untuk tedap lampu mestilah fleksibel, sebaliknya penampilan produk anda akan jauh dari sempurna. Dan tentunya kuat supaya keajaiban yang anda buat akan berlangsung selagi mungkin.

Mula mengumpul


Lampu kopi Jute lampshade

Lampu kopi Jute lampshade

Bergantung pada saiz bingkai tudung lampu anda, anda boleh membuatnya dari satu sisi beg, tetapi anda mungkin memerlukan kedua-dua belah pihak, yang akan membolehkan anda membuat karya anda lebih tebal. Letakkan kosong sebelum membuat kanvas dan potong tudung lampau masa depan anda, potong fabrik yang berlebihan, meninggalkan kira-kira 1/2 keseluruhan panjang di setiap sisi. Proses ini harus didekati dengan penjagaan tertentu, sebagai corak yang tidak betul dapat menggagalkan semua kerja yang dilakukan.
Mula membalut kain di sekeliling tudung lampu. Saya menggunakan gam untuk melampirkannya ke pangkalan dawai, dan kemudian "menjahit" ke kerangka menggunakan jute (benang yang menyerupai burlap dalam strukturnya yang saya dapati di sebuah kedai perkakasan) dan jarum yang besar. Saya sebelum ini terpaku kosong untuk mengelakkan diri dari kain, walaupun jika anda yakin dengan kebolehan anda, anda boleh melakukannya tanpa itu.Untuk lampu anda, diperbuat daripada kanvas, mentol kuasa rendah paling sesuai.
Lampu kopi Jute lampshade

Lampu kopi Jute lampshade

Kembali
Komen (3)
 1. Denis
  #1 Denis Tetamu 7 Ogos 2017 1:17 p.m.
  3
  Hiasan lampu yang sangat cantik. Saya pasti akan mencari beg yang sama dan membuat saya satu. Terima kasih kerana kelas tuan!
 2. Lina Monroe
  #2 Lina Monroe Tetamu 8 Ogos 2017 10:51
  0
  Saya benar-benar suka gaya ini, malangnya saya tidak mempunyai tudung lampu yang tidak perlu lama, tetapi anda mungkin boleh membelinya, yang paling mudah dan tidak cantik dan menjadikannya karya seni dari itu. Ia kelihatan sangat keren
 3. ji45da
  #3 ji45da Tetamu 10 Ogos 2017 10:53
  0
  Terima kasih banyak untuk pelajaran! Seperti kata pepatah: "Semuanya ceria adalah mudah." Kos dan usaha minimum, dan hasilnya adalah lampu asli yang bergaya yang pasti tidak akan ditinggalkan tanpa perhatian.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh