DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Pembersih vakum yang tidak berbau
Jika anda adalah pemilik pembersih vakum murah, maka anda tahu bahawa semasa pengoperasiannya ruangan itu diisi dengan bau debu. Ini disebabkan oleh penapis pembersih vakum tidak dapat menampung zarah-zarah kecil habuk dan bukannya menghilangkannya, sebaliknya, mereka merebak di sekitar rumah. Saya tidak akan bercakap mengenai bahaya zarah-zarah kecil ini, tetapi hanya menawarkan beberapa cara untuk mengurangkan penyebaran mereka.

Nasihat yang pertama tetapi sangat berkesan.


Apabila anda menamatkan vakum, kepekatan habuk di udara melebihi semua standard yang boleh dibayangkan dan tidak dapat dibayangkan. Oleh itu, selepas bekerja dengan pembersih vakum, pastikan anda mengalihkan bilik selama 10-15 minit, sebaik-baiknya melalui pengudaraan (dengan cara ini, tindakan ini disyorkan untuk dilakukan selepas pembersihan).

Hujung kedua.


Petua kedua dalam menangani zarah debu halus tidak berkesan, tetapi memberikan penghapusan sebahagian bau.
Untuk melakukan ini, tuang sedikit kopi segera ke dalam beg habuk (bekas habuk) sebelum menyedut.

Hujung ketiga.


Sekiranya anda akan mengosongkan permaidani (atau sesuatu yang serupa), taburkannya dari penyembur dengan air (bunga disembur di rumah dengan penyembur seperti itu), tetapi jangan keterlaluan. Kaedah ini berkesan, kerana air melekatkan zarah-zarah kecil habuk di dalam beg, dan mereka tidak pergi ke luar. Di samping itu, kelembapan di dalam bilik bertambah, dan semakin tinggi kelembapan, semakin sukar untuk debu terbang di udara dan ia mula menetap di pelbagai permukaan. Dan untuk memadamkan habuk dari permukaan hanya meludah.
Kembali
Komen (3)
 1. CYRAX
  #1 CYRAX Tetamu 3 Mac 2011 21:05
  0
  Dan saya hanya mengikat topeng saya ke muka saya basah dan debu tidak terasa
 2. NEON
  #2 NEON Tetamu 17 Jun 2012 17:54
  0
  dan saya menambah 3 lapisan kasa ke penapis))) anda boleh mempunyai sintetik yang lebih baik)))
 3. Alexander
  #3 Alexander Tetamu 18 Februari 2016 12:48
  0
  Hujung ketiga adalah hi kepada enjin terbang dalam pembersih vakum. Tidak serta-merta, tetapi diberi reka bentuk enjin moden - dalam setahun akan ada masalah.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh