Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Kami menukar jeans untuk bayi dengan tangan kita sendiri
Jeans ... Mereka sudah begitu tegas dalam kehidupan kita dan "menetap" dalam almari pakaian yang tepat untuk mengatakan kata-kata klasik: "Berapa banyak yang digabungkan dalam kata ini untuk jantung Rusia ...". Sesungguhnya, mungkin, setiap orang mempunyai sekurang-kurangnya satu, tetapi seluar jeans kegemaran mereka.
Benar, kadang-kadang, kita memakai benda yang dikasihi itu ke suatu keadaan di mana nampaknya anda tidak boleh lagi memakainya, tetapi itu adalah kasihan untuk membuangnya. Untuk memanjangkan hayat seluar jeans dalam keadaan ini akan membantu keupayaan untuk memotong dan menjahit. Hanya sekarang perkara itu akan redone untuk bayi.
Tempat yang terlalu lusuh dan teruk di panel seluar jeans boleh dielakkan dalam pemotongan tanpa menjejaskan penampilan produk. Tetapi kanak-kanak itu berjalan beberapa lama dalam perkara yang baru (sehingga dia membesar), dan bajet keluarga akan disimpan, hanya untuk seluar jeans baru untuk ayah atau ibu.
Kami menukar jeans untuk bayi

Secara umum, dari seluar jeans seorang lelaki dewasa, dengan saiz pakaian tidak kurang dari 50, adalah sangat mungkin untuk mengukir seluar panjang yang longgar untuk bayi berusia 1.5-2 tahun.
Butiran potongan jeans kanak-kanak tidak akan jauh berbeza dari orang dewasa:
 1. Bahagian bawah seluar;
 2. Bahagian belakang seluar (satu keping mengikut model dengan tali pinggang);
 3. Pemotongan tong (satu keping dengan lapisan atas poket sisi);
 4. Lapisan atas poket sebelah (diperbuat daripada kain penamat);
 5. Pinggang depan seluar;
 6. Pad lutut;
 7. Edging untuk hiasan bulu dada (dari kain penamat);
 8. Pelarasan jalur untuk hiasan pad lutut (diperbuat daripada kain penamat).

Semua butiran, kecuali No. 5 dan No. 8, dipotong secara berpasangan dalam imej cermin.
Corak seluar kanak-kanak boleh dimuat turun dari Internet atau disalin menggunakan majalah terbukti untuk menjahit untuk bayi.
Kami menukar jeans untuk bayi

Penutup untuk hiasan pad lutut adalah jalur lebar 2.5 cm dan sedikit lebih lama dari lebar pad lutut itu sendiri. Setiap tepi tepi tepi harus disetrika sepanjang panjang, dan kemudian dijahit ke atas lutut atas lutut dengan jahitan 1 cm.
Selepas ini, pinggir jahitan mengisar tepi mesti disetrika ke arah bahagian dalam pad lutut. Hasilnya adalah pinggiran yang kemas dan tepi sempit.
Kami menukar jeans untuk bayi

Kemudian jalur trim untuk hiasan pad lutut hendaklah disetrika di sepanjang satu tepi panjang 1 cm ke bahagian yang salah.
Jalur yang disetrika harus dipotong menjadi 2 bahagian yang sama (lebarnya). Setiap bahagian mesti dijahit di bahagian bawah pad lutut dengan sudut, seperti ditunjukkan dalam foto.
Kami menukar jeans untuk bayi

Pad lutut yang disediakan dengan cara ini mesti dijahit ke bahagian depan seluar jeans.
Bahagian bawah setiap pad lutut harus bengkok sama dengan bahagian atas. Untuk kemudahan operasi, pad lutut boleh didorong terlebih dahulu atau disematkan pada bahagian utama.
Selepas mengasah, pad lutut perlu diseterika dengan teliti di bahagian depan dan belakang.
Kami menukar jeans untuk bayi

Selepas itu, anda boleh mula memproses poket sampingan dengan laras bawah.
Pertama sekali, anda perlu menduplikasi elaun untuk memproses pintu masuk ke poket. Untuk tujuan ini, jalur sempit pelekat pad terpaku dari bahagian dalam adalah ideal.
Kami menukar jeans untuk bayi

Kemudian, lapisan atas perlu dijahit ke pintu masuk poket. Jahitan jahitan - 5-7 mm. Butiran mesti diselaraskan dalam irisan dan saling berhadapan.
Kami menukar jeans untuk bayi

Lapisan yang dijahit harus dibongkar di sisi yang salah dari seluar jeans dan disetrika, meluruskan paip sempit sama dengan pipa pada pad lutut.
Kemudian anda perlu meletakkan garis penamat (dua boleh) di pintu masuk ke poket.
Kami menukar jeans untuk bayi

Seterusnya, anda perlu mengisar barah pemarkahan. Untuk melakukan ini, ia mesti dikenakan pada lapisan atas poket (sebelah yang salah - ke sisi yang salah), dipangkas ke bahagian-bahagian dan dijahit dengan jahitan 5 mm.
Kami menukar jeans untuk bayi

Seterusnya, lapisan mestilah ternyata, elaun diluruskan. Jika perlu, jahitan boleh disetrika. Di sepanjang tepi lapisan poket anda perlu meletakkan garisan mesin dengan lebar 7-10 mm. Panjang stitch mestilah sederhana atau sedikit kurang. Barisan sedemikian akan lebih baik untuk "memegang" kain itu, ia tidak akan robek atau haus tidak lama lagi.
Kami menukar jeans untuk bayi

Poket yang diproses mesti dijaga dengan jahitan tambahan pada bahagian atas dan tepi seluar. Pada masa yang sama, anda perlu membaiki tucks di sepanjang pinggang yang disediakan oleh model jeans.
Kami menukar jeans untuk bayi

Dengan cara yang sama adalah perlu untuk menyediakan separuh depan kedua seluar.
Kami menukar jeans untuk bayi

Kemudian mereka mesti dihubungkan antara satu sama lain di sepanjang jahitan tengah, elaun yang mesti disapu dan disetrika.
Kami menukar jeans untuk bayi

Satu tali pinggang untuk seluar boleh dipotong langsung dari tali pinggang jeans yang mana mereka dijahit, dengan perbezaan, bagaimanapun, bahawa tali pinggang kanak-kanak itu harus menjadi perintah magnitud sempit. Dalam bentuk siap, ia boleh dibuat 2.5 cm. Bagi bayi, lebar ini akan mencukupi.
Tali pinggang harus disetrika panjangnya separuh. Satu tepi membujur harus mendung.
Kami menukar jeans untuk bayi

Dengan kelebihan mentah, tali pinggang yang disediakan mesti dijahit ke bahagian atas seluar. Jahitan jahitan - 1 cm Betul lebih baik untuk menyeterai elaun jahitan. Ini akan mempermudah pemprosesan selanjutnya.
Kami menukar jeans untuk bayi

Kami menukar jeans untuk bayi

Kelebihan tali pinggang itu perlu mengelilingi bahagian atas bahagian depan seluar.
Tali pinggang tali pinggang harus bertindih dengan jahitannya dengan 1 cm. Untuk kemudahan, tali pinggang yang bengkok boleh dilukis atau ditikam dengan pin.
Ujung bawah tali pinggang harus diberikan garis penamat. Jika perlu, tali pinggang boleh diseterika dari sisi yang salah.
Kami menukar jeans untuk bayi

Menuai bahagian belakang seluar hanya termasuk 2 operasi. Pertama anda perlu menyambungkannya bersama-sama di sepanjang jahitan kerusi (lebih baik jika jahitan berganda, untuk kekuatan). Kemudian anda perlu mendabung bahagian bawah tali pinggang, dan besi tali pinggang itu sendiri pada bahagian yang salah dari produk dengan 3.5 cm.
Kami menukar jeans untuk bayi

Seterusnya terus terus ke pemasangan seluar.
Pertama sekali, anda perlu mengisar pinggang produk. Elaun tali pinggang bahagian belakang perlu bengkok di bahagian hadapan depan sebanyak 3.5 cm. Eseian jahitan hendaklah disapu.
Selepas anda boleh memproses jahitan langkah seluar (kedua-duanya pada masa yang sama).
Kami menukar jeans untuk bayi

2 sempit atau satu lebar (sehingga 2.5 cm) mengasah anjal hendaklah dijahit ke hujung ikat pinggang belakang.
Kami menukar jeans untuk bayi

Kemudian elaun tali pinggang mesti dihidupkan keluar, band getah di dalam tali pinggang yang terhasil harus sama rata, dan satu atau dua garis penamat harus diletakkan di sepanjang tali pinggang itu sendiri.
Kami menukar jeans untuk bayi

Seluar perlu dihidupkan di bahagian depan. Lapisan tepi dan langkah perlu disetrika pada blok khas melalui besi.
Pada masa yang sama, anda perlu mengetepikan elaun untuk hemming - 4 cm. Untuk kemudahan, ia boleh ditandakan dan disematkan dengan pin di beberapa tempat.
Kami menukar jeans untuk bayi

Kami menukar jeans untuk bayi

Selepas itu, anda perlu memarut bahagian bawah seluar dengan jahitan dalam hem dengan seksyen bengkok yang tertutup dua kali.
Kami menukar jeans untuk bayi

Kami menukar jeans untuk bayi

Dalam bentuk siap, jins, jika perlu, boleh disetrika dengan wap.
Perkara baru untuk bayi sudah siap!
Kembali
Komen (3)
 1. Olga
  #1 Olga Tetamu 3 Ogos 2017 07:52
  0
  Saya melakukannya sendiri. Daya tarikan.
 2. Irinaalexa
  #2 Irinaalexa Tetamu 7 Ogos 2017 10:32
  0
  Pasti mesti cuba. Idea ini adalah untuk orang-orang seperti saya, terdapat banyak seluar jeans lama - itu adalah kasihan untuk membuangnya dan mustahil untuk memakainya, tetapi ia disimpan untuk sebab tertentu (ini adalah satu kotak). Mungkin hanya untuk kes ini. Terima kasih!
 3. katrin1755
  #3 katrin1755 Tetamu 8 Ogos 2017 08:58
  0
  Idea yang hebat !!! Hari ini saya akan mula menukar jins. Hanya beberapa jins yang tidak perlu di sana, dan kanak-kanak itu akan mempunyai perkara baru dalam kegembiraan.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh